Είστε εδώ

News

Porsche: Ο ρόλος της ομάδας διαχείρισης κρίσεων

του Γιώργου Ψαρρά

Η χάραξη πορείας σε περιόδους μεγάλων κρίσεων, όπως αυτή που βιώνουμε με την πανδημία του κορωνοϊού, απαιτεί ψυχραιμία, μεθοδικότητα και γνώσεις.

Για το λόγο αυτό λοιπόν η Porsche διαθέτει δική της ομάδα διαχείρισης κρίσεων, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη λήψη σημαντικών αποφάσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι η γερμανική εταιρεία των supercars έχει ανακοινώσει αναστολή της παραγωγής της από 24 Μαρτίου, έχει λάβει μέτρα για την προστασία των εργαζομένων της, αλλά και της κοινωνίας μέσα από χορηγίες και παραχωρήσεις οχηµάτων.

Κάθε πρωί στις 08:00 π.μ. ο επικεφαλής εταιρικής ασφάλειας, Φλόριαν Χάκι, και ο επικεφαλής διαχείρισης της υγείας, Δρ. Ντάνιελ Μάους, ενημερώνουν το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Porsche για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό.

Παράλληλα ηγούνται μιας διεπιστημονικής ομάδας εμπειρογνωμόνων, η οποία από τον περασμένο Ιανουάριο έχει συνεδριάσει αρκετές φορές για να εκτιμήσει την κατάσταση. Στην εν λόγω ομάδα υπάρχουν εκπρόσωποι του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού, του συμβουλίου των εργαζομένων, των εταιρικών επικοινωνιών, της παραγωγής, της ανάπτυξης και των οικονομικών.

Πάνω από εκατό αποφάσεις έχουν παρθεί το τελευταίο διάστημα σχετικές με την έγκαιρη ανάκληση των υπαλλήλων από αποστολές στο εξωτερικό, με ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στον εργασιακό χώρο, την εφαρμογή μέτρων υγιεινής, αποστάσεων ασφαλείας και οργάνωσης των συσκέψεων.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ακόμα ότι οι υπάλληλοι της Porsche μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο μέσω μιας κεντρικής ηλεκτρονικής διεύθυνσης και μιας τηλεφωνικής γραμμής, για απορίες τους σχετικά με τον κορωνοϊό.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Η Skoda αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά του καινούργιου αυτοκινήτου μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Mycarnow@Kosmocar!, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια στην κάθε συναλλαγή.

Το coupe μοντέλο της Toyota συμπλήρωσε ιστορία 50 χρόνων στους δρόμους του πλανήτη, από τον Δεκέμβριο του 1970 όπου και αποκαλύφθηκε η πρώτη γενιά. 

Αυτό είναι το βιβλίο του προέδρου της FIA, Ζαν Τοντ, με θέμα την μείωση των ατυχημάτων στους δρόμους. 

Κάθε χρόνο η Volkswagen γιορτάζει τη μακρά και επιτυχημένη ιστορία του Golf GTI, διοργανώνοντας μια ειδική εκδήλωση στις όχθες της λίμνης Wörthersee, η οποία βρίσκεται στη νότια Αυστρία, κοντά στα σύνορα με τη Σλοβενία.

Μπορεί τα ονόματα των οδηγών και των επικεφαλής των ομάδων να είναι εκείνα τα οποία συναντάμε συχνότερα όταν πρόκειται για τη Formula 1, όμως υπάρχουν πολλοί άλλοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν ρόλο - κλειδί και συνήθως μένουν στην αφάνεια, όπως είναι ο Ισπανός Μανουέλ Μουνιόθ, ο επικεφαλής μηχανικός

Οι σιλουέτες των μονοθεσίων της Formula 1 είναι ακόμα σκεπασμένες και όλος ο θίασος βρίσκεται επι ποδός αναμένοντας την επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη του πρωταθλήματος, 5 Ιουλίου στην Αυστρία. 

Τον περασμένο Μάρτιο λόγω της πανδημίας ακυρώθηκε το Σαλόνι της Γενεύης και μαζί του η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Bugatti Chiron Pur Sport.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Άντι Πάλμερ, υπό την ηγεσία του οποίου η εταιρεία έχει γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη, πρόκειται να αντικατασταθεί στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της διοικητικής δομής.

Πολλοί οδηγοί δεν αντιμετωπίζουν το αυτοκίνητο τους ως ένα άψυχο αντικείμενο, αλλά αναπτύσσουν μαζί του ένα ιδιαίτερο δέσιμο.

Μπορεί σταδιακά οι περισσότερες χώρες να επιστρέφουν στην κανονικότητα, ωστόσο η πανδημία δεν έχει σταματήσει, επομένως τα μέτρα των κοινωνικών αποστάσεων δεν παύουν να ισχύουν.