Είστε εδώ

News

Μόναχο: Oktoberfest και πατίνι δεν πάνε μαζί

του Σωτήριου Χάλλα

Στο πλαίσιο του φετινού Oktoberfest που έγινε στο Μόναχο της Γερμανίας μεταξύ 21 Σεπτεμβρίου και 6 Οκτωβρίου, 414 άνθρωποι συνελήφθησαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ και 254 από αυτούς έχασαν το δίπλωμά τους.

Το παράξενο είναι ότι τα παραπάνω νούμερα δεν αναφέρονται σε οδηγούς αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών, αλλά σε ανθρώπους που μετακινούνταν με ηλεκτρικό πατίνι (e-scooter).

Η γερμανική νομοθεσία θεωρεί τα ηλεκτρικά πατίνια μηχανοκίνητα οχήματα, οπότε για την κίνησή τους ισχύουν οι ίδιες διατάξεις που εφαρμόζονται σε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. Κατά συνέπεια, για να κινηθεί κάποιος με ένα ηλεκτρικό πατίνι, πρέπει η ποσότητα του αλκοόλ στο αίμα του να είναι κάτω από 0.5 mg ανά λίτρο αίματος.

Το θέμα είναι ότι ο νόμος σχετικά με τα ηλεκτρικά πατίνια άλλαξε τον Ιούνιο, οπότε πολύς κόσμος ακόμα δεν έχει ενημερωθεί σχετικά.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια του Oktoberfest να είναι πολλοί εκείνοι που ήπιαν πιο πολύ από το επιτρεπόμενο, άλλος σε μεγαλύτερο βαθμό και άλλος σε μικρότερο, με τους πρώτους να χάνουν το δίπλωμά τους για περίοδο από 3 μήνες μέχρι 5 χρόνια. Επιπλέον, δέχτηκαν και πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Σίγουρα από εδώ και πέρα, όποιοι οδηγούν ηλεκτρικό πατίνι θα φροντίζουν να είναι νηφάλιοι.

Σχετικά άρθρα

Hyundai

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Hyundai θα επενδύσει 34.65 δις δολάρια για την εξέλιξη και κατασκευή ηλεκτρικών και αυτόνομων αυτοκινήτων σε ορίζοντα 5 χρόνων.

Peugeot - Ηλεκτρικό ποδήλατο

Η Peugeot δραστηριοποιείται εκτός από τον τομέα του αυτοκινήτου και σε εκείνον του ποδηλάτου και τώρα παρουσίασε ένα νέο μοντέλο, το οποίο εκτός από τα πεντάλ, κινείται και μόνο του με τη χρήση ηλεκτροκινητήρα.

Citroen Racing

Δύο αγώνες απομένουν για την ολοκλήρωση του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, σε Ισπανία και Αυστραλία και ο τίτλος του πρωταθλητή για τη φετινή χρονιά παραμένει ανοικτός.

Skoda Felicia

Στην «ταυτότητα» του Skoda Felicia αναγράφεται ημερομηνία γέννησης 17 Οκτωβρίου του 1994, κάτι που σημαίνει ότι σε δυο μέρες έχει γενέθλια, καθώς και ότι γίνεται 25 ετών.

ΥΠΑ

Στο πρώτο 9μηνο του 2019 οι επιβάτες που κινήθηκαν από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια έφτασαν τα 54.5 εκατ. που αντιστοιχεί σε αύξηση 4,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Αυτή η αύξηση έρχεται και από την αύξηση των πτήσεων που βρίσκεται στο 4.1 %.

Πρωτάθλημα Ιταλίας, Rally due Valli

Οι Γκρουνιόλα-Ομέτο δίνοντας ρεσιτάλ οδήγησης στα bucket του Volkswagen Polo R5 (αντικατέστησαν το Skoda Fabia R5) είναι οι νικητές του προτελευταίου γύρου για το πρωτάθλημα Ιταλίας, κερδίζοντας τις 7 από τις 11 Ειδικές Διαδρομές του ασφάλτινου ράλι Ντούε Βάλι.

SEAT

H ΤΕΧΝΟΚΑΡ Α.Ε.Ε., εισαγωγική των οχημάτων SEAT στη χώρα μας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης για ορισμένα μοντέλα Leon και Ateca.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν στο internet οι πιο καθαρές φωτογραφίες του νέου Golf που έχουμε δει μέχρι στιγμής, από μια πηγή που αποτελεί έκπληξη, ένα group φίλων της Volkswagen στο Facebook, από την Τσεχία.

Renault

Η Renault θέλει μέχρι το 2022 να έχει στην γκάμα της τουλάχιστον οχτώ μοντέλα τα οποία να κινούνται χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια και το Twingo φαίνεται να είναι από τα πρώτα μοντέλα που θα κάνουν αυτή τη μετάβαση.

FCP4Concumers

Πέρα από τα τοτέμ που αναγράφουν τις τιμές στα πρατήρια υγρών καυσίμων, σύντομα θα δούμε να τοποθετούνται κάποιες νέες εξτρά οθόνες.