Είστε εδώ

News

Κίνα vs Η.Π.Α.: Η Ινδία είναι ο κερδισμένος

του Σωτήριου Χάλλα

Αυτή τη στιγμή μαίνεται ένας “πόλεμος” δασμών ανάμεσα στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος επηρεάζει ποικίλες κατηγορίες προϊόντων που διακινούνται μεταξύ των δύο χωρών, με τα αυτοκίνητα να είναι μία από τις βασικότερες.

Με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να ασφυκτιούν σε αυτό το περιβάλλον, η χώρα που προσπαθεί περισσότερο από κάθε άλλη να επωφεληθεί, είναι η Ινδία. Αυτό που θέλουν να καταφέρουν οι Ινδοί, είναι να πείσουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να επενδύσουν στη χώρα κατασκευάζοντας εκεί εργοστάσια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι τοπικές αρχές έχουν κάνει ήδη συναντήσεις με στελέχη εταιρειών μεταξύ των οποίων είναι και οι Volkswagen Group, Hyundai και Honda, προκειμένου να τους πείσουν να μεταφέρουν μέρος της παραγωγής τους από την Κίνα, στη χώρα τους.

Ο οικονομικός “πόλεμος” ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις δεν έχει επηρεάσει μόνο τον κόσμο του αυτοκινήτου αφού πολλές εταιρείες εξετάζουν τη μερική ή ολική φυγή τους από την Κίνα. Για παράδειγμα, η Google ανακοίνωσε ΄’ότι μέσα στο 2019 θα μεταφέρει την παραγωγή των smartphones που παράγει η ίδια με την ονομασία Pixel, από τον ασιατικό γίγαντα, στο Βιετνάμ.

Το θετικό είναι ότι το τελευταίο διάστημα, Κίνα και Η.Π.Α. έχουν αρχίσει να ρίχνουν τους τόνους της μεταξύ τους διαμάχης, όμως αυτό δε σημαίνει ότι η Ινδία δε θα κάνει ότι μπορεί για να βγει κερδισμένη από τις συνθήκες που διαμορφώνονται στη “γειτονιά” της.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Τουρκίας

Το αποτέλεσμα στο ράλι Τουρκίας, ανακάτεψε την τράπουλα σε ό,τι έχει να κάνει με την διεκδίκηση του τίτλου, με τους Οζιέ-Ινγκρασιά με το Citroen C3 WRC να κερδίζουν τον πιο δύσκολο και σκληρό αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, οι Τάνακ-Γιερβόεγια να εγκαταλείπουν από τα ηλεκτρονικά του Toyota Ya

Ferrari

Κατά κοινή παραδοχή φέτος ο κινητήρας της Ferrari είναι σαφώς ισχυρότερος από εκείνους των Mercedes, Renault και Honda, κάτι το οποίο κάνει τα στελέχη των κατασκευαστών να απορούν τι είναι αυτό που έχουν σκεφτεί στην ιταλική ομάδα.

Nissan Titan

Όταν ο Τζέιμ Σκου διαγνώστηκε με μια σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου αποφάσισε να ιδρύσει το μη κερδοσκοπικό οργανισμό “The Send It”.

ERC

Μεταξύ 27-29 Σεπτεμβρίου με βάση τη Λευκωσία, εκκίνηση και τερματισμό στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, διεξάγεται το ράλι Κύπρου.

7ος γύρος  του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (ERC), 4ος γύρος του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής αλλά και 5ος γύρος του Παγκυπρίου πρωταθλήματος Ράλι.

Citroen

Φανατικοί οπαδοί της Citroen δεν υπάρχουν μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Η συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής της γαλλικής εταιρείας τους έδωσε ακόμα μια σημαντική αφορμή να γιορτάσουν το πάθος τους για τα ιστορικά μοντέλα της Citroen.

11ο P.I.C.K.

Για ακόμα μία χρονιά το P.I.C.K. συγκέντρωσε πλήθος κόσμου που απόλαυσε τους αγώνες των καρτ, αλλά και οδηγών που μπόρεσαν να αγωνιστούν μεταξύ τους με ασφαλή τρόπο στο κέντρο μιας πόλης, ευκαιρία που δεν έχουν ξανά μέσα στη χρονιά.

Volkswagen Type 2

Ο χρόνος δε φέρθηκε ευγενικά στο συγκεκριμένο Volkswagen Type 2 του 1966, το οποίο βρέθηκε αρκετά ταλαιπωρημένο και γερασμένο.

Lichtenburg 400

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο είχε την πρώτη επίσημη γεύση από αγώνες τύπου Ντακάρ, οδηγώντας το Toyota Hilux στον αγώνα Lichtenburg 400,  5ος γύρος για το πρωτάθλημα της Νοτίου Αφρικής.

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.