Είστε εδώ

News

SEAT: Από το 1952 έχει δική της Επαγγελματική Σχολή (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.

Σύμφωνα με την ισπανική εταιρεία από σήμερα, 17 Σεπτεμβρίου, ξεκινάει η διδασκαλία 74 νέων σπουδαστών, οι οποίοι θα αποκτήσουν ειδίκευση σε τέσσερις προηγμένους τομείς.  

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μόνο το 2018 η SEAT επένδυσε 23 εκατομμύρια ευρώ για την εκπαίδευση των εργαζομένων της. Στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT εφαρμόζεται το σύστημα της διπλής εκπαίδευσης, ενώ κάθε σπουδαστής λαμβάνει εντός τριών ετών πάνω από 5.000 ώρες θεωρητικής και πρακτικής διδασκαλίας.

Στα 62 χρόνια λειτουργίας της έχουν αποφοιτήσει 4.300 σπουδαστές. Έχει λοιπόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT, η οποία ξεκίνησε το 1957, στο εργοστάσιο Zona Franca της Βαρκελώνης. Οι πρώτοι 18 απόφοιτοι  πήραν το πτυχίο τους το 1960 και έπειτα έπιασαν δουλειά στο εργοστάσιο.

Ισχυρή παρουσία έχουν και οι γυναίκες στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT, καθώς η πρώτη εισήλθε το 1971, ενώ σήμερα ο αριθμός τους είναι σχεδόν διπλάσιος σε σύγκριση με άλλες αντίστοιχες Σχολές.

Από την έναρξη λειτουργίας της Επαγγελματικής Σχολής μέχρι σήμερα η SEAT εκτιμά ότι έχει προσφέρει συνολικά πάνω από 15 εκατομμύρια ώρες εκπαίδευσης. Οι σπουδαστές που ολοκληρώνουν με επιτυχία τον κύκλο εκπαίδευσής τους προσλαμβάνονται από τη SEAT με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Τις τελευταίες έξι δεκαετίες συνολικά 2.542 απόφοιτοι έχουν ανταμειφθεί με αυτόν τον τρόπο. Σημειώνεται επίσης ότι το 11% όλων των στελεχών της SEAT είναι απόφοιτοι της Επαγγελματικής Σχολής.

Σχετικά άρθρα

Hyundai

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Hyundai θα επενδύσει 34.65 δις δολάρια για την εξέλιξη και κατασκευή ηλεκτρικών και αυτόνομων αυτοκινήτων σε ορίζοντα 5 χρόνων.

Peugeot - Ηλεκτρικό ποδήλατο

Η Peugeot δραστηριοποιείται εκτός από τον τομέα του αυτοκινήτου και σε εκείνον του ποδηλάτου και τώρα παρουσίασε ένα νέο μοντέλο, το οποίο εκτός από τα πεντάλ, κινείται και μόνο του με τη χρήση ηλεκτροκινητήρα.

Citroen Racing

Δύο αγώνες απομένουν για την ολοκλήρωση του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, σε Ισπανία και Αυστραλία και ο τίτλος του πρωταθλητή για τη φετινή χρονιά παραμένει ανοικτός.

Skoda Felicia

Στην «ταυτότητα» του Skoda Felicia αναγράφεται ημερομηνία γέννησης 17 Οκτωβρίου του 1994, κάτι που σημαίνει ότι σε δυο μέρες έχει γενέθλια, καθώς και ότι γίνεται 25 ετών.

ΥΠΑ

Στο πρώτο 9μηνο του 2019 οι επιβάτες που κινήθηκαν από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια έφτασαν τα 54.5 εκατ. που αντιστοιχεί σε αύξηση 4,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Αυτή η αύξηση έρχεται και από την αύξηση των πτήσεων που βρίσκεται στο 4.1 %.

Πρωτάθλημα Ιταλίας, Rally due Valli

Οι Γκρουνιόλα-Ομέτο δίνοντας ρεσιτάλ οδήγησης στα bucket του Volkswagen Polo R5 (αντικατέστησαν το Skoda Fabia R5) είναι οι νικητές του προτελευταίου γύρου για το πρωτάθλημα Ιταλίας, κερδίζοντας τις 7 από τις 11 Ειδικές Διαδρομές του ασφάλτινου ράλι Ντούε Βάλι.

SEAT

H ΤΕΧΝΟΚΑΡ Α.Ε.Ε., εισαγωγική των οχημάτων SEAT στη χώρα μας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης για ορισμένα μοντέλα Leon και Ateca.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν στο internet οι πιο καθαρές φωτογραφίες του νέου Golf που έχουμε δει μέχρι στιγμής, από μια πηγή που αποτελεί έκπληξη, ένα group φίλων της Volkswagen στο Facebook, από την Τσεχία.

Renault

Η Renault θέλει μέχρι το 2022 να έχει στην γκάμα της τουλάχιστον οχτώ μοντέλα τα οποία να κινούνται χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια και το Twingo φαίνεται να είναι από τα πρώτα μοντέλα που θα κάνουν αυτή τη μετάβαση.

FCP4Concumers

Πέρα από τα τοτέμ που αναγράφουν τις τιμές στα πρατήρια υγρών καυσίμων, σύντομα θα δούμε να τοποθετούνται κάποιες νέες εξτρά οθόνες.