Είστε εδώ

News

Kia: Φιλόδοξοι στόχοι για τα ηλεκτρικά

του Σωτήριου Χάλλα

Η Kia παρουσίασε ένα νέο μακροπρόθεσμο σχέδιο το οποίο ονομάζει Plan S, το οποίο αφορά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τομέα στον οποίο η εταιρεία σκοπεύει να έχει αυξανόμενη παρουσία τα επόμενα χρόνια.

Βασικός στόχος του σχεδίου είναι η κορεατική μάρκα σταδιακά να εστιάζει ολοένα και λιγότερο στους κινητήρες εσωτερικής καύσης και να αρχίσει να στρέφεται στους ηλεκτρικούς.

Σύμφωνα με το Plan S, η είσοδος της Kia στον κόσμο των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα γίνει εντονότερη από το 2021, με την παρουσίαση του πρώτου μοντέλου που εντάσσεται στο συγκεκριμένο σχέδιο και θα κινείται αποκλειστικά με μπαταρίες. Μετά από αυτό θα ακολουθήσουν και άλλα ώστε μέχρι το 2025 να υπάρχουν στην γκάμα των Κορεατών 11 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Στην Kia πιστεύουν ότι τα επόμενα χρόνια οι πωλήσεις των ηλεκτρικών θα γνωρίσουν μεγάλη άνοδο, οπότε ο στόχος τους για το 2026 είναι να φτάσουν τις 500.000 μονάδες/έτος, ενώ ο πιο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να πετύχουν μερίδιο αγοράς 6.6% σε παγκόσμιο επίπεδο, με εξαίρεση την Κίνα.

Εκτός από τα ηλεκτρικά, στην Kia σκοπεύουν να μπουν και στην αγορά των οχημάτων που είναι κατασκευασμένα για συγκεκριμένο σκοπό, όπως αυτοκίνητα που προορίζονται για κοινή χρήση από πολλά άτομα και οχήματα για τη μεταφορά εμπορευμάτων αγορασμένων μέσω internet.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Για να εδραιωθεί η πολυσυζητημένη ηλεκτροκίνηση πρέπει να καταστεί οικονομικά προσιτή στο ευρύ κοινό και η Dacia είναι σίγουρα η καταλληλότερη για να το πετύχει αυτό.

Δύο ανήλικοι έκλεψαν τα ξημερώματα της Τρίτης, 18 Φεβρουαρίου, δύο Lamborghini Urus, όμως λίγες ώρες μετά ο ένας από τους δύο συνελήφθη όταν τράκαραν τα ιταλικά SUV μεταξύ τους.

Σα να μην πέρασε μια μέρα από το τελευταίο Γκραν Πρι του 2019 στο Αμπού Ντάμπι, η Mercedes βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων στην πρώτη περίοδο των χειμερινών δοκιμών που ξεκίνησαν σήμερα, 19 Φεβρουαρίου, στην πίστα της Βαρκελώνης.

Κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο 13,5 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα, ένας τεράστιος αριθμός που κλονίζει τη Volvo, καθώς βασική της φιλοσοφία είναι η ασφάλεια.

Η Alfa Romeo ήταν η τελευταία ομάδα που παρουσίασε το μονοθέσιό της, με την αποκάλυψη της C39 να γίνεται στην πίστα της Βαρκελώνης, εκεί όπου ξεκίνησαν οι χειμερινές δοκιμές για το 2020.

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε ο Μάριος Ηλιόπουλος ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για τις επερχόμενες εκλογές της ΟΜΑΕ που είναι προγραμματισμένες για το διάστημα 22-23 Φεβρουαρίου.

Στο pit lαne της πίστας της Βαρκελώνης, όπου ξεκινούν σήμερα, 19 Φεβρουαρίου, οι χειμερινές δοκιμές η Haas παρουσίασε επίσημα το μονοθέσιό της για το 2020 με ονομασία VF-20.

Αθλητής της χρονιάς 2019 ο Λιούις Χάμιλτον σύμφωνα με τα βραβεία Laureus World Sports Awards.  Έξι παγκόσμιοι τίτλοι στη σειρά για τον Βρετανό οδηγό, που φιγουράρει στη δεύτερη θέση πίσω από τον Σουμάχερ με τους επτά τίτλους.

Η φετινή σεζόν ξεκινάει από την πίστα της Βαρκελώνης 19 Φεβρουαρίου, με την πρώτη μέρα των επίσημων δοκιμών.

Για ποιο λόγο η Opel θα μεταφέρει το τιμόνι των παραπάνω μοντέλων της από την αριστερή στη δεξιά πλευρά;