Είστε εδώ

News

Project Bloodhound: Άλλαξε την τελευταία στιγμή η τύχη του προγράμματος

του Σωτήριου Χάλλα

Τελικά το Project Bloodhound δεν έμελλε να “πεθάνει” άδοξα καθώς ένας επενδυτής από το Γιορκσάιρ της Βρετανίας ανέλαβε να σώσει το πρόγραμμα που έχει ως στόχο την επίτευξη ταχύτητας 1.000 μιλίων/ώρα (1.609 χλμ./ώρα).

Περίπου πριν από 10 ημέρες είχε ανακοινωθεί ότι δε βρέθηκε αγοραστής για την εταιρεία που τελούσε υπό καθεστώς διαχείρισης από τον Οκτώβριο και ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία θα πήγαιναν προς πώληση προκειμένου να αποπληρωθούν τα χρέη ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ.

Τελικά, την τελευταία στιγμή ο επενδυτής  Ian Warhurst αποφάσισε να αγοράσει την εταιρεία που διαχειρίζεται το πρόγραμμα όμως το αντίτιμο δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής.

Το Project Bloodhound αναπτύσσει το αυτοκίνητο Bloodhound SSC με το οποίο θα γίνει η προσπάθεια για την επίτευξη του ρεκόρ ταχύτητας σε ένα ειδικά διαμορφωμένο πεδίο στη Νότια Αφρική. Για την κίνησή του έχει χρησιμοποιηθεί κινητήρας jet από το ευρωπαϊκό μαχητικό αεροπλάνο Eurofighterσε συνδυασμό με εξελιγμένους ειδικά για την περίσταση πυραύλους.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικά με το πώς θα πορευτεί από εδώ και πέρα το πρόγραμμα, κάτι που αναμένεται να γίνει τις πρώτες μέρες του 2019 σύμφωνα με τον Άντριου Σέρινταν, έναν από τους ανθρώπους που διαχειρίζονταν την εταιρεία όσο ήταν σε καθεστώς διαχείρισης.

Σχετικά άρθρα

Έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων εντελως ξαφνικά στα 66 χρόνια του ο Λάκης. Εκεί που αναρτούσε διαφορά θέματα από τις εκδρομές που διοργάνωνε.

Ράλι Ρώμης-1ο σκέλος

Με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να διασχίζουν το Κολοσσαίο στην «καρδιά» της Ρώμης, ξεκίνησε ο 2ος κύκλος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι με τον ομώνυμο αγώνα. 

Το ράλι Ρώμης είναι ο 5ος γύρος του ERC με ασφάλτινες Ειδικές Διαδρομές. 

Βάλτερι Μπότας

Η silly season έχει ξεκινήσει για τα καλά στη Formula 1 αφού πλέον εκτός από τα διάφορα δημοσιεύματα για πιθανές μετακινήσεις, έχουν αρχίσει και οι οδηγοί να απαντάνε σε κάποια από αυτά και να ρίχνουν ή να κόβουν γέφυρες, ανάλογα με το τι θέλουν να πετύχουν.

Νέο κιβώτιο από τη Hyundai

Η Hyundai δημιούργησε ένα νέο αυτόματο κιβώτιο για υβριδικά μοντέλα με το οποίο υπόσχεται ταχύτερες, ομαλότερες και πιο ακριβείς αλλαγές ταχυτήτων το οποίο ονομάζεται Active Shift Control (ASC).

Skoda

To επόμενο στάδιο μετά την επικαιροποίηση ενός μοντέλου είναι να μπει στη γραμμή παραγωγής, κάτι που μόλις έπραξε η Skoda με τη Superb.

McLaren

Κάθε McLaren F1 αποτελεί κάτι το ξεχωριστό αφού η βρετανική μάρκα παρήγαγε μόλις 106 μονάδες με τις 64 από αυτές να έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορήσουν νόμιμα στο δρόμο, οπότε οι τιμές τους εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη, κάθε φορά που μία από αυτές βγαίνει σε δημοπρασία.

Haas

Οι κακές εμφανίσεις του Γκροζάν στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος του 2018 αλλά και στο φετινό θέτουν σε κίνδυνο τη θέση του στην ομάδα της Haas με το Γκραν Πρι της Βρετανίας να επιδεινώνει τη θέση του.

Renault Fuego Turbo

Με μια δόση ρομαντισμού οδηγήσαμε το ιστορικό Fuego Turbo σε εκδήλωση που διοργάνωσε πρόσφατα η Renault στη Γαλλία με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την πρώτη της νίκη στη Formula 1 με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα.

Καλιφόρνια

Στην Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στο Σακραμέντο η αστυνομία συνέλαβε εφτά άτομα και τους απήγγειλε 27 κατηγορίες επειδή έκαναν τα λεγόμενα “ντόνατς” ενώ βρίσκονταν σε αυτοκινητόδρομο.

Peugeot Besikos A.E.

Πιο έντονα χτυπά πλέον η «καρδιά» της Peugeot στα βόρεια προάστια της Αττικής.