Είστε εδώ

News

Nissan vs Γκον: Άρχισαν οι μηνύσεις. Πόσα ζητάνε;

του Σωτήριου Χάλλα

Η Nissan έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της, Κάρλος Γκον, με την οποία ζητάει αποζημίωση η οποία φτάνει τα 10 δισεκατομμύρια γιεν (83.7 εκατομμύρια ευρώ).

Η αιτία που ζητάει αυτά τα χρήματα η ιαπωνική μάρκα είναι ότι σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ο Γκον εκμεταλλεύτηκε τις οικονομικές εξουσίες που είχε ως επικεφαλής της εταιρείας και έκανε λανθασμένη χρήση των χρημάτων της, ενώ προχώρησε και σε υπεξαίρεση περιουσιακών της στοιχείων.

Σύμφωνα με την εταιρεία το ανωτέρω ποσό υπολογίστηκε βασιζόμενο σε διεφθαρμένες πρακτικές που εφάρμοσε ο Γκον, στις οποίες περιλαμβάνονται πληρωμές που έγιναν από και προς τον ίδιο. Επιπλέον, υπολογίστηκε η χρήση ακινήτων της εταιρείας για διαμονή χωρίς να καταβάλλεται κάποιο ενοίκιο, η χρήση εταιρικών αεροπλάνων, πληρωμές προς την αδερφή του, πληρωμές προς τον δικηγόρο του στον Λίβανο και μια σειρά άλλων ενεργειών.

Επιπλέον, η Nissan περιλαμβάνει σε αυτό το ποσό το κόστος των ερευνών που διεξήγαγε μετά τη σύλληψή του, καθώς και νομικά έξοδα που έκανε σε Ιαπωνία, Η.Π.Α., Ολλανδία και άλλες χώρες. Μάλιστα, οι Ιάπωνες αναφέρουν ότι στο μέλλον το ποσό θα αυξηθεί αφού η εταιρεία θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμα προς το ιαπωνικό κράτος για τις πρακτικές του Γκον.

Σε απάντηση των παραπάνω οι δικηγόροι του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους απάντησαν ότι η Nissan δημοσιοποίησε επίτηδες την αγωγή σε αυτή τη χρονική στιγμή, ώστε να συμπέσει με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της.

Σχετικά άρθρα

Όλοι το έχουμε δει και αρκετοί έχουμε αναρωτηθεί ποιος είναι ο λόγος που στο περίγραμμα του παρμπρίζ υπάρχει μαύρο πλαίσιο, το οποίο πάντα δίπλα του έχει πολλές μικρές μαύρες τελείες, όμως, γιατί είναι εκεί.; Υπάρχει λόγος ή είναι αποκλειστικά αισθητική η επιλογή;

H αυτόνομη πλέον εταιρεία επιδόσεων της Seat, η Cupra, δυο χρόνια μετά την ίδρυση της εγκαινίασε τις κεντρικές της εγκαταστάσεις.

Εάν είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε πάνω από 2.4 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά αυτοκινήτου, τότε θα πρέπει να στρέψετε την προσοχή σας στην Bugatti Chiron.

Στο Μόναχο, στην καρδιά της Βαυαρίας ταξιδέψαμε με το βραβευμένο νέο Opel Corsa.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον η Toyota βλέπει ότι τα επόμενα χρόνια ο εξηλεκτρισμός στη γκάμα της θα αυξήσει τις ανάγκες για παραγωγή μπαταριών.

Σύμφωνα με τις αρχαιρεσίες των σωματείων-μελών της ΟΜΑΕ που ψήφισαν για το νέο Δ.Σ., ο Μάριος Ηλιόπουλος έλαβε τiς περισσότερους ψήφους με τον Νικόλα Παυλίδη δεύτερο και την Κατερίνα Φατούρου τρίτη. Το νέο Δ.Σ. θα ακολουθήσει τη οδό των εκλογών ώστε να συγκροτηθεί σε σώμα.

Ότι ο οδηγός της μαύρης Corvette που παρέσυρε και εγκατέλειψε στη Λ.

Το 2019 μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μισού των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης ο Ματία Μπινότο, επικεφαλής της Ferrari, δήλωνε αισιόδοξος όμως φέτος ο Ιταλός εκφράζει ανησυχίες σχετικά με την ταχύτητα της SF1000 σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες.

Η Mercedes W10 ήταν ένα πολύ επιτυχημένο μονοθέσιο, αφού με αυτό η γερμανική ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα κατασκευαστών και ο Χάμιλτον εκείνο των οδηγών, οπότε είναι λογικό οι υπόλοιπες ομάδες να αντιγράψουν κάποια στοιχεία, όμως η Racing Point το παράκανε.

Σχεδόν ίσο χρόνο αναμονής με το γέμισμα του ρεζερβουάρ ενός συμβατικού αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης, κατάφερε να πετύχει η Porsche για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα όταν πρέπει να φορτίσουν.