Είστε εδώ

News

Land Rover: Το Discovery που καταπολεμά τη μαλάρια (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Land Rover θέλησε να συνδράμει το έργο των γιατρών που ασχολούνται με την πρόληψη και θεραπεία της μαλάριας, μίας ασθένειας η οποία μπορεί στο δυτικό πολιτισμό να έχει πρακτικά εξαλειφτεί, όμως μαστίζει πολλές χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Για να το πετύχει, διαμόρφωσε κατάλληλα ένα Discovery και οργάνωσε μία εκστρατεία δύο εβδομάδων στην οποία συμμετείχαν τρεις γιατροί του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα το Discovery κάλυψε απόσταση 7.350 χλμ. περνώντας από τις χώρες Ναμίμπια, Ζάμπια, Τανζανία και Κένυα, με τους γιατρούς να εξετάζουν πλήθος ανθρώπων ώστε να βρεθεί ποιοι από αυτούς είναι πάσχοντες και να τους δοθεί η κατάλληλη αγωγή.

Κάποιες από τις τροποποιήσεις που έπρεπε να γίνουν στο Discovery είναι η τοποθέτηση ενός ψυγείου για τη διατήρηση των απαραίτητων προμηθειών, η διαμόρφωση αποθηκευτικού χώρου όπου το ιατρικό προσωπικό αποθήκευσε τον εξοπλισμό του και η τοποθέτηση μιας επιπλέον μπαταρίας για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών. Επίσης, στον εξοπλισμό περιλαμβανόταν τέντα για τον ήλιο, κιτ πρώτων βοηθειών, βίντσι, ράγες οροφής για την τοποθέτηση διαφόρων αντικειμένων, επιπλέον φωτιστικά τύπου LED και ελαστικά κατάλληλη για κίνηση σε χώμα και λάσπη.

Όλα τα παραπάνω έγιναν στο πλαίσιο της δράσης Mobile Malaria Project, ένα πρόγραμμα που έχει σκοπό τον περαιτέρω περιορισμό της μαλάριας στις τέσσερις παραπάνω χώρες και τελικά την εξαφάνιση της νόσου μέχρι το 2030.

Σχετικά άρθρα

Αston Martin DBX

Και τώρα τι γίνεται; Μπορεί η Lamborghini Urus, το Range Rover Autobiography και η Porsche Cayenne να έχουν σηκώσει ψηλά τη σημαία στα πολυτελή SUV, αλλά με την εμφάνιση της Aston Martin DBX η τράπουλα ανακατεύεται πάρα πολύ.

Jaguar ΧJ Collection

Λίγο πριν τη δύση της υφιστάμενης XJ η Jaguar ανατέλλει στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού μια συλλεκτική της έκδοση ονόματι Collection.

Ντακάρ 2020

Μετά από τρεις 10ετίες στην Αφρική, και 11 διοργανώσεις στη Λατινική Αμερική, η Σαουδική Αραβία θα είναι το 30ό κράτος που θα φιλοξενήσει τον πιο σκληρό αγώνα αντοχής ανθρώπων και μηχανών., το Ντακάρ του 2020. 

Ρος Μπρον

Στο Γκραν Πρι Βραζιλίας είδαμε πολλά συναρπαστικά γεγονότα, μεταξύ των οποίων και ο τρόπος που επέλεξε να επανεκκινήσει τον αγώνα ο Μαξ Φερστάπεν, όταν έληξε η τελευταία περίοδος του αυτοκινήτου ασφαλείας με τον Ολλανδό να είναι στην κορυφή της κατάταξης.

Ντουμπάι

Εκτός από το θεσμό Car of the Year, υπάρχει και ο Women’s World Car Of The Year στο οποίο ψηφίζεται το αυτοκίνητο της χρονιάς, όμως σε αυτή την περίπτωση, στην ψηφοφορία συμμετέχουν αποκλειστικά γυναίκες.

Ράλι Παλάδιο

Με το 40ο ράλι Παλάδιο ολοκληρώνεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλι ασφάλτου που διοργανώνεται από το σωματείο start line στις 23 Νοεμβρίου.

SEAT e-Scooter Concept

Στα 70 χρόνια ιστορίας της η SEAT για πρώτη φορά μεταβαίνει στον κόσμο των δυο τροχών, καθώς παρουσίασε μια νέα μοτοσυκλέτα που φέρει το σήμα της.

Fiat Panda 4X4 του 1993

Ναι καλά διαβάσατε ένα Panda 4X4 πρώτης γενιάς, του 1993, «χτυπήθηκε» σε δημοπρασία 37.000 ευρώ.

Πολλά χρήματα θα σχολιάσετε, αλλά οι συλλέκτες που ψάχνουν τη διαφορετικότητα δεν διστάζουν να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για κάτι το σπάνιο, ή το μοναδικό.

Volvo

Η Volvo εφαρμόζει στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της ΒΕΛΜΑΡ στη Νέα Ερυθραία (8o Χλμ Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας Γέφυρα Βαρυμπόμπης 14671), ένα νέο τρόπο εργασίας ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των πελατών και η πιθανότητα λαθών.

Jaguar

Οι πολλές ώρες εργασίας και οι ταχύτατοι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής μας κουράζουν σωματικά, κάτι το οποίο βγαίνει στο τιμόνι.