Είστε εδώ

News

Mitsubishi: Το "κοινόχρηστο" μέλλον της

του Σωτήριου Χάλλα

Αυτή τη στιγμή στην αυτοκίνηση “τρέχουν” παράλληλα διάφορες τάσεις οι οποίες συνδυαστικά θα διαμορφώσουν το μέλλον των μετακινήσεων, με τα ηλεκτρικά, το υδρογόνο, τα αυτόνομα αυτοκίνητα αλλά και τα ιπτάμενα να είναι από τις πιο βασικές.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμα μία πολύ ισχυρή τάση και αυτή είναι το λεγόμενο sharing. Δηλαδή η κοινή χρήση ενός αυτοκινήτου. Το sharing μπορεί να είναι απλά η παραχώρηση χρήσης του αυτοκινήτου που κατέχει κάποιος, για τις ώρες που δεν το χρησιμοποιεί ώστε να αποκομίζει κάποιο όφελος ή ακόμα και η μη ιδιοκτησία αυτοκινήτου. Σε αυτή την περίπτωση το σύνολο των μεταφορικών αναγκών καλύπτεται από αυτοκίνητα που είναι διαθέσιμα για χρήση από τον οποιονδήποτε, φυσικά έναντι του ανάλογου αντιτίμου.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θεωρούν ότι αυτό θα οδηγήσει σ πτώση των πωλήσεων οπότε θέλουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη νέα εποχή. Γι’ αυτό το λόγο έχουν αρχίσει και εκπονούν σχέδια για το πώς θα τοποθετηθούν σε αυτή την αγορά.

Η Mitsubishi θα παρουσιάσει τις δικές της ιδέες στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο, από την οποία ως ιαπωνική εταιρεία δε θα μπορούσε να λείπει.

Μαζί με τα σχέδιά της πάνω στο sharing θα παρουσιάσει και το πρωτότυπο EMIRAI S, με το γράμμα S να αντιπροσωπεύει τις λέξεις Shared (κοινοχρησία), Service (υπηρεσία) και Safety (ασφάλεια).

Σχετικά άρθρα

Στους σκορπιούς δεν αρέσουν τα ταξίδια, καθώς ζουν στον ίδιο τόπο μέχρι να πεθάνουν.

Η Ferrari διαχρονικά χρησιμοποιεί team orders για να ελέγξει τις μάχες των οδηγών της μέσα στην πίστα, κάτι το οποίο πρόκειται να κάνει και φέτος, παρά το γεγονός ότι ο Μπινότο αρχικά είχε κάνει άλλες δηλώσεις.

Για τους επαγγελματίες οδηγούς που θέλουν να αποπνέει το όχημα της εργασίας τους μια σπορ αύρα, μερίμνησε η Renault.

Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών θέλουν τη Volkswagen να εξετάζει την πιθανότητα δημιουργίας κάποιου sports car, το οποίο θα διατίθεται αποκλειστικά με ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα.

Όπως αναμενόταν η γκάμα της DS Automobiles απέκτησε τρίτο μέλος, τη νέα ναυαρχίδα DS 9, η οποία πλαισιώνει πλέον τα δυο SUV, DS 3 Crossback και DS 7 Crossback.

Στην αφρικανική χώρα θέλησαν να δημιουργήσουν ένα pick-up το οποίο θα ήταν πολύ ισχυρότερο από τον μέσο όρο, οπότε σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλύτερα να μη βελτιώσουν τον υπάρχοντα κινητήρα, αλλά να τοποθετήσουν έναν άλλο.

Την επόμενη γενιά των πρωταθλητών ράλι σκέπτεται η FIA και σε συνεργασία με τις 144 Ομοσπονδίες-μέλη που βρίσκονται υπο την ομπρέλα της FIA, ανακοίνωσε το πρόγραμμα “rally star”  

Το εννιαθέσιο Mercedes Vito Tourer απέκτησε νέα έκδοση, η οποία ονομάζεται Dark Edition και βασίζεται στη Vito Tourer PRO 110 CDI Extra Long. Σε αυτή ξεχωρίζει το χρώμα OBSIDIAN Black που είναι η μοναδική επιλογή και ο πλούσιος εξοπλισμός.

 Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την αεροπορική και επιβατική κίνηση των αεροδρομίων τον Ιανουάριο του 2020 προκύπτουν τα εξής:

Με ήπιο υβριδικό σύστημα διατίθεται πλέον το 500, στο πλαίσιο εξηλεκτρισμού που πραγματοποιεί στη γκάμα της η Fiat.