Είστε εδώ

News

Renault: Μέσα σε λίγους μήνες αλλάζει ξανά η ηγεσία

του Σωτήριου Χάλλα

Δεν πάει πολύς καιρός από τον Ιανουάριο του 2019, όταν η Renault ψήφιζε για τους ανθρώπους που θα αντικαθιστούσαν τον Κάρλος Γκον στην ηγεσία της και αποφάσιζε ότι πρόεδρος θα ήταν ο Ζαν – Ντομινίκ Σενάρ και διευθύνων σύμβουλος ο Τιερί Μπολόρ.

Ωστόσο, η θητεία του δεύτερου έμελλε να είναι μικρή αφού το διοικητικό συμβούλιο της γαλλικής εταιρείας αποφάσισε να τον παύσει από τα καθήκοντά του.

Ο λόγος που έγινε αυτό είναι επειδή η Renault προσπαθεί να βγάλει από τις τάξεις της ανθρώπους που είχαν στενές σχέσεις με τον Κάρλος Γκον (και ο Μπολόρ ήταν ένας από αυτούς), προκειμένου να έρθει πιο κοντά με τη Nissan και να ζεσταθεί εκ νέου το κλίμα μεταξύ των δύο βασικών εταιρειών της συμμαχίας Renault – Nissan – Mitsubishi.

Ο Μπολόρ ήταν από τους πρώτους που είχαν χαρακτηρίσει τη σύλληψη του Γκον και την απομάκρυνσή του από όλες τις διοικητικές θέσεις εντός της συμμαχίας, ως πραξικόπημα και είχε καταδικάσει τις ενέργειες των Ιαπώνων. Από εκείνη τη στιγμή η Nissan δεν τον εμπιστευόταν, ενώ και οι σχέσεις του με τον πρόεδρο της εταιρείας, Ζαν – Ντομινίκ Σενάρ ήταν απλά θερμές.

Λίγο πριν ανακοινωθεί η απόφαση για την απομάκρυνσή του ο Μπολόρ είχε μιλήσει εκ νέου για την υπόθεση Γκον χρησιμοποιώντας και πάλι τον όρο πραξικόπημα και είχε πει ότι επρόκειτο για αρπαγή εξουσίας.

Στη θέση του Μπολόρ το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να τοποθετήσει, τουλάχιστον προσωρινά, την Κλοτάιλντ Ντελμπός (Clotilde Delbos), η οποία ανήκει στο δυναμικό της συμμαχίας από το 2012 έχοντας τη θέση της επικεφαλής οικονομικών.

Σχετικά άρθρα

Εκτός από επικεφαλής της ομάδας της Mercedes στη Formula 1, ο Τότο Βολφ αρέσκεται να ασχολείται και με το επιχειρηματικό κομμάτι του αθλήματος, καθώς του ανήκει το 30% των μετοχών της ομάδας.

Χρώμα πράσινο οραματίζεται η Seat για το μέλλον της και για το λόγο αυτό έχει εμπλουτίσει σημαντικά την περιβαλλοντική της «παλέτα».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορίσει ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2020, να έχουν ρίξει τον μέσο όρο εκπομπών των αυτοκινήτων που πουλάνε σε τιμή μικρότερη ή ίση των 95 γρ./χλμ.

Άραγε πόσο κοντά ή μακριά βρίσκονται οι εταιρείες από αυτόν το στόχο;

Η ηλεκτροκίνηση «επί τάπητος»

Με 100 εκατ ευρώ και για 18 μήνες επιδοτεί  η κυβέρνηση την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου.  Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το όφελος ανά μονάδα, εάν συνδυαστεί με το οικολογικό μπόνους και τις σχετικές φοροαπαλλαγές, θα προσεγγίζει τα 10.000 ευρώ.

Παρατηρώντας μετά από 32 ολόκληρα χρόνια τη σχεδίαση του Citroen Activa σου είναι δύσκολο να πιστέψεις την ηλικία του.

Παρασκευή 5 Ιουνίου, Τεχνόπολη-Γκάζι. Ειναι η ημέρα που ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο της Hyundai, ονόματι Prophecy, σας το έχουμε συστήσει, ωστόσο τώρα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Επόμενο ήταν να ακυρωθεί και αυτός ο αγώνας τη στιγμή που ακυρώθηκαν όλες οι αγωνιστικές εκδηλώσεις για το 2020 στη Νέα Ζηλανδία .

Ο αγώνας στη Νέα Ζηλανδία φιγουράρισε στο φετινό καλεντάρι μετά από πολλά χρόνια απουσίας.

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει γαλανός ουρανός και λαμπερός ήλιος, ένα συνδυασμό τον οποίο απολαμβάνεις απόλυτα οδηγώντας το Mazda MX-5 με ανοιχτή την οροφή.

Θέλοντας να κάνει το ευρύ κοινό να στραφεί ακόμα περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες οι οποίες αποτελούν κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου.