Είστε εδώ

News

Mitsubishi: Θα ασχολείται αποκλειστικά με SUV

του Σωτήριου Χάλλα

Πολλοί είναι εκείνοι που λησμονούν τις εποχές που η Mitsubishi κατασκεύαζε αυθεντικά σπορ μοντέλα όπως το Lancer Evo και ελπίζουν ότι κάποια στιγμή η ιαπωνική μάρκα θα επανέλθει στην κατηγορία όμως οι ελπίδες τους διαψεύδονται κατηγορηματικά.

Σε συνέντευξή του στο πλαίσιο του σαλονιού αυτοκινήτου της Γενεύης, ο διευθύνων σύμβουλος της Mitsubishi Βρετανίας, Ρομπ Λίντλεϊ, δήλωσε ότι πλέον η εταιρεία έχει πάρει τη συνειδητή απόφαση να στραφεί αποκλειστικά στην κατασκευή μοντέλων που θα τοποθετούνται στην κατηγορία των SUV και να απέχει από οποιαδήποτε άλλη, παραδοσιακή κατηγορία όπως τα μικρά ή τα μικρομεσαία.

Παράλληλα, οι Ιάπωνες εστιάζουν και στα μοντέλα εναλλακτικού καυσίμου όπως είναι τα ηλεκτρικά. Ο Λίντλεϊ συνέχισε λέγοντας ότι μια εταιρεία που πουλάει 1.2 εκατομμύρια μονάδες ανά έτος δεν μπορεί να απλωθεί σε πολλές κατηγορίες αν θέλει να είναι κερδοφόρα, οπότε στη Mitsubishi αποφάσισαν να ασχοληθούν μόνο με crossover και SUV μοντέλα.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε ελπίδα για την επανεμφάνιση κάποιας σπορ κατασκευής από την ιαπωνική μάρκα έχει χαθεί. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ονομασίες που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα για αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων όπως το Eclipse, τώρα “επιστρέφουν” ως SUV. Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και με την ονομασία Evolution (Evo) το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε ένα νέο, ηλεκτρικό SUV.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ματία Μπινότο

Μετά την κακή εμφάνιση στην Αυστραλία η Ferrari διατείνεται μέσω του επικεφαλής της, Ματία Μπινότο, ότι εντόπισε τα λάθη που την κράτησαν πίσω στον πρώτο αγώνα της χρονιάς και ότι τα διόρθωσε.

Cupra e-Racer

Με ασταμάτητους ρυθμούς η Cupra συνεχίζει την εξαντλητική εξέλιξη του νέου e-Racer, το οποίο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό στον κόσμο και στόχο έχει να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα ETCR.

Ώστιν, Τέξας

Σε ό,τι έχει να κάνει με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι όροι όπως το να έχεις δίπλωμα, να είναι ασφαλισμένο το όχημα, να σέβεσαι τον Κ.Ο.Κ. και αν έχεις ατύχημα να μην προσπαθήσεις να ξεφύγεις αλλά να δώσεις τα ανάλογα χαρτιά ώστε να αναλάβουν οι ασφαλιστικές.

Lamborghini

Το 1986 η Lamborghini ξεκίνησε την παραγωγή ενός μοντέλου πολύ διαφορετικού από οτιδήποτε άλλο είχε φτιάξει μέχρι τότε ή έφτιαξε μετά από αυτό, ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρο εκτός δρόμου χαρακτήρα, την LM002.

Ford Ranger

Η μόδα της εξατομίκευσης δεν περιορίζεται στα επιβατικά μοντέλα, αλλά επεκτείνεται και στα pickup, όπως το Ford Ranger, το οποίο διευρύνει τις σχετικές του επιλογές.

Όσλο

Η υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις σκανδιναβικές χώρες βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου και ένα ακόμα σημάδι αυτού είναι μία νέα πρωτοβουλία του Όσλο.

Rimac C_Two

Η Rimac είναι μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών hypercars από την Κροατία η οποία εντυπωσίασε τους πάντες με το πρώτο μοντέλο που είχε παρουσιάσει το 2011 με την ονομασία Concept One.

Bentley Continental GT

Toν τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής σκοπεύει να διεκδικήσει με την Continental GT η Bentley στην περίφημη διεθνής ορεινή ανάβαση «Πάικς Πίκ» του Κολοράντο, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 30 Ιουνίου. 

Skoda

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το Kodiaq είναι το μεγαλύτερο SUV της Skoda, ωστόσο αναμένεται να το δούμε να μετατρέπεται σε pickup.

Νέα Ferrari P80/C

Κάθε μοντέλο που δημιουργείται στο Μαρανέλο, όπου βρίσκεται η έδρα της Ferrari, είναι ξεχωριστό, όμως η νέα P80/C είναι κυριολεκτικά μοναδική.