Είστε εδώ

News

RinSpeed MetroSnap: Λεωφορείο και κατάστημα (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Κάτι εντελώς διαφορετικό θα δούμε στο φετινό Σαλόνι της Γενεύης (5-15 Μαρτίου) από την RinSpeed.

Η ελβετική εταιρεία λοιπόν θα προβάλει στο περίπτερο της το καινοτόμο MetroSnap, το οποίο εναρμονίζεται με τη φιλοσοφία της RinSpeed, δηλαδή τη χρήση μιας αρθρωτής πλατφόρμας σε σχήμα skateboard ως βάση, πάνω στην οποία μπορούν  να εναλλάσσονται πολύ γρήγορα αποσπώμενα κουβούκλια για διαφορετικές χρήσεις.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video το πρωτότυπο MetroSnap, μπορεί να χρησιμεύει ως μικρό λεωφορείο (με δυο σειρές τριών καθισμάτων) ή ως κινούμενο κατάστημα (για παράδοση τροφίμων ή εμπορευμάτων), ανάλογα με το κουβούκλιο που ενσωματώνεται στην πλατφόρμα του.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η πλατφόρμα του MetroSnap Concept κινείται αυτόνομα χρησιμοποιώντας πολλούς  αισθητήρες Lidar, ενώ δεν υπάρχει θέση για οδηγό, ούτε τιμόνι. Σύμφωνα με την RinSpeed για την εξασφάλιση της μέγιστης ασφάλειας το MetroSnap Concept διαθέτει τριπλό σύστημα πέδησης και διεύθυνσης. Επίσης τα micro-pixel LED φώτα του μπορούν να προβάλουν προειδοποιητικές ενδείξεις στην άσφαλτο.  

Η πλατφόρμα του τώρα κινείται χάρη σε έναν πίσω τοποθετημένο ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος χρησιμοποιεί τις ενσωματωμένες στο εκάστοτε κουβούκλιο μπαταρίες χωρητικότητας 12.2 kWh, ενώ με μια φόρτιση τους η αυτονομία ανέρχεται στα 130 χλμ. Παράλληλα η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το MetroSnap δε ξεπερνά τα 85 χλμ./ώρα, ωστόσο κρίνεται επαρκής με δεδομένο ότι η χρήση του θα γίνεται εντός των πόλεων.

Σχετικά άρθρα

Η βόλτα στα άδυτα στο αγωνιστικό τμήμα της Hyundai συνεχίζεται, καθώς η ομάδα αυτή κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στους κατασκευαστές τη χρονιά που μας πέρασε. 

Το WRC ξεκινάει έναν διαγωνισμό όπου οι αναγνώστες θα ψηφίσουν για να αναδείξουν τον καλύτερο οδηγό του παγκοσμίου πρωταθλήματος από τότε που πρωτοξεκίνησε ο θεσμός, το 1979. 

Οι Χάμιλτον και Φέτελ δέχθηκαν τα χρήματα που θα πάρουν για το 2020 να μειωθούν, κ δεδομένου ότι το πρωτάθλημα δε θα αρχίσει πριν τις 14 Ιουνίου (σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο) και ότι το οικονομικό αντίκτυπο για τις ομάδες θα είναι πολύ μεγάλο.

Το να οδηγήσουν οι συνοδηγοί σε μια μόνο Ειδική Διαδρομή, σε όλους τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, ήταν μια ωραία Πρωταπριλιάτικη φάρσα. 

Στο πλαίσιο της συνεχούς έρευνας για πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης, η Mercedes εξετάζει τις δυνατότητες των οργανικών μπαταριών, οι οποίες υπόσχονται να είναι ιδιαίτερα βιώσιμες.

Ένας νέος αόρατος εχθρός για την ανθρωπότητα, ο κορωνοϊός, έχει αφαιρέσει χιλιάδες ζωές και έχει αλλάξει ακόμα περισσότερες, επομένως πρέπει να αμυνθούμε και η Volvo προτείνει την καλύτερη μέθοδο.

H Porsche υποστηρίζει ένθερμα το σύνθημα «μένουμε σπίτι» για να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού, ωστόσο γνωρίζει ότι ο εγκλεισμός σε τέσσερις τοίχους ρίχνει τη ψυχολογία.

Με την Αμερική να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τα θύματα του κορωνοϊού, εν τούτοις ανακοινώθηκε το ανανεωμένο πρόγραμμα για το υπόλοιπο της χρονιάς. Με την ελπίδα ότι ο θανατηφόρος ιός θα αποτελέσει παρελθόν.

Αυτήν την περίοδο λόγω κορωνοϊού το μουσείο της Toyota στην Κολωνία είναι κλειστό. 

Μέχρι στιγμής η McLaren έχει κυκλοφορήσει δύο υβριδικά μοντέλα, την P1 και τη Speedtail, ομως τώρα ετοιμάζεται σταδιακά να κάνει το επόμενο βήμα και να μπει στο χώρο των plug-in υβριδικών.