Είστε εδώ

News

Porsche: Επεκτείνει το δίκτυο φόρτισης

του Σωτήριου Χάλλα

Η Porsche διαθέτει αυτή τη στιγμή το δικό της δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων το οποίο εκτείνεται σε πέντε χώρες. Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία και Φινλανδία.

Ωστόσο, τώρα η εταιρεία με έδρα τη Στουτγκάρδη θέλει να επεκτείνει αυτό το δίκτυο σε ακόμα πέντε χώρες. Οι χώρες αυτές είναι οι οι Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία, Νορβηγία και Ιταλία. Η τελευταία θα μπει λίγο πιο αργά στο πρόγραμμα.

Μέσω της υπηρεσίας της Porsche ο κάτοχος ενός αυτοκινήτου της μπορεί να δει, ανάμεσα σε 49.000 σταθμούς φόρτισης, ποιος είναι ο πιο κοντινος. Στη συνέχεια το σύστημα μπορεί να τον καθοδηγήσει ως εκεί είτε μέσω του κινητού του είτε μέσω του συστήματος infotainment του αυτοκινήτου.

Μετά τη φόρτιση, ο χρήστης μπορεί να πληρώσει σκανάροντας έναν κωδικό QR που θα εμφανιστεί ή με χρήση του Porsche ID τους, με το οποίο η χρέωση είναι σταθερή ανεξάρτητα από την εταιρεία στην οποία ανήκει ο σταθμός.

Προς το παρόν τα μοναδικά μοντέλα που μπορούν να εκμεταλλευτούν το δίκτυο φόρτισης της Porsche είναι οι plug-in υβριδικές εκδόσεις των Panamera και Cayenne όμως η αμιγώς ηλεκτρική Tay an είναι προ των πυλών.

Σχετικά άρθρα

Ματία Μπινότο

Μετά την κακή εμφάνιση στην Αυστραλία η Ferrari διατείνεται μέσω του επικεφαλής της, Ματία Μπινότο, ότι εντόπισε τα λάθη που την κράτησαν πίσω στον πρώτο αγώνα της χρονιάς και ότι τα διόρθωσε.

Cupra e-Racer

Με ασταμάτητους ρυθμούς η Cupra συνεχίζει την εξαντλητική εξέλιξη του νέου e-Racer, το οποίο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό στον κόσμο και στόχο έχει να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα ETCR.

Ώστιν, Τέξας

Σε ό,τι έχει να κάνει με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι όροι όπως το να έχεις δίπλωμα, να είναι ασφαλισμένο το όχημα, να σέβεσαι τον Κ.Ο.Κ. και αν έχεις ατύχημα να μην προσπαθήσεις να ξεφύγεις αλλά να δώσεις τα ανάλογα χαρτιά ώστε να αναλάβουν οι ασφαλιστικές.

Lamborghini

Το 1986 η Lamborghini ξεκίνησε την παραγωγή ενός μοντέλου πολύ διαφορετικού από οτιδήποτε άλλο είχε φτιάξει μέχρι τότε ή έφτιαξε μετά από αυτό, ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρο εκτός δρόμου χαρακτήρα, την LM002.

Ford Ranger

Η μόδα της εξατομίκευσης δεν περιορίζεται στα επιβατικά μοντέλα, αλλά επεκτείνεται και στα pickup, όπως το Ford Ranger, το οποίο διευρύνει τις σχετικές του επιλογές.

Όσλο

Η υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις σκανδιναβικές χώρες βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου και ένα ακόμα σημάδι αυτού είναι μία νέα πρωτοβουλία του Όσλο.

Rimac C_Two

Η Rimac είναι μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών hypercars από την Κροατία η οποία εντυπωσίασε τους πάντες με το πρώτο μοντέλο που είχε παρουσιάσει το 2011 με την ονομασία Concept One.

Bentley Continental GT

Toν τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής σκοπεύει να διεκδικήσει με την Continental GT η Bentley στην περίφημη διεθνής ορεινή ανάβαση «Πάικς Πίκ» του Κολοράντο, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 30 Ιουνίου. 

Skoda

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το Kodiaq είναι το μεγαλύτερο SUV της Skoda, ωστόσο αναμένεται να το δούμε να μετατρέπεται σε pickup.

Νέα Ferrari P80/C

Κάθε μοντέλο που δημιουργείται στο Μαρανέλο, όπου βρίσκεται η έδρα της Ferrari, είναι ξεχωριστό, όμως η νέα P80/C είναι κυριολεκτικά μοναδική.