Είστε εδώ

News

Porsche: Παράγει δικό της μέλι

του Γιώργου Ψαρρά

Γνωρίζατε ότι η Porsche πέρα από supercars παράγει και το δικό της μέλι; Στο εργοστάσιο της λοιπόν που βρίσκεται στη Λειψία της Γερμανίας η Porsche δημιούργησε 25 αποικίες μελισσών σε μια εκτός δρόμου περιοχή.

Η σοδειά των 1.5 εκατομμυρίων μελισσών για την πρώτη σεζόν ήταν 400 κιλά μέλι, το οποίο η Porsche πουλάει με την ονομασία “Turbienchen”. H γερμανική εταιρία σκοπεύει να συνεχίσει αλλά και να επεκτείνει την νέα αυτή εμπορική της δραστηριότητα και το επόμενο έτος αναμένοντας την επιστροφή των μελισσών την άνοιξη.

Παράλληλα η Porsche αναφέρει ότι οι πληθυσμοί των μελισσών απειλούνται από κατάλοιπα φυτοφαρμάκων, βακτήρια, ιούς και παράσιτα. Δεδομένου ότι είναι τόσο σημαντικές για τη διασφάλιση της βιολογικής ποικιλομορφίας, οι μέλισσες προστατεύονται στη Γερμανία από τον Ομοσπονδιακό Νόμο για τη Διατήρηση της Φύσης και τους Ομοσπονδιακούς Κανονισμούς Προστασίας των Ειδών.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

EuroNCAP

Τη συνωνυμία της με τη λέξη ασφάλεια επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά η Volvo καθώς το νέο XC40, απέσπασε την ύψιστη διάκριση των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.

Lamborghini Aventador και Huracan

Δε σταματά να μετρά επιτεύγματα στον τομέα της παραγωγής η Lamborghini.

Η ιταλική εταιρία των supercars λοιπόν ανακοίνωσε ότι η παραγωγή των Aventador και Huracan έφτασαν σε υψηλούς, για τα δεδομένα της Lamborghini πάντα, αριθμούς.

Toyota Supra

Όλα τα κεφάλαια από την ιστορία της Toyota Supra ενώθηκαν για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη.

Bentley

Ένα νέο διακοσμητικό υλικό δημιούργησε για τα μοντέλα της Bentley το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner.