Είστε εδώ

News

Renault - Nissan: Δειλά βήματα επαναπροσέγγισης

του Σωτήριου Χάλλα

Ίσως κάτι να αλλάζει σιγά σιγά στη συμμαχία Renault – Nissan – Mitsubishi ή τουλάχιστον αυτό φαίνεται, καθώς ο επικεφαλής των μηχανικών της γαλλικής μάρκας θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία ώστε να συναντηθεί με τον ομόλογό του της Nissan.

Οι δύο άντρες, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν τη συνεργασία σε τεχνολογικό επίπεδο ανάμεσα στις δύο εταιρείες πάνω σε προγράμματα τα οποία τους τελευταίους μήνες είχαν σταματήσει, αλλά και να εξετάσουν τις δυνατότητες δημιουργίας νέων.

Ο άνθρωπος που στέλνει η Renault είναι ο Ζιλ Λε Μπορν, ο οποίος σχετικά πρόσφατα εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας προερχόμενος από την PSA. Όσον αφορά τη Nissan, ο εκπρόσωπός της θα είναι ο Τσουγιόσι Γιαμαγκούτσι, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της συμμαχίας στον τομέα της τεχνολογικής εξέλιξης.

Βασικό σημείο στο οποίο θα εστιάσουν οι δύο πλευρές είναι οι ηλεκτρικοί κινητήρες, ένας τομέας στον οποία η συμμαχία δεν έχει εκμεταλλευτεί επαρκώς τους πόρους της, καθώς και οι τρεις εταιρείες έχουν αναπτύξει η κάθε μία τα δικά της συστήματα. Ωστόσο, πλέον αναγνωρίζουν ότι πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να εκμεταλλευτούν τις τεχνολογίες που έχουν δημιουργηθεί με τον πιο αποδοτικό τρόπο.

Έτσι, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Nissan θα χρησιμοποιήσει την υβριδική τεχνολογία E-Tech της Renault στο νέο Juke, με τους Γάλλους να υιοθετούν το σύστημα e-Power των Ιαπώνων στο Kadjar. Όσον αφορά τη Mitsubishi, θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τη δική της τεχνολογία για plug-in υβριδικά με την οποία εξοπλίζει το Outlander, τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει ο κύκλος ζωής της τρέχουσας γενιάς του μοντέλου.

Σχετικά άρθρα

Το απόγευμα της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης επεφύλασσε εκπλήξεις, αφού ήταν η πρώτη φορά φέτος που είχαμε κόκκινη σημαία, κάποιο μονοθέσιο αναγκάστηκε να σταματήσει από βλάβη, ενώ κανείς δεν περίμενε τον οδηγό που βρέθηκε στην πρώτη θέση των χρόνων.

Ο Ηλίας Χρηστέας με τον δικό του τρόπο γράφει για τον «Ειπωρχ» που έφυγε Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου για τη μεγάλη χωρίς επιστροφή διαδρομή.

Σαρανταπέντε χρονιά μετά από την πρώτη παρουσίαση του Golf GTI στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η έκθεση της Γενεύης θα αποκαλύψει σε παγκόσμια πρώτη το 8ης γενιά Golf GTI. 

Σε μια όμορφη εκδήλωση η Cyprus Airways ανακοίνωσε την έναρξη  του νέου απευθείας δρομολογίου της, που συνδέει την Αθήνα με την Πάφο.

Η Mercedes εμφανίστηκε τη δεύτερη μέρα των χειμερινών δοκιμών με ένα νέο σύστημα στο μονοθέσιό της, το οποίο δημιούργησε αμφιβολίες γύρω από τη νομιμότητά του, αλλά και ανησυχία στις άλλες ομάδες σχετικά με την αποτελεσματικότητα.

Είναι δύσκολο να χωρέσεις σε μερικές μόνο παραγράφους 60 χρόνια ιστορίας, επομένως θα δούμε συνοπτικά τα σημαντικότερα γεγονότα γύρω από τη Skoda Octavia.  

Σύμφωνα με τους κανονισμούς οι επιλογές των ελαστικών για στεγνές συνθήκες πρέπει να γνωστοποιούνται 14 εβδομάδες για μακρινούς αγώνες και 8 εβδομάδες για εντός της Ευρώπης.

Ο Σέρχιο Πέρεθ ήταν αυτός που έκανε τον ταχύτερο χρόνο, στο πρωινό σκέλος της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης, επαναλαμβάνοντας την καλή επίδοση που έκανε την πρώτη μέρα, όταν είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση μόλις 0.062 δευτερόλεπτα από τον Μπότας.

Η αλήθεια είναι ότι η γκάμα της DS Automobiles χρειάζεται επέκταση, καθώς αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει μόνο δυο μοντέλα, τα DS 3 Crossback και DS 7 Crossback.

Το θηρίο της Aston Martin, η Valkyrie το hypercar με τον ατμοσφαιρικό υβριδικό κινητήρα V12 των 6.5 λίτρων ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τον κύκλο δοκιμών πριν αρχίσει να παραδίδεται στους 150 μόνο τυχερούς αυτού του πλανήτη.

Μόνο τόσοι θα την αποκτήσουν…