Είστε εδώ

News

Nissan: Οι αλλαγές που φέρνει ο νέος πρόεδρος

του Σωτήριου Χάλλα

Η Nissan έχει νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, τον Μακότο Ουτσίντα, ο οποίος ανακοίνωσε λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ανακοίνωσε και τη στρατηγική του ώστε να επαναφέρει την ιαπωνική μάρκα σε τροχιά ανόδου.

Αρχικά είπε ότι η συμμαχία με τη Renault είναι πολύ σημαντική ώστε να πετύχει η εταιρεία τους στόχους της, όμως θέλει να εξετάσουν με τους Γάλλους ποιες ιδέες λειτούργησαν καλά και ποιες όχι, ώστε να πορευτούν ανάλογα στο μέλλον.

Τόνισε ότι η Nissan έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα χρόνια που ακολούθησαν την ίδρυση της συμμαχίας και είπε ότι δε σκοπεύει να βγάλει την εταιρεία από αυτή, ταυτόχρονα όμως θέλει να διατηρήσει την ανεξαρτησία της μάρκας, οπότε η δημιουργία ισχυρότερων δεσμών με τη Renault δεν είναι στους βραχυπρόθεσμους στόχους.

Ακόμα, ανέφερε ότι οι στόχοι που είχε θέσει ο Γκον ήταν μη ρεαλιστικοί, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μειωμένες πωλήσεις και κερδοφορία.

Σύμφωνα με τον Ουτσίντα το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν 12.500 απολύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, θα αναθεωρηθεί η γκάμα των μοντέλων και θα μειωθεί η παραγωγική ικανότητα σε 6.6 από 7.2 εκατομμύρια μονάδες ανά έτος, ενώ ένας από τους στόχους είναι να αυξηθούν οι πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, φτάνοντας τα 1.4 εκατομμύρια αυτοκίνητα μέχρι το Μάρτιο του 2023.

Τέλος, είπε ότι θα υπάρξει παρουσίαση νέων μοντέλων όπως ενός ηλεκτρικού SUV, προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα, αφού βασικός πυλώνας της από εδώ και πέρα πορείας της εταιρείας θα είναι η ανάπτυξη μέσα από νέα προϊόντα και την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών.

Σχετικά άρθρα

Mercedes - Benz

Το καλοκαίρι του 2020 οι αντιπροσωπείες της Mercedes σε όλη την Ευρώπη θα υποδεχτούν την ανανεωμένη E-Class, όμως η γερμανική εταιρεία δε μας άφησε να περιμένουμε μέχρι τότε για να δούμε τις αλλαγές, καθώς έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του μοντέλου σε πρωτότυπη μορφή.

Renault

Η τελευταία γενιά των Renault Twingo και Smart Forfour είχαν πάρα πολλά κοινά στοιχεία, αφού τα δύο μοντέλα είχαν εξελιχτεί από κοινού, όμως με τον ερχομό του 2020 το μοντέλο της Daimler έγινε αποκλειστικά ηλεκτρικό, αφήνοντας τη Renault να συνεχίζει την παραγωγή μόνη της.

Honda E Type R

Η Honda ετοιμάζει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, Honda E, το οποίο έχει ανακοινωθεί ότι θα προσφέρεται με κινητήρες ισχύος 134 και 152 ίππων, όμως ποια είναι η θέση της σε ό,τι αφορά τη δημιουργία ενός Honda E Type R;

WRC, πρόγραμμα 2020

Αρχικά το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι 2020 είχε ανακοινωθεί με 14 αγώνες, με την προσθήκη δύο νέων αγώνων σε Κένυα και Ιαπωνία.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Την «ακτινογραφία» της Cayenne Turbo S E-Hybrid αναλύει η Porsche, εξηγώντας μας όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνει και την κάνουν οδηγικά απολαυστική.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες μέρες έχουν πληθύνει οι διαρροές σχετικά με τις πιο γρήγορες εκδόσεις του Volkswagen Golf όγδοης γενιάς που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019, με την τελευταία να μας δίνει την πιο σαφή εικόνα γύρω από την ιπποδύναμη της κάθε μίας.

Κίνα - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Κίνα θέλει να κάνει παρελθόν το πρόβλημα της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με την ισχύ του φορτιστή, στρεφόμενη προς τη λύση της εναλλαγής των μπαταριών, διαδικασία η οποία θα διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Subaru

Η λακωνική συνήθως στις δηλώσεις της Subaru προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την πορεία και τους στόχους της για το μέλλον.

DS 3 Crossback 1.2 PureTech EAT8

Παρατηρώντας το DS 3 Crossback μας έρχεται στο νου η φράση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

WRC, Hyundai Motorsport

Σημαντικό ρόλο στην καθημερινή οδήγηση παίζει η σωστή ρύθμιση του καθίσματος, τόσο για την έδρα όσο και για την πλάτη. Πόσο μάλλον στους αγώνες.

Στο θέμα αυτό δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη.