Είστε εδώ

News

Porsche: Μέτρα στήριξης της κοινωνίας στην πανδημία

του Γιώργου Ψαρρά

Η Porsche συνεχίζει να χτίζει οχυρά απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού, λαμβάνοντας μια σειρά επιπλέον μέτρων.

Υπενθυμίζουμε ότι η γερμανική εταιρεία των supercars από 21 Μαρτίου έχει αναστείλει την παραγωγική της δραστηριότητα, αρχικά για δυο εβδομάδες. Παράλληλα όμως αναλαμβάνει διάφορες δράσεις στο πλαίσιο της εταιρικής της κοινωνικής ευθύνης, ώστε να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα η Porsche ανακοίνωσε έξι νέα στοχευμένα μέτρα. Αυτά είναι η υποστήριξη εθελοντικής εργασίας από το ιατρικό της προσωπικό και το τμήμα πληροφορικής της, παροχή βοήθειας με τεχνικά υλικά και προμήθειες, όπως ο εξοπλισμός ατομικής προστασίας και οι δωρεές τροφίμων σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Επίσης θα διαθέσει οχήματα της για μεταφορικές ανάγκες, θα χρησιμοποιήσει τη δυναμική των μέσων της ενημέρωσης για να επικοινωνήσει σημαντικά μηνύματα, θα κάνει δωρεές και χορηγίες σε οργανισμούς που έχουν ανάγκη υποστήριξης, ενώ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τις αρμόδιες Αρχές για την παροχή οποιασδήποτε άλλης βοήθειας χρειαστεί.

Εκτός από την παύση της παραγωγής, η Porsche αποφάσισε επίσης την απαγόρευση επαγγελματικών ταξιδιών, τη διεύρυνση της εργασίας εξ αποστάσεως, ενώ οι συσκέψεις της διεξάγονται μόνο μέσω τηλεδιασκέψεων.

Τέλος το μήνυμα που στέλνει η Porsche είναι ότι για να ξεπεράσουμε την πανδημία του κορωνοϊού πρέπει να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον και ο καθένας να αναλάβει το μερίδιο των ευθυνών που του αναλογεί.

Σχετικά άρθρα

Αυτή την περίοδο λόγω κορωνοϊού, το WRC βρίσκεται σε «διακοπές» και όλοι αναμένουν την περίοδο που ο θανατηφόρος ιός θα αποτελέσει παρελθόν. Πως περνάνε λοιπόν οι αστέρες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι.

Τον Ζακ Λαφίτ, τον κοντόσωμο Γάλλο πιλότο με τις 6 νίκες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, που οδήγησε για τις ομάδες Iso, Ligier, Williams, από το 1974 έως το 1986,τον θυμάστε;

Αυτή η λευκή 911 Carrera S του 2008 είναι μοναδική. Δεν υπάρχει άλλη σαν αυτή. Ο λόγος είναι ότι μπροστά υπάρχει ένα μόνο κάθισμα, και αυτό στο κέντρο. 

Σειρά στο αφιέρωμα της Hyundai Motorsport, έχουν οι συνοδηγοί. Ο Γκιλσούλ για τον Νεβίλ, ο Ντελ Μπάριο για τον Σόρδο, ο Γιέγκερ για τον Μίκελσεν, ο Ελενά για τον Λεμπ. 

Η εταιρία Ready to Rock Vehicles (RTRV), γιορτάζει τα 10 χρόνια εξέλιξης σε μοντέλα της Ford, και για το λόγο αυτό 10 ειδικές αριθμημένες εκδόσεις, “10th Anniversary Mustang RTR”, μια για κάθε χρόνο, περιμένουν όσους θέλουν να οδηγούν ένα ξεχωριστό Mustang.

Το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης για το 2020 δεν έμελλε να γίνει, καθώς η εξάπλωση του κορωνοϊού ανάγκασε τους διοργανωτές να το ακυρώσουν, όμως η Volkswagen δε θέλησε να πάει χαμένη η δουλειά που είχε κάνει για το στήσιμο του περιπτέρου της.

Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου ήταν προγραμματισμένο το Γκραν Πρι του Βιετνάμ, στο Ανόι. 

Παρακολουθήσαμε τηλεφωνική συνδιάσκεψη του Μάλκολμ Γουίλσον με τον Σιμόνε Καμπεντέλι, του οδηγού που οδηγεί εργοστασιακό Ford Fiesta R5 στο ιταλικό πρωτάθλημα. 
Ήταν μια φοβερή συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, αλλά θα σταθούμε σε μια ερώτηση ιδιαίτερα έξυπνη. 

Οι Λεκλέρκ, Άλμπον, Ράσελ, Νόρις και Λατίφι ήταν γνωστό ότι θα συμμετάσχουν στον δεύτερο εικονικό αγώνα που διοργανώνει η Formula 1, όμως τώρα στους παραπάνω προστίθενται ο Τζιοβινάτσι και ο Τζένσον Μπάτον.

Μετά από το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, την έκθεση της Νέας Υόρκης, το φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood και άλλες αυτοκινητιστικές εκδηλώσεις που έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί, στο δρόμο της αναβολής κινήθηκε και η έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου, η οποία επρόκειτο να ανοίξει τις πύλες της το διάσ