Είστε εδώ

News

Mercedes:Τρισδιάστατη εκτύπωση κατά του κορωνοϊού

του Γιώργου Ψαρρά

Στη μάχη καταπολέμησης του κορωνοϊού (covid-19) έχουν ριχτεί αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες έχουν αναλάβει την παραγωγή ιατρικού εξοπλισμού, ενώ η Mercedes δεν αποτελεί εξαίρεση.

Η ίδια αναφέρει ότι έχει έρθει η ώρα να ανταποκριθεί πλήρως στην κοινωνική της ευθύνη και για το λόγο αυτό προσφέρει την πολυετή της τεχνογνωσία πάνω στην τρισδιάστατη εκτύπωση, με τη βοήθεια της οποίας μπορούν να παραχθούν μεμονωμένα εξαρτήματα που χρειάζονται επειγόντως για ιατρικές συσκευές, ώστε να καταπολεμηθεί η πανδημία.

Παράλληλα η Mercedes δηλώνει ότι βρίσκεται σε επαφή με την κρατική κυβέρνηση της Βάδης-Βυρτεμβέργης, ενώ τονίζει ακόμα ότι η τεχνολογία και οι εξειδικευμένες γνώσεις της στην παραγωγή είναι διαθέσιμες, αρκεί να της ζητηθεί από την ιατρική κοινότητα.

Στα επιβατικά της μοντέλα η Mercedes χρησιμοποιεί συνήθως την τρισδιάστατη εκτύπωση σε πρωτότυπα οχήματα ή περιορισμένης παραγωγής. Σε ετήσια βάση παράγει με την τρισδιάστατη εκτύπωση περίπου 150.000 πλαστικά και μεταλλικά εξαρτήματα.

Για ιατρικούς σκοπούς μπορούν να εφαρμοστούν όλα τα είδη της τρισδιάστατης εκτύπωσης, όπως η στερεολιθογραφία (SLA), η επιλεκτική πυροσυσσωμάτωση με λέιζερ (SLS), τρισδιάστατη σμίλευση (FDM) και η επιλεκτική τήξη με λέιζερ (SLM).

Σχετικά άρθρα

Η Skoda αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά του καινούργιου αυτοκινήτου μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Mycarnow@Kosmocar!, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια στην κάθε συναλλαγή.

Το coupe μοντέλο της Toyota συμπλήρωσε ιστορία 50 χρόνων στους δρόμους του πλανήτη, από τον Δεκέμβριο του 1970 όπου και αποκαλύφθηκε η πρώτη γενιά. 

Αυτό είναι το βιβλίο του προέδρου της FIA, Ζαν Τοντ, με θέμα την μείωση των ατυχημάτων στους δρόμους. 

Κάθε χρόνο η Volkswagen γιορτάζει τη μακρά και επιτυχημένη ιστορία του Golf GTI, διοργανώνοντας μια ειδική εκδήλωση στις όχθες της λίμνης Wörthersee, η οποία βρίσκεται στη νότια Αυστρία, κοντά στα σύνορα με τη Σλοβενία.

Μπορεί τα ονόματα των οδηγών και των επικεφαλής των ομάδων να είναι εκείνα τα οποία συναντάμε συχνότερα όταν πρόκειται για τη Formula 1, όμως υπάρχουν πολλοί άλλοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν ρόλο - κλειδί και συνήθως μένουν στην αφάνεια, όπως είναι ο Ισπανός Μανουέλ Μουνιόθ, ο επικεφαλής μηχανικός

Οι σιλουέτες των μονοθεσίων της Formula 1 είναι ακόμα σκεπασμένες και όλος ο θίασος βρίσκεται επι ποδός αναμένοντας την επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη του πρωταθλήματος, 5 Ιουλίου στην Αυστρία. 

Τον περασμένο Μάρτιο λόγω της πανδημίας ακυρώθηκε το Σαλόνι της Γενεύης και μαζί του η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Bugatti Chiron Pur Sport.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Άντι Πάλμερ, υπό την ηγεσία του οποίου η εταιρεία έχει γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη, πρόκειται να αντικατασταθεί στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της διοικητικής δομής.

Πολλοί οδηγοί δεν αντιμετωπίζουν το αυτοκίνητο τους ως ένα άψυχο αντικείμενο, αλλά αναπτύσσουν μαζί του ένα ιδιαίτερο δέσιμο.

Μπορεί σταδιακά οι περισσότερες χώρες να επιστρέφουν στην κανονικότητα, ωστόσο η πανδημία δεν έχει σταματήσει, επομένως τα μέτρα των κοινωνικών αποστάσεων δεν παύουν να ισχύουν.