Είστε εδώ

News

Project Bloodhound: Άλλαξε την τελευταία στιγμή η τύχη του προγράμματος

του Σωτήριου Χάλλα

Τελικά το Project Bloodhound δεν έμελλε να “πεθάνει” άδοξα καθώς ένας επενδυτής από το Γιορκσάιρ της Βρετανίας ανέλαβε να σώσει το πρόγραμμα που έχει ως στόχο την επίτευξη ταχύτητας 1.000 μιλίων/ώρα (1.609 χλμ./ώρα).

Περίπου πριν από 10 ημέρες είχε ανακοινωθεί ότι δε βρέθηκε αγοραστής για την εταιρεία που τελούσε υπό καθεστώς διαχείρισης από τον Οκτώβριο και ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία θα πήγαιναν προς πώληση προκειμένου να αποπληρωθούν τα χρέη ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ.

Τελικά, την τελευταία στιγμή ο επενδυτής  Ian Warhurst αποφάσισε να αγοράσει την εταιρεία που διαχειρίζεται το πρόγραμμα όμως το αντίτιμο δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής.

Το Project Bloodhound αναπτύσσει το αυτοκίνητο Bloodhound SSC με το οποίο θα γίνει η προσπάθεια για την επίτευξη του ρεκόρ ταχύτητας σε ένα ειδικά διαμορφωμένο πεδίο στη Νότια Αφρική. Για την κίνησή του έχει χρησιμοποιηθεί κινητήρας jet από το ευρωπαϊκό μαχητικό αεροπλάνο Eurofighterσε συνδυασμό με εξελιγμένους ειδικά για την περίσταση πυραύλους.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικά με το πώς θα πορευτεί από εδώ και πέρα το πρόγραμμα, κάτι που αναμένεται να γίνει τις πρώτες μέρες του 2019 σύμφωνα με τον Άντριου Σέρινταν, έναν από τους ανθρώπους που διαχειρίζονταν την εταιρεία όσο ήταν σε καθεστώς διαχείρισης.

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Golf GTi TCR

Από τις πίστες και τα δύο πρωταθλήματα στο θεσμό TCR στο δρόμο, καθώς η Volkswagen για να γιορτάσει την επιτυχία αυτή, παρουσιάζει μια ειδική έκδοση του Golf GTI με τα χαρακτηριστικά TCR. 

Με το νέο Kia ProCeed στη Βαρκελώνη

Το είχαμε διαπιστώσει από τις φωτογραφίες και τώρα που είδαμε από κοντά στη Βαρκελώνη το νέο Kia ProCeed, επιβεβαιώνεται η αρχική μας σκέψη.

Indy 500 miles

Αυτό είναι το βαρύτιμο κύπελλο που απονέμεται στον νικητή του πιο δημοφιλούς αγώνα αυτοκινήτου των ΗΠΑ, στο “Indy 500”.

Aλλιώς, στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης.

Hyundai

Η Hyundai ανάμεσα στα πολλά μοντέλα που είχε το περίπτερό της στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ παρουσιάζει και το αγωνιστικό Veloster N TCR.

Ράλι Σουηδίας

Μπορεί η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος για το 2019 να ανοίγει στις 24 Ιανουαρίου από το Μόντε Κάρλο, η οργάνωση του Σουηδικού ράλι ανακοίνωσε τις συμμετοχές για τον 2ο αγώνα του θεσμού.

North American International Auto Show

Η Αμερική έχει και τα δικά της βραβεία με κάπως διαφορετικά κριτήρια από τα δικά «μας» τα ευρωπαϊκά.

Άλλος λαός, άλλες συνήθειες, άλλα αυτοκίνητα.

Στο πλαίσιο λοιπόν της έκθεσης του Ντιτρόιτ απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία.

Skoda

Το τρίτο μέλος της οικογένειας των SUV αναμένεται να παρουσιάσει σε παγκόσμια πρώτη στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο (5-17 Μαρτίου) η Skoda.

Volkswagen

Η Volkswagen παρουσίασε στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το νέο Passat στο οποίο προτίμησε να προβεί σε έντονες αλλαγές στον αισθητικό τομέα παρά στην πλήρη αντικατάσταση με κάποιο που θα έχει νέα πλατφόρμα.

Ντακάρ 2019, 8η Ειδική Διαδρομή

Την 4η από τις 8 Ειδικές Διαδρομές της φετινής περιπέτειας του Ντακάρ στο Περού κέρδισαν οι Λεμπ-Ελενά με το Peugeot 3008 DKR maxi μήκους 361 χλμ.

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου του 2018 προκύπτει σημαντική άνοδος στην αεροπορική κίνηση της χώρας.