Είστε εδώ

News

Νissan : Σταματάει η παραγωγή στα εργοστάσια της Ιαπωνίας

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Η Nissan αποφάσισε να αναστείλει την παραγωγή οχημάτων για την αγορά της Ιαπωνίας σε όλα τα εργοστάσια της Nissan και της Nissan Shatai στην Ιαπωνία. Ο λόγος είναι ότι κατασκευάστηκαν μια σειρά από αυτοκίνητα τα οποία ελέγχθηκαν από τεχνικούς που δεν ήταν αρμόδιοι για τις επιθεωρήσεις. 

Μάλιστα εξετάζεται το γεγονός για την ανάκληση οχημάτων τα οποία είχαν κατασκευαστεί από τις 20 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 18 Οκτωβρίου και υπολογίζεται να είναι γύρω στις 34.000 μονάδες.

Η Nissan μετά από αυτό το γεγονός  θα προβεί σε ενέργειες οι οποίες αφορούν την τελική γραμμή επιθεώρησης των οχημάτων  που διαμορφώνεται όπως αρχικά είχε υποβληθεί στο Υπουργείο Μεταφορών και Συγκοινωνιών της Ιαπωνίας, ενοποιώντας όλες τις διαδικασίες τελικής επιθεώρησης.
Η τελική μάλιστα διαδικασία επιθεώρησης θα διαχωριστεί από άλλες διεργασίες και μόνο εγκεκριμένοι επιθεωρητές θα έχουν πρόσβαση στην τελική γραμμή επιθεώρησης.

Η Nissan εκφράζει τη λύπη της για την ταλαιπωρία και ανησυχία που προκάλεσε αυτό στους πελάτες της και σε άλλους ενδιαφερόμενους στην Ιαπωνία.

Η όλη ιστορία ξεκίνησε στις 18 Σεπτεμβρίου όταν το  Υπουργείο Χωροταξίας, Υποδομών και Μεταφορών της χώρας ενημέρωσε τη Nissan ότι κατά την τελική επιθεώρηση που  πραγματοποιήθηκαν σε οχήματα, ορισμένοι έλεγχοι έγιναν από μη εγκεκριμένους τεχνικούς που δεν είχαν καταγραφεί για να εκτελέσουν τα καθήκοντα επιθεώρησης  σύμφωνα με τις διαδικασίες της Nissan. Σε νεότερο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν πάρθηκαν διορθωτικά μέτρα, κάτι που οδήγησε στην διακοπή λειτουργίας των εργοστασίων Nissan στην Ιαπωνία. 

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Γαλλίας

Η Γαλλία επέστρεψε μετά από 10 χρόνια στο αγωνιστικό καλεντάρι της Formula 1 και το έκανε με έναν αγώνα ο οποίος χάρη στην επεισοδιακή εκκίνηση μας κράτησε το ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια και μας προσέφερε πάρα πολλές προσπεράσεις.

Ράλι Ιπρ

Τον αγώνα της πατρίδας τους τίμησαν οι Νεβίλ-Γκιλσούλ και οδηγώντας το Hyundai i20 R5 στα χρώματα της Βελγικής αντιπροσωπείας κέρδισαν το ράλι Ιπρ. Το εργοστασιακό πλήρωμα της Hyundai Motorsport «έγραψαν» τους ταχύτερους χρόνους στις 15 από τις 23 Ειδικές Διαδρομές .

Pirelli P Zero Velo

Στο πλαίσιο του Γαλλικού Γκραν Πρι, η Pirelli παρουσίασε το καινούργιο ελαστικό για το αγωνιστικό ποδήλατο, το P Zero Velo. Ένα ελαστικό που για την εξέλιξή του συμπληρώθηκε ένας κύκλος δύο χρόνων. 

Γκραν Πρι Γαλλίας

Η πίστα του Λε Καστελέ, εκεί όπου διεξάγεται το Γαλλικό Γκραν Πρι στις 24 Ιουνίου,  είναι από τις πιο τεχνικές, καθώς συνδυάζει υψηλές ταχύτητες με διαρκή εναλλαγή στροφών. 

Η τελική ταχύτητα στην πίστα των 5.861 χλμ. με τις 15 στροφές θα ξεπεράσει τα 330 χλμ. 

Γκραν Πρι Γαλλίας

Αν και διαξάγεται πρώτη φορά το Γαλλικό Γκραν Πρι με αυτών των κανονισμών μονοθέσια της Formula 1, εντούτοις από τις δοκιμές προέκυψαν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία. 

Rotax MAX Challenge

Στη Θεσσαλονίκη και στη πίστα «Drive Park» συνεχίστηκε ο 2ος γύρος του θεσμού Rotax MAX Challenge  Το εγχείρημα της Rotax Hellas να «ανεβάσει» αγώνα του επάθλου της στη Θεσσαλονίκη ύστερα από 10 χρόνια, έστησε στο grid 34 συμμετοχές. 

Γκραν Πρι Γαλλίας - Κατατακτήριες

Μετά από 10 χρόνια απουσίας του γαλλικού Γκραν Πρι από το καλεντάρι της Formula 1 και 28 χρόνια από τον τελευταίο αγώνα που έγινε στην πίστα Paul Ricard ολοκληρώθηκαν οι πρώτες κατατακτήριες για τον αγώνα του 2018.

Skoda

Ο καταμερισμός σημαντικών αρμοδιοτήτων στον Όμιλο Volkswagen επεκτείνεται και στη Skoda.

Γκραν Πρι Γαλλίας - FP3

Η τρίτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών στην πίστα Paul Ricard όπου γίνεται το Γκραν Πρι Γαλλίας μας επιφύλασσε μια αρνητική έκπληξη καθώς η βροχή περιόρισε κατά πολύ τους γύρους των οδηγών.

Γκραν Πρι Γαλλίας

Παραδοσιακά οι οδηγοί μετά τις δύο πρώτες περιόδους ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής έχουν μια συνάντηση με τους τεχνικούς της FIA στην οποία εκφράζουν τα θέματα που κατά καιρούς τους απασχολούν.