Είστε εδώ

News

Κάρλος Ταβάρες: Η διείσδυση στην Κίνα και οι ρύποι στην Ευρώπη

του Σωτήριου Χάλλα

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου PSA, Κάρλος Ταβάρες, πιστεύει ότι η συγχώνευση με τον όμιλο FCA θα βοηθήσει στη διείσδυση και των δύο εταιρειών στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, την κινεζική.

Οι δύο όμιλοι ανακοίνωσαν τη συγχώνευσή τους τον Οκτώβριο του 2019, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο τον τέταρτο μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά ο Ταβάρες είπε ότι οι δύο όμιλοι αλληλοσυμπληρώνονται σε τεχνολογικό αλλά και σε γεωγραφικό επίπεδο, όμως παραδέχτηκε πως σε ό,τι αφορά την Κίνα, καμία από τις δύο εταιρείες δεν έχει καταφέρει σημαντική διείσδυση.

Ωστόσο, πιστεύει ότι μετά τη συγχώνευσή τους θα είναι πιο εύκολο αφού “είναι πιθανό να ανοίξουν άλλες πόρτες ή διαφορετικές πόρτες, σε σχέση με όταν προσπαθούσε η κάθε εταιρεία μόνη της”. Ωστόσο, ο Ταβάρες δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με το τι εννοεεί.

Εκτός από την Κίνα ο Ταβάρες αναφέρθηκε και στις νέες προδιαγραφές ρύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες υποχρεώνουν τους κατασκευαστές να ρίξουν το μέσο όρο του στόλου τους στα 95 γρ. CO2/χλμ. από την 1η Ιανουαρίου του 2020, λέγοντας ότι για τους ίδιους είναι και ηθικό το ζήτημα, εκτός από οικονομικό. Είπε, λοιπόν, ότι έχουν μία διαδικασία που θα ακολουθήσουν ώστε να πετύχουν το στόχο τους, αλλά δεν αποκάλυψε τίποτα αφού πρόκειται για μία πολύ ανταγωνιστική αγορά.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Mercedes - Benz

Το καλοκαίρι του 2020 οι αντιπροσωπείες της Mercedes σε όλη την Ευρώπη θα υποδεχτούν την ανανεωμένη E-Class, όμως η γερμανική εταιρεία δε μας άφησε να περιμένουμε μέχρι τότε για να δούμε τις αλλαγές, καθώς έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του μοντέλου σε πρωτότυπη μορφή.

Renault

Η τελευταία γενιά των Renault Twingo και Smart Forfour είχαν πάρα πολλά κοινά στοιχεία, αφού τα δύο μοντέλα είχαν εξελιχτεί από κοινού, όμως με τον ερχομό του 2020 το μοντέλο της Daimler έγινε αποκλειστικά ηλεκτρικό, αφήνοντας τη Renault να συνεχίζει την παραγωγή μόνη της.

Honda E Type R

Η Honda ετοιμάζει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, Honda E, το οποίο έχει ανακοινωθεί ότι θα προσφέρεται με κινητήρες ισχύος 134 και 152 ίππων, όμως ποια είναι η θέση της σε ό,τι αφορά τη δημιουργία ενός Honda E Type R;

WRC, πρόγραμμα 2020

Αρχικά το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι 2020 είχε ανακοινωθεί με 14 αγώνες, με την προσθήκη δύο νέων αγώνων σε Κένυα και Ιαπωνία.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Την «ακτινογραφία» της Cayenne Turbo S E-Hybrid αναλύει η Porsche, εξηγώντας μας όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνει και την κάνουν οδηγικά απολαυστική.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες μέρες έχουν πληθύνει οι διαρροές σχετικά με τις πιο γρήγορες εκδόσεις του Volkswagen Golf όγδοης γενιάς που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019, με την τελευταία να μας δίνει την πιο σαφή εικόνα γύρω από την ιπποδύναμη της κάθε μίας.

Κίνα - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Κίνα θέλει να κάνει παρελθόν το πρόβλημα της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με την ισχύ του φορτιστή, στρεφόμενη προς τη λύση της εναλλαγής των μπαταριών, διαδικασία η οποία θα διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Subaru

Η λακωνική συνήθως στις δηλώσεις της Subaru προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την πορεία και τους στόχους της για το μέλλον.

DS 3 Crossback 1.2 PureTech EAT8

Παρατηρώντας το DS 3 Crossback μας έρχεται στο νου η φράση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

WRC, Hyundai Motorsport

Σημαντικό ρόλο στην καθημερινή οδήγηση παίζει η σωστή ρύθμιση του καθίσματος, τόσο για την έδρα όσο και για την πλάτη. Πόσο μάλλον στους αγώνες.

Στο θέμα αυτό δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη.