Είστε εδώ

News

Mitsubishi: Το "κοινόχρηστο" μέλλον της

του Σωτήριου Χάλλα

Αυτή τη στιγμή στην αυτοκίνηση “τρέχουν” παράλληλα διάφορες τάσεις οι οποίες συνδυαστικά θα διαμορφώσουν το μέλλον των μετακινήσεων, με τα ηλεκτρικά, το υδρογόνο, τα αυτόνομα αυτοκίνητα αλλά και τα ιπτάμενα να είναι από τις πιο βασικές.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμα μία πολύ ισχυρή τάση και αυτή είναι το λεγόμενο sharing. Δηλαδή η κοινή χρήση ενός αυτοκινήτου. Το sharing μπορεί να είναι απλά η παραχώρηση χρήσης του αυτοκινήτου που κατέχει κάποιος, για τις ώρες που δεν το χρησιμοποιεί ώστε να αποκομίζει κάποιο όφελος ή ακόμα και η μη ιδιοκτησία αυτοκινήτου. Σε αυτή την περίπτωση το σύνολο των μεταφορικών αναγκών καλύπτεται από αυτοκίνητα που είναι διαθέσιμα για χρήση από τον οποιονδήποτε, φυσικά έναντι του ανάλογου αντιτίμου.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θεωρούν ότι αυτό θα οδηγήσει σ πτώση των πωλήσεων οπότε θέλουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη νέα εποχή. Γι’ αυτό το λόγο έχουν αρχίσει και εκπονούν σχέδια για το πώς θα τοποθετηθούν σε αυτή την αγορά.

Η Mitsubishi θα παρουσιάσει τις δικές της ιδέες στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο, από την οποία ως ιαπωνική εταιρεία δε θα μπορούσε να λείπει.

Μαζί με τα σχέδιά της πάνω στο sharing θα παρουσιάσει και το πρωτότυπο EMIRAI S, με το γράμμα S να αντιπροσωπεύει τις λέξεις Shared (κοινοχρησία), Service (υπηρεσία) και Safety (ασφάλεια).

Σχετικά άρθρα

Hyundai

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Hyundai θα επενδύσει 34.65 δις δολάρια για την εξέλιξη και κατασκευή ηλεκτρικών και αυτόνομων αυτοκινήτων σε ορίζοντα 5 χρόνων.

Peugeot - Ηλεκτρικό ποδήλατο

Η Peugeot δραστηριοποιείται εκτός από τον τομέα του αυτοκινήτου και σε εκείνον του ποδηλάτου και τώρα παρουσίασε ένα νέο μοντέλο, το οποίο εκτός από τα πεντάλ, κινείται και μόνο του με τη χρήση ηλεκτροκινητήρα.

Citroen Racing

Δύο αγώνες απομένουν για την ολοκλήρωση του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, σε Ισπανία και Αυστραλία και ο τίτλος του πρωταθλητή για τη φετινή χρονιά παραμένει ανοικτός.

Skoda Felicia

Στην «ταυτότητα» του Skoda Felicia αναγράφεται ημερομηνία γέννησης 17 Οκτωβρίου του 1994, κάτι που σημαίνει ότι σε δυο μέρες έχει γενέθλια, καθώς και ότι γίνεται 25 ετών.

ΥΠΑ

Στο πρώτο 9μηνο του 2019 οι επιβάτες που κινήθηκαν από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια έφτασαν τα 54.5 εκατ. που αντιστοιχεί σε αύξηση 4,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Αυτή η αύξηση έρχεται και από την αύξηση των πτήσεων που βρίσκεται στο 4.1 %.

Πρωτάθλημα Ιταλίας, Rally due Valli

Οι Γκρουνιόλα-Ομέτο δίνοντας ρεσιτάλ οδήγησης στα bucket του Volkswagen Polo R5 (αντικατέστησαν το Skoda Fabia R5) είναι οι νικητές του προτελευταίου γύρου για το πρωτάθλημα Ιταλίας, κερδίζοντας τις 7 από τις 11 Ειδικές Διαδρομές του ασφάλτινου ράλι Ντούε Βάλι.

SEAT

H ΤΕΧΝΟΚΑΡ Α.Ε.Ε., εισαγωγική των οχημάτων SEAT στη χώρα μας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης για ορισμένα μοντέλα Leon και Ateca.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν στο internet οι πιο καθαρές φωτογραφίες του νέου Golf που έχουμε δει μέχρι στιγμής, από μια πηγή που αποτελεί έκπληξη, ένα group φίλων της Volkswagen στο Facebook, από την Τσεχία.

Renault

Η Renault θέλει μέχρι το 2022 να έχει στην γκάμα της τουλάχιστον οχτώ μοντέλα τα οποία να κινούνται χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια και το Twingo φαίνεται να είναι από τα πρώτα μοντέλα που θα κάνουν αυτή τη μετάβαση.

FCP4Concumers

Πέρα από τα τοτέμ που αναγράφουν τις τιμές στα πρατήρια υγρών καυσίμων, σύντομα θα δούμε να τοποθετούνται κάποιες νέες εξτρά οθόνες.