Είστε εδώ

News

Project Bloodhound: Άλλαξε την τελευταία στιγμή η τύχη του προγράμματος

του Σωτήριου Χάλλα

Τελικά το Project Bloodhound δεν έμελλε να “πεθάνει” άδοξα καθώς ένας επενδυτής από το Γιορκσάιρ της Βρετανίας ανέλαβε να σώσει το πρόγραμμα που έχει ως στόχο την επίτευξη ταχύτητας 1.000 μιλίων/ώρα (1.609 χλμ./ώρα).

Περίπου πριν από 10 ημέρες είχε ανακοινωθεί ότι δε βρέθηκε αγοραστής για την εταιρεία που τελούσε υπό καθεστώς διαχείρισης από τον Οκτώβριο και ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία θα πήγαιναν προς πώληση προκειμένου να αποπληρωθούν τα χρέη ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ.

Τελικά, την τελευταία στιγμή ο επενδυτής  Ian Warhurst αποφάσισε να αγοράσει την εταιρεία που διαχειρίζεται το πρόγραμμα όμως το αντίτιμο δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής.

Το Project Bloodhound αναπτύσσει το αυτοκίνητο Bloodhound SSC με το οποίο θα γίνει η προσπάθεια για την επίτευξη του ρεκόρ ταχύτητας σε ένα ειδικά διαμορφωμένο πεδίο στη Νότια Αφρική. Για την κίνησή του έχει χρησιμοποιηθεί κινητήρας jet από το ευρωπαϊκό μαχητικό αεροπλάνο Eurofighterσε συνδυασμό με εξελιγμένους ειδικά για την περίσταση πυραύλους.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικά με το πώς θα πορευτεί από εδώ και πέρα το πρόγραμμα, κάτι που αναμένεται να γίνει τις πρώτες μέρες του 2019 σύμφωνα με τον Άντριου Σέρινταν, έναν από τους ανθρώπους που διαχειρίζονταν την εταιρεία όσο ήταν σε καθεστώς διαχείρισης.

Σχετικά άρθρα

ERC-Αζόρες

Οι αγώνες τελειώνουν στη ράμπα και το 2ο σκέλος του πρώτου γύρου για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι, στις Αζόρες, έφερε ανατροπές.

Ραλφ Σουμάχερ

Μετά το Γκραν Πρι της Αυστραλίας ο Ραλφ Σουμάχερ σχολίασε την αρνητική εικόνα της Williams οι οδηγοί της οποίας, Τζορτζ Ράσελ και Ρόμπερτ Κουμπίτσα, τερμάτισαν δύο και τρεις γύρους, αντίστοιχα, πίσω από τον Μπότας που ήταν ο νικητής.

ΕRC-Αζόρες

Ο πρώτος γύρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει 8 αγώνες χωρίς άρωμα Ελλάδας (μεγάλη στεναχώρια αυτό) διεξάγεται στις Αζόρες. 

Aνάβαση Διονύσου

Ο πρώτος γύρος του ομώνυμου θεσμού διεξάγεται 30-31 Μαρτίου στην Ανατολική πλαγιά της Πεντέλης, στην ανάβαση Διονύσου.

Αυτόνομα αυτοκίνητα

Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στην κυκλοφορία των αυτόνομων αυτοκινήτων στους δρόμους όμως κάτι τόσο ριζικά καινούριο φέρνει μαζί του και νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Αγωνιστικής Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας

Αρχαιρεσίες του σωματείου ΑΛΑΛ για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. που συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής

Πρόεδρος: Μανώλης Νικόλαος

Αντιπρόεδρος: Κυροδήμος Φώτης

Γενικός Γραμματέας: Στεφανή Γεωργία

Ειδικός Γραμματέας: Κουτρίδης Δημήτριος

Ταμίας: Ανδρικοπούλου Ιωάννα

JLR

Στην πορεία προς την εξάπλωση και την καθιέρωση μιας τεχνολογίας είναι κάποια γεγονότα τα οποία αποτελούν σημαντικούς σταθμούς αφού σηματοδοτούν ότι τείνει να γίνει κυρίαρχη.

Hyundai Tucson N Line

Το Tucson έγινε το πρώτο SUV της Hyundai που απέκτησε τη σπορ έκδοση N Line, την οποία πρωτοείδαμε στο i30.

Skoda

H ναυαρχίδα της Skoda έχει ακόμα ένα λόγο να καμαρώνει για την πορεία της, καθώς έσπασε ένα νέο ρεκόρ.

Διεθνής Αμνηστία

Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στο Όσλο η διάσκεψη Nordic Electric Vehicle (EV) Summit της οποίας βασικό θέμα είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πόσο πράσινα είναι στην πραγματικότητα και τι μπορεί να γίνει ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.