Είστε εδώ

News

Nissan: Θέλει "διαζύγιο" από τη Renault;

του Σωτήριου Χάλλα

Οι εξελίξεις ανάμεσα σε Nissan και Renault δε λένε να σταματήσουν, αφού σύμφωνα με τους Financial Times, στελέχη της ιαπωνικής μάρκας επιθυμούν τη λήξη της συμμαχίας με τους Γάλλους.

Μάλιστα, έχουν προχωρήσει στο επόμενο βήμα καταρτίζοντας ένα πλάνο, σχετικά με το πώς θα μπορούσε να γίνει ο διαχωρισμός των δύο εταιρειών.

Όπως όλα δείχνουν το σχέδιο υπήρχε ήδη από όταν συνελήφθη ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της συμμαχίας, Κάρλος Γκον, το Νοέμβριο του 2018, όμως η απόδρασή του προς το Λίβανο φαίνεται ότι λειτούργησε ως καταλύτης, επιταχύνοντας τις αποσχιστικές τάσεις στο εσωτερικό της Nissan.

Μετά τη σύλληψη του Γκον έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες οι δύο εταιρείες να προσεγγίσουν εκ νέου η μία την άλλη, όμως τα αποτελέσματα δεν είναι πολύ ενθαρρυντικά. Κάποια στελέχη της ιαπωνικής εταιρείας έχουν φτάσει στο σημείο να λένε ότι η Renault αποτελεί βαρίδι.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αυτοί που υποστηρίζουν την απομάκρυνση από τη γαλλική εταιρεία, θέλουν το "διαζύγιο" να περιοριστεί σε μηχανολογικό και τεχνολογικό επίπεδο, διατηρώντας δεσμούς σε άλλους τομείς.

Μπορεί κάποιοι στη Nissan να θέλουν την απομάκρυνση από τη Renault, όμως οι Γάλλοι είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας με ποσοστό 45%, οπότε δε θα είναι εύκολο να πράξουν μονομερώς.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ένστολη καριέρα κάνει πλέον το Skoda Kodiaq, καθώς πέρασε τις «εξετάσεις» και μπήκε σε σώμα ασφαλείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την τσέχικη εταιρεία συνολικά το 30 Kodiaq υπηρετούν πλέον στην Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία του Δυτικού Σάσσεξ στη Βρετανία.

Η κατακόκκινη Ferrari SF71H με τον αριθμό 7 κοσμεί πλέον την ιδιωτική συλλογή του Κίμι Ραϊκόνεν. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει την αναθεώρηση προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας (notam) με την οποία επιτρέπονται οι αφίξεις/αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ),  προσθέτοντας και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

Εδώ και πολύ καιρό ακούγεται έντονα ότι το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2020 θα ξεκινήσει από την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες στην πίστα του Σπίλμπεργκ.

Η Hyundai και η Sony Pictures Entertainment υπέγραψαν συμφωνία, με την οποία οι Κορεάτες εξασφάλισαν ότι αυτοκίνητα με το σήμα τους θα εμφανιστούν σε πέντε ταινίες της ιαπωνικής εταιρείας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και κάποιες που ανήκουν στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.

Το 2013 η Bentley μπήκε σε ένα χώρο ιδιαίτερο και απόλυτα ξένο προς τις μέχρι τότε δραστηριότητές της, εκείνον της κατασκευής επίπλων, με τη σειρά προϊόντων που ονόμασε Home Line και η οποία ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Ένα από τα διαχρονικά χαρακτηριστικά στις καμπίνες των Citroen είναι η φωτεινότητα του, καθώς πάντα οι ακτίνες του ήλιου ήταν καλοδεχούμενες.

Σε μια ανακοίνωσή της η FIA Παρασκευή 29 Μαΐου, έκανε γνωστό ότι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αναβάσεων για το 2020 ακυρώνεται. Ήταν προγραμματισμένο με 12 «ραντεβού» σε 12 διαφορετικές διαδρομές, όμως 9 από αυτές λόγω της πανδημία είχαν ήδη ακυρωθεί. 

Αυτή η αγωνιστική Maserati 8CTF της 10ετία του 1930 είναι το αυτοκίνητό  που «έσπρωξε» τη φήμη της ιταλικής μάρκας στην αγορά των ΗΠΑ.

Και φυσικά όχι τυχαία καθώς πήρε τη νίκη και μάλιστα σερί δύο φορές, στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης το 1939 και 1940. 

Ας μιλήσουμε με ειλικρίνεια, σχεδόν όλοι όταν οδηγούμε είτε ρίχνουμε «κλεφτές» ματιές στην οθόνη του κινητού μας τηλεφώνου, είτε στέλνουμε γραπτό μήνυμα, είτε κάνουμε “Likes” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε το κρατάμε στο αφτί μας και μιλάμε.