Είστε εδώ

News

Land Rover: Το Discovery που καταπολεμά τη μαλάρια (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Land Rover θέλησε να συνδράμει το έργο των γιατρών που ασχολούνται με την πρόληψη και θεραπεία της μαλάριας, μίας ασθένειας η οποία μπορεί στο δυτικό πολιτισμό να έχει πρακτικά εξαλειφτεί, όμως μαστίζει πολλές χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Για να το πετύχει, διαμόρφωσε κατάλληλα ένα Discovery και οργάνωσε μία εκστρατεία δύο εβδομάδων στην οποία συμμετείχαν τρεις γιατροί του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα το Discovery κάλυψε απόσταση 7.350 χλμ. περνώντας από τις χώρες Ναμίμπια, Ζάμπια, Τανζανία και Κένυα, με τους γιατρούς να εξετάζουν πλήθος ανθρώπων ώστε να βρεθεί ποιοι από αυτούς είναι πάσχοντες και να τους δοθεί η κατάλληλη αγωγή.

Κάποιες από τις τροποποιήσεις που έπρεπε να γίνουν στο Discovery είναι η τοποθέτηση ενός ψυγείου για τη διατήρηση των απαραίτητων προμηθειών, η διαμόρφωση αποθηκευτικού χώρου όπου το ιατρικό προσωπικό αποθήκευσε τον εξοπλισμό του και η τοποθέτηση μιας επιπλέον μπαταρίας για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών. Επίσης, στον εξοπλισμό περιλαμβανόταν τέντα για τον ήλιο, κιτ πρώτων βοηθειών, βίντσι, ράγες οροφής για την τοποθέτηση διαφόρων αντικειμένων, επιπλέον φωτιστικά τύπου LED και ελαστικά κατάλληλη για κίνηση σε χώμα και λάσπη.

Όλα τα παραπάνω έγιναν στο πλαίσιο της δράσης Mobile Malaria Project, ένα πρόγραμμα που έχει σκοπό τον περαιτέρω περιορισμό της μαλάριας στις τέσσερις παραπάνω χώρες και τελικά την εξαφάνιση της νόσου μέχρι το 2030.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Τουρκίας

Το αποτέλεσμα στο ράλι Τουρκίας, ανακάτεψε την τράπουλα σε ό,τι έχει να κάνει με την διεκδίκηση του τίτλου, με τους Οζιέ-Ινγκρασιά με το Citroen C3 WRC να κερδίζουν τον πιο δύσκολο και σκληρό αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, οι Τάνακ-Γιερβόεγια να εγκαταλείπουν από τα ηλεκτρονικά του Toyota Ya

Ferrari

Κατά κοινή παραδοχή φέτος ο κινητήρας της Ferrari είναι σαφώς ισχυρότερος από εκείνους των Mercedes, Renault και Honda, κάτι το οποίο κάνει τα στελέχη των κατασκευαστών να απορούν τι είναι αυτό που έχουν σκεφτεί στην ιταλική ομάδα.

Nissan Titan

Όταν ο Τζέιμ Σκου διαγνώστηκε με μια σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου αποφάσισε να ιδρύσει το μη κερδοσκοπικό οργανισμό “The Send It”.

ERC

Μεταξύ 27-29 Σεπτεμβρίου με βάση τη Λευκωσία, εκκίνηση και τερματισμό στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, διεξάγεται το ράλι Κύπρου.

7ος γύρος  του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (ERC), 4ος γύρος του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής αλλά και 5ος γύρος του Παγκυπρίου πρωταθλήματος Ράλι.

Citroen

Φανατικοί οπαδοί της Citroen δεν υπάρχουν μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Η συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής της γαλλικής εταιρείας τους έδωσε ακόμα μια σημαντική αφορμή να γιορτάσουν το πάθος τους για τα ιστορικά μοντέλα της Citroen.

11ο P.I.C.K.

Για ακόμα μία χρονιά το P.I.C.K. συγκέντρωσε πλήθος κόσμου που απόλαυσε τους αγώνες των καρτ, αλλά και οδηγών που μπόρεσαν να αγωνιστούν μεταξύ τους με ασφαλή τρόπο στο κέντρο μιας πόλης, ευκαιρία που δεν έχουν ξανά μέσα στη χρονιά.

Volkswagen Type 2

Ο χρόνος δε φέρθηκε ευγενικά στο συγκεκριμένο Volkswagen Type 2 του 1966, το οποίο βρέθηκε αρκετά ταλαιπωρημένο και γερασμένο.

Lichtenburg 400

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο είχε την πρώτη επίσημη γεύση από αγώνες τύπου Ντακάρ, οδηγώντας το Toyota Hilux στον αγώνα Lichtenburg 400,  5ος γύρος για το πρωτάθλημα της Νοτίου Αφρικής.

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.