Είστε εδώ

News

Nissan: Θέλει "διαζύγιο" από τη Renault;

του Σωτήριου Χάλλα

Οι εξελίξεις ανάμεσα σε Nissan και Renault δε λένε να σταματήσουν, αφού σύμφωνα με τους Financial Times, στελέχη της ιαπωνικής μάρκας επιθυμούν τη λήξη της συμμαχίας με τους Γάλλους.

Μάλιστα, έχουν προχωρήσει στο επόμενο βήμα καταρτίζοντας ένα πλάνο, σχετικά με το πώς θα μπορούσε να γίνει ο διαχωρισμός των δύο εταιρειών.

Όπως όλα δείχνουν το σχέδιο υπήρχε ήδη από όταν συνελήφθη ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της συμμαχίας, Κάρλος Γκον, το Νοέμβριο του 2018, όμως η απόδρασή του προς το Λίβανο φαίνεται ότι λειτούργησε ως καταλύτης, επιταχύνοντας τις αποσχιστικές τάσεις στο εσωτερικό της Nissan.

Μετά τη σύλληψη του Γκον έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες οι δύο εταιρείες να προσεγγίσουν εκ νέου η μία την άλλη, όμως τα αποτελέσματα δεν είναι πολύ ενθαρρυντικά. Κάποια στελέχη της ιαπωνικής εταιρείας έχουν φτάσει στο σημείο να λένε ότι η Renault αποτελεί βαρίδι.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αυτοί που υποστηρίζουν την απομάκρυνση από τη γαλλική εταιρεία, θέλουν το "διαζύγιο" να περιοριστεί σε μηχανολογικό και τεχνολογικό επίπεδο, διατηρώντας δεσμούς σε άλλους τομείς.

Μπορεί κάποιοι στη Nissan να θέλουν την απομάκρυνση από τη Renault, όμως οι Γάλλοι είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας με ποσοστό 45%, οπότε δε θα είναι εύκολο να πράξουν μονομερώς.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

WRC, πρόγραμμα 2020

Αρχικά το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι 2020 είχε ανακοινωθεί με 14 αγώνες, με την προσθήκη δύο νέων αγώνων σε Κένυα και Ιαπωνία.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Την «ακτινογραφία» της Cayenne Turbo S E-Hybrid αναλύει η Porsche, εξηγώντας μας όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνει και την κάνουν οδηγικά απολαυστική.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες μέρες έχουν πληθύνει οι διαρροές σχετικά με τις πιο γρήγορες εκδόσεις του Volkswagen Golf όγδοης γενιάς που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019, με την τελευταία να μας δίνει την πιο σαφή εικόνα γύρω από την ιπποδύναμη της κάθε μίας.

Κίνα - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Κίνα θέλει να κάνει παρελθόν το πρόβλημα της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με την ισχύ του φορτιστή, στρεφόμενη προς τη λύση της εναλλαγής των μπαταριών, διαδικασία η οποία θα διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Subaru

Η λακωνική συνήθως στις δηλώσεις της Subaru προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την πορεία και τους στόχους της για το μέλλον.

DS 3 Crossback 1.2 PureTech EAT8

Παρατηρώντας το DS 3 Crossback μας έρχεται στο νου η φράση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

WRC, Hyundai Motorsport

Σημαντικό ρόλο στην καθημερινή οδήγηση παίζει η σωστή ρύθμιση του καθίσματος, τόσο για την έδρα όσο και για την πλάτη. Πόσο μάλλον στους αγώνες.

Στο θέμα αυτό δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη.

Hennessey Venom F5

Η Hennessey, μία αμερικανική εταιρεία που ασχολείται κυρίως με τη βελτίωση αυτοκινήτων, έχει βάλει στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής, με ένα μοντέλο που θα ονομάζει Venom F5.

Renault

Σύμφωνα με τους επίσημους πίνακες της Renault σε παγκόσμιο επίπεδο το 2019 πούλησε συνολικά  3.753.723 οχήματα.

Volkswagen

Στο Instagram και συγκεκριμένα από τον χρήστη με την ονομασία Wilcoblok έγινε μια δημοσίευση η οποία πιθανότατα μας δείχνει πώς θα είναι το πίσω μέρος του νέου Volkswagen Golf GTI.