Είστε εδώ

News

SEAT: Από το 1952 έχει δική της Επαγγελματική Σχολή (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.

Σύμφωνα με την ισπανική εταιρεία από σήμερα, 17 Σεπτεμβρίου, ξεκινάει η διδασκαλία 74 νέων σπουδαστών, οι οποίοι θα αποκτήσουν ειδίκευση σε τέσσερις προηγμένους τομείς.  

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μόνο το 2018 η SEAT επένδυσε 23 εκατομμύρια ευρώ για την εκπαίδευση των εργαζομένων της. Στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT εφαρμόζεται το σύστημα της διπλής εκπαίδευσης, ενώ κάθε σπουδαστής λαμβάνει εντός τριών ετών πάνω από 5.000 ώρες θεωρητικής και πρακτικής διδασκαλίας.

Στα 62 χρόνια λειτουργίας της έχουν αποφοιτήσει 4.300 σπουδαστές. Έχει λοιπόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT, η οποία ξεκίνησε το 1957, στο εργοστάσιο Zona Franca της Βαρκελώνης. Οι πρώτοι 18 απόφοιτοι  πήραν το πτυχίο τους το 1960 και έπειτα έπιασαν δουλειά στο εργοστάσιο.

Ισχυρή παρουσία έχουν και οι γυναίκες στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT, καθώς η πρώτη εισήλθε το 1971, ενώ σήμερα ο αριθμός τους είναι σχεδόν διπλάσιος σε σύγκριση με άλλες αντίστοιχες Σχολές.

Από την έναρξη λειτουργίας της Επαγγελματικής Σχολής μέχρι σήμερα η SEAT εκτιμά ότι έχει προσφέρει συνολικά πάνω από 15 εκατομμύρια ώρες εκπαίδευσης. Οι σπουδαστές που ολοκληρώνουν με επιτυχία τον κύκλο εκπαίδευσής τους προσλαμβάνονται από τη SEAT με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Τις τελευταίες έξι δεκαετίες συνολικά 2.542 απόφοιτοι έχουν ανταμειφθεί με αυτόν τον τρόπο. Σημειώνεται επίσης ότι το 11% όλων των στελεχών της SEAT είναι απόφοιτοι της Επαγγελματικής Σχολής.

Σχετικά άρθρα

Ο Τζίτζι Βιλορέζι πριν από 80 χρόνια (1940) οδηγώντας τη Maserati Tipo 4CL κατακτούσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη νίκη (τέταρτη στη σειρά για τη Maserati)  στον πιο παλιό αγώνα της Ιταλίας, το Τarga Florio στους δρόμους της Σικελίας.

Στην τελική ευθεία για το πράσινο φως βρίσκονται οι αγώνες στη χώρα μας υπό την νέα ΟΜΑΕ.

Τι αλλάζει και τι ισχύει από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου σε ο,τι αφορά τις άδειες διεξαγωγής αγώνων σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΓΓΑ.    

Η πανδημία φρέναρε και ακύρωσε τους όποιους προγραμματισμούς για αποδράσεις εκτός συνόρων.

Η ζωή όμως επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα.

Το 1964 στους κινηματογράφους προβάλλονταν η ταινία “Goldfinger” με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση του ΣΟΑΑ για τους αγώνες στη χώρα μας: 

Ένστολη καριέρα κάνει πλέον το Skoda Kodiaq, καθώς πέρασε τις «εξετάσεις» και μπήκε σε σώμα ασφαλείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την τσέχικη εταιρεία συνολικά το 30 Kodiaq υπηρετούν πλέον στην Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία του Δυτικού Σάσσεξ στη Βρετανία.

Η κατακόκκινη Ferrari SF71H με τον αριθμό 7 κοσμεί πλέον την ιδιωτική συλλογή του Κίμι Ραϊκόνεν. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει την αναθεώρηση προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας (notam) με την οποία επιτρέπονται οι αφίξεις/αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ),  προσθέτοντας και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

Εδώ και πολύ καιρό ακούγεται έντονα ότι το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2020 θα ξεκινήσει από την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες στην πίστα του Σπίλμπεργκ.