Είστε εδώ

News

Λονδίνο: "Πάω μέχρι την πλατεία να πάρω ένα αυτοκίνητο"

του Σωτήριου Χάλλα

Δεν είναι σπάνιο να αγοράσουμε ένα μπουκάλι νερό, ένα αναψυκτικό ή ένα σνακ από κάποιο μηχάνημα αυτόματης πώλησης, όμως πώς θα σας φαινόταν αν αγοράζατε με τον ίδιο τρόπο και το επόμενο αυτοκίνητό σας;

Και όμως, αν μένετε στο Λονδίνο πλέον υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Η Auto Trader, μία εταιρεία εύρεσης καινούριων αλλά και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, τοποθέτησε ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης αυτοκινήτων στη βρετανική πρωτεύουσα. Μέσω αυτού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν αγορές ύψους μέχρι 21.000 λίρες (22.995 ευρώ).

Στο εσωτερικό του μηχανήματος έχει τοποθετηθεί ένα Renault Zoe, το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της γαλλικής μάρκας, για το οποίο καταγράφεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο website της Auto Trader αφού μόνο τον Ιούλιο οι σχετικές αναζητήσεις έφτασαν τις 463.277.

Η τιμή του Zoe στη Βρετανία φτάνει τις 16.000 λίρες (17.522 ευρώ) και οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την αγορά τους εντελώς ανέπαφα.

Προκειμένου να κατασκευαστεί ο αυτόματος πωλητής χρειάστηκε να δουλέψουν έξι μηχανικοί για τρεις μήνες ώστε να φροντίσουν στοιχεία όπως τον τρόπο που θα παραλαμβάνει ο πελάτης το κλειδί του αυτοκινήτου, αλλά και το πώς θα ανοίγει η συσκευή ώστε να παραδοθεί το ίδιο το αυτοκίνητο.

Αντίστοιχες εγκαταστάσεις, αλλά σε πιο μεγάλη κλίμακα, έχουν τοποθετηθεί ήδη στην Κίνα.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Τουρκίας

Το αποτέλεσμα στο ράλι Τουρκίας, ανακάτεψε την τράπουλα σε ό,τι έχει να κάνει με την διεκδίκηση του τίτλου, με τους Οζιέ-Ινγκρασιά με το Citroen C3 WRC να κερδίζουν τον πιο δύσκολο και σκληρό αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, οι Τάνακ-Γιερβόεγια να εγκαταλείπουν από τα ηλεκτρονικά του Toyota Ya

Ferrari

Κατά κοινή παραδοχή φέτος ο κινητήρας της Ferrari είναι σαφώς ισχυρότερος από εκείνους των Mercedes, Renault και Honda, κάτι το οποίο κάνει τα στελέχη των κατασκευαστών να απορούν τι είναι αυτό που έχουν σκεφτεί στην ιταλική ομάδα.

Nissan Titan

Όταν ο Τζέιμ Σκου διαγνώστηκε με μια σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου αποφάσισε να ιδρύσει το μη κερδοσκοπικό οργανισμό “The Send It”.

ERC

Μεταξύ 27-29 Σεπτεμβρίου με βάση τη Λευκωσία, εκκίνηση και τερματισμό στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, διεξάγεται το ράλι Κύπρου.

7ος γύρος  του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (ERC), 4ος γύρος του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής αλλά και 5ος γύρος του Παγκυπρίου πρωταθλήματος Ράλι.

Citroen

Φανατικοί οπαδοί της Citroen δεν υπάρχουν μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Η συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής της γαλλικής εταιρείας τους έδωσε ακόμα μια σημαντική αφορμή να γιορτάσουν το πάθος τους για τα ιστορικά μοντέλα της Citroen.

11ο P.I.C.K.

Για ακόμα μία χρονιά το P.I.C.K. συγκέντρωσε πλήθος κόσμου που απόλαυσε τους αγώνες των καρτ, αλλά και οδηγών που μπόρεσαν να αγωνιστούν μεταξύ τους με ασφαλή τρόπο στο κέντρο μιας πόλης, ευκαιρία που δεν έχουν ξανά μέσα στη χρονιά.

Volkswagen Type 2

Ο χρόνος δε φέρθηκε ευγενικά στο συγκεκριμένο Volkswagen Type 2 του 1966, το οποίο βρέθηκε αρκετά ταλαιπωρημένο και γερασμένο.

Lichtenburg 400

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο είχε την πρώτη επίσημη γεύση από αγώνες τύπου Ντακάρ, οδηγώντας το Toyota Hilux στον αγώνα Lichtenburg 400,  5ος γύρος για το πρωτάθλημα της Νοτίου Αφρικής.

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.