Είστε εδώ

News

Renault - Nissan: Οι Γάλλοι θέλουν, οι Ιάπωνες αντιστέκονται

του Σωτήριου Χάλλα

Οι Renault και Nissan έχουν καταφέρει με τη συμμαχία που έχουν σχηματίσει (μαζί με τη Mitsubishi) να αναρριχηθούν σε μία από τις κορυφαίες θέσεις στον κόσμο σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Ωστόσο, με τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας να είναι ένας από τους πιο ανταγωνιστικούς οι Γάλλοι θέλουν αυτή η συμμαχία να πάει ένα βήμα πιο κάτω και να υπάρξει συγχώνευση μεταξύ των δύο εταιρειών. Πρόκειται για μία κίνηση προς την οποία η γαλλική κυβέρνηση στην οποία ανήκει το 15% της Renault πιέζει εδώ και πολύ καιρό όμως τον τελευταίο καιρό οι κινήσεις είχαν παγώσει λόγω της σύλληψης του πρώην διευθύνοντος συμβούλου, Κάρλος Γκον.

Από την άλλη, η Nissan δε θέλει να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο καθώς οι άνθρωποί της πιστεύουν ότι θα χάσουν σημαντικό μέρος από την αυτονομία τους. Αυτό που επιθυμούν οι Ιάπωνες είναι να αποκτήσουν πιο ενεργό και ισότιμο ρόλο καθώς αυτή τη στιγμή το 43.3% της Nissan ανήκει στη Renault η οποία έχει δικαίωμα ψήφου ενώ στους ίδιους ανήκει μόλις το 15% της γαλλικής μάρκας, ποσοστό που δεν τους δίνει δικαίωμα ψήφου.

Τα επιχειρήματά τους προς αυτή την κατεύθυνση είναι ότι οι πωλήσεις της Nissan το 2018 ήταν σαφώς περισσότερες (5.65 εκατ. μονάδες έναντι 3.88 εκατ. μονάδες), ενώ και οι επενδύσεις ήταν περισσότερες κατά 1 δισ. δολάρια, κάτι που δεν αντικατοπτρίζεται στον τρόπο με τον οποίο είναι δομημένη η συμμαχία.

Η Renault έκανε ένα νέο αίτημα για συγχώνευση στη Nissan, όμως οι μέχρι τώρα αναφορές δείχνουν ότι θα απορριφθεί, όπως και άλλα κατά το παρελθόν.

Σχετικά άρθρα

Ο Τζίτζι Βιλορέζι πριν από 80 χρόνια (1940) οδηγώντας τη Maserati Tipo 4CL κατακτούσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη νίκη (τέταρτη στη σειρά για τη Maserati)  στον πιο παλιό αγώνα της Ιταλίας, το Τarga Florio στους δρόμους της Σικελίας.

Στην τελική ευθεία για το πράσινο φως βρίσκονται οι αγώνες στη χώρα μας υπό την νέα ΟΜΑΕ.

Τι αλλάζει και τι ισχύει από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου σε ο,τι αφορά τις άδειες διεξαγωγής αγώνων σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΓΓΑ.    

Η πανδημία φρέναρε και ακύρωσε τους όποιους προγραμματισμούς για αποδράσεις εκτός συνόρων.

Η ζωή όμως επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα.

Το 1964 στους κινηματογράφους προβάλλονταν η ταινία “Goldfinger” με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση του ΣΟΑΑ για τους αγώνες στη χώρα μας: 

Ένστολη καριέρα κάνει πλέον το Skoda Kodiaq, καθώς πέρασε τις «εξετάσεις» και μπήκε σε σώμα ασφαλείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την τσέχικη εταιρεία συνολικά το 30 Kodiaq υπηρετούν πλέον στην Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία του Δυτικού Σάσσεξ στη Βρετανία.

Η κατακόκκινη Ferrari SF71H με τον αριθμό 7 κοσμεί πλέον την ιδιωτική συλλογή του Κίμι Ραϊκόνεν. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει την αναθεώρηση προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας (notam) με την οποία επιτρέπονται οι αφίξεις/αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ),  προσθέτοντας και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

Εδώ και πολύ καιρό ακούγεται έντονα ότι το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2020 θα ξεκινήσει από την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες στην πίστα του Σπίλμπεργκ.