Είστε εδώ

News

Renault – Nissan Alliance: Κυβερνητική υπόθεση

του Σωτήριου Χάλλα

Οι σχέσεις μεταξύ Renault και Nissan οι οποίες τους τελευταίους μήνες έχουν περάσει από “40 κύματα” απασχολούν έντονα τις κυβερνήσεις Γαλλίας και Ιαπωνίας, αντίστοιχα, αφού ο κλάδος του αυτοκινήτου παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην οικονομία και των δύο χωρών.

Αυτός είναι ο λόγος που ο υπουργός οικονομίας και εμπορίου της Ιαπωνίας, Χιροσίγκε Σέκο και ο υπουργός οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λε Μερ, είχαν τηλεφωνική συνομιλία πρόσφατα στην οποία επιβεβαίωσαν εκ νέου τη στήριξή τους στη συνέχιση της συμμαχίας και στο πώς θα καταφέρουν οι δεσμοί των δύο εταιρειών να γίνουν πιο στενοί.

Η συμμαχία έχει μπει σε μια εποχή κλυδωνισμών μετά το Νοέμβριο, όταν συνελήφθη ο μέχρι τότε επικεφαλής της, Κάρλος Γκον. Εν μέσω αυτής της κρίσης στις σχέσεις Γάλλων και Ιαπώνων η FCA κατέθεσε στη Renault πρόταση συγχώνευσης, όμως αυτό το σχέδιο δεν προχώρησε καθώς η γαλλική μάρκα δεν κατάφερε να κερδίσει την υποστήριξη της Nissan.

Εκμεταλλευόμενη το κλίμα η τελευταία επανέφερε τις αξιώσεις της για μείωση του ποσοστού που κατέχει η Renault το οποίο φτάνει το 43.4%, αλλά και για μείωση της εμπλοκής που έχει το γαλλικό δημόσιο στην εταιρεία, αφού το κράτος είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος με 15%.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ιαπωνίας ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας η οποία προβλέπει ότι θα συνεργαστούν στους τομείς την αυτόνομης οδήγησης, των μπαταριών και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ δεν παρέλειψαν να συζητήσουν το μέλλον της συμμαχίας.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Τουρκίας

Το αποτέλεσμα στο ράλι Τουρκίας, ανακάτεψε την τράπουλα σε ό,τι έχει να κάνει με την διεκδίκηση του τίτλου, με τους Οζιέ-Ινγκρασιά με το Citroen C3 WRC να κερδίζουν τον πιο δύσκολο και σκληρό αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, οι Τάνακ-Γιερβόεγια να εγκαταλείπουν από τα ηλεκτρονικά του Toyota Ya

Ferrari

Κατά κοινή παραδοχή φέτος ο κινητήρας της Ferrari είναι σαφώς ισχυρότερος από εκείνους των Mercedes, Renault και Honda, κάτι το οποίο κάνει τα στελέχη των κατασκευαστών να απορούν τι είναι αυτό που έχουν σκεφτεί στην ιταλική ομάδα.

Nissan Titan

Όταν ο Τζέιμ Σκου διαγνώστηκε με μια σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου αποφάσισε να ιδρύσει το μη κερδοσκοπικό οργανισμό “The Send It”.

ERC

Μεταξύ 27-29 Σεπτεμβρίου με βάση τη Λευκωσία, εκκίνηση και τερματισμό στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, διεξάγεται το ράλι Κύπρου.

7ος γύρος  του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (ERC), 4ος γύρος του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής αλλά και 5ος γύρος του Παγκυπρίου πρωταθλήματος Ράλι.

Citroen

Φανατικοί οπαδοί της Citroen δεν υπάρχουν μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Η συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής της γαλλικής εταιρείας τους έδωσε ακόμα μια σημαντική αφορμή να γιορτάσουν το πάθος τους για τα ιστορικά μοντέλα της Citroen.

11ο P.I.C.K.

Για ακόμα μία χρονιά το P.I.C.K. συγκέντρωσε πλήθος κόσμου που απόλαυσε τους αγώνες των καρτ, αλλά και οδηγών που μπόρεσαν να αγωνιστούν μεταξύ τους με ασφαλή τρόπο στο κέντρο μιας πόλης, ευκαιρία που δεν έχουν ξανά μέσα στη χρονιά.

Volkswagen Type 2

Ο χρόνος δε φέρθηκε ευγενικά στο συγκεκριμένο Volkswagen Type 2 του 1966, το οποίο βρέθηκε αρκετά ταλαιπωρημένο και γερασμένο.

Lichtenburg 400

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο είχε την πρώτη επίσημη γεύση από αγώνες τύπου Ντακάρ, οδηγώντας το Toyota Hilux στον αγώνα Lichtenburg 400,  5ος γύρος για το πρωτάθλημα της Νοτίου Αφρικής.

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.