Είστε εδώ

News

Lexus: Οι Ιάπωνες πάνε θάλασσα

του Σωτήριου Χάλλα

Πάντοτε τα πολυτελή αυτοκίνητα συνδέονταν με τα πολυτελή σκάφη όμως τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ολοένα και περισσότερες μάρκες αυτοκινήτου να βάζουν την υπογραφή σε δημιουργίες που αφορούν τη θάλασσα.

Πιο πρόσφατα παραδείγματα αποτελούν οι Bugatti, Aston Martin, Porsche, AMG ενώ ακόμα και η Peugeot έχει τη δική της πρόταση. Στο χορό είχε φανεί κάποια στιγμή ότι θα μπει και η Lexus με το 12.7 μέτρων Lexus Sport Yacht concept όμως μετά τις πρώτες σχετικές πληροφορίες δεν υπήρξε συνέχεια.

Τώρα, όμως, υπάρχουν εξελίξεις αφού η ιαπωνική εταιρεία κατασκευής premium αυτοκινήτων θα συνεργαστεί με την εταιρεία κατασκευής σκαφών Marquis-Larson για να κατασκευάσουν ένα πολυτελές γιοτ σχεδόν 20 μέτρων. Χαρακτηριστικό του γνώρισμα θα είναι ότι θα περιλαμβάνει εκτεταμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας καθώς και πολυτελείς καμπίνες για φιλοξενία μέχρι 15 ατόμων.

Το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει από την Toyota Marine Division όμως όταν ο πρόεδρος της εταιρείας, Ακίο Τογιόντα, έκανε μια βόλτα θεώρησε ότι θα ταίριαζε περισσότερο στο προφίλ της Lexus.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται λίγο πριν την παρουσίασή του ενώ οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες στο δεύτερο μισό του 2019.

Στις εικόνες βλέπουμε το Lexus Sport Yacht concept.

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Γαλλίας

Το Γαλλικό Γκραν Πρι δεν εξελίχθηκε όπως ήθελε η Scuderia Ferrari.

Ferrari

Στη θέα τους μένεις ακίνητος, καθώς δεν ξέρεις ποια Ferrari να θαυμάσεις, τη LaFerrari Aperta ή την «κλειστή» LaFerrari, τη GTC4 Lusso, την Portofino, την 812 Superfast ή την 488 GTB, έχοντας δίπλα τις F40 και F50 και την F12tdf.

Peugeot

Το Peugeot 308 έχει φέρει αρκετά καλές πωλήσεις στη γαλλική εταιρεία ωστόσο κάποια στιγμή θα πρέπει να αντικατασταθεί και αυτή η στιγμή φαίνεται ότι θα είναι το 2021 ας δούμε, όμως, τι μπορούμε να περιμένουμε από το νέο μοντέλο.

Volvo

Με το ρυθμό που εξελίσσεται η αυτόνομη οδήγηση υπάρχει περίπτωση να μας χωρίζουν μόλις τρία χρόνια από το πρώτο σχετικά προσιτό μοντέλο στο οποίο όλοι οι επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, θα μπορούν να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής.

Υδρογόνο

Όσο οι προδιαγραφές για τις εκπομπές ρύπων θα γίνονται πιο αυστηρές οι κατασκευαστές θα αναζητούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας για την κίνηση των αυτοκινήτων και μία από τις πιο πολλά υποσχόμενες είναι το υδρογόνο.

Ford

Μπορεί η τέταρτη γενιά του Ford Focus να παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό όμως ακόμα μαθαίνουμε πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας που έχει τοποθετήσει η αμερικάνικη εταιρεία στο μικρομεσαίο μοντέλο της.

Γκραν Πρι Γαλλίας

Μοναχικός καβαλάρης στην πίστα του Πωλ Ρικάρ ο Χάμιλτον σημείωσε την 3η φετινή του νίκη, όσες και ο Φέτελ.

Ξεκίνησε πρώτος, τερμάτισε πρώτος χωρίς να απειληθεί ούτε μια φορά από κανέναν άλλον συνδυασμό.

Citroen C4 Cactus

Το νέο C4 Cactus το πρώτο μοντέλο της γαλλικής εταιρίας που εφοδιάζεται με το νέο σύστημα αναρτήσεων Progressive Hydraulic Cushions (PHC) και τα ανατομικά καθίσματα Advanced Comf

Pikes Peak

Τα ρεκόρ είναι για να καταρρίπτονται και ο τρεις φορές νικητής της ανάβασης του Κολοράντο Πάικς Πικ, Ρομαίν Ντυμά, «έσπασε» το ρεκόρ του Λεμπ κατά 16 δευτ. οδηγώντας το πρώτο αγωνιστικό ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Volkswagen με τους 680 ίππους.

Οpel Combo Life

Για τους φίλους που αναζητούν χώρους, ή τις πολυπληθείς οικογένειες η Opel προτείνει  το νέο της μοντέλο το Combo Life.