Είστε εδώ

News

Κάρλος Γκον: Οι πολύ σκληροί όροι αποφυλάκισής του

του Σωτήριου Χάλλα

Μετά από δύο αποτυχημένες αιτήσεις αποφυλάκισης το δικαστήριο της Ιαπωνίας έκανε δεκτή την τρίτη αίτηση του Κάρλος Γκον ο οποίος κατηγορείται για απόκρυψη εσόδων ως επικεφαλής των Renault, Nissan και Mitsubishi.

Έχουν περάσει 107 μέρες από τις 19 Νοεμβρίου που ο Γκον συνελήφθη από τις ιαπωνικές αρχές, κατά τη διάρκεια των οποίων ο πρώην ισχυρός άνδρας της συμμαχίας έχασε τη θέση του και στις τρεις εταιρείες.

Για να καταφέρει ο Γκον να γίνει δεκτό το αίτημά του για αποφυλάκιση έπρεπε να αλλάξει ομάδα δικηγόρων αφού η προηγούμενη είχε αποτύχει στις δύο προσπάθειές της, ωστόσο, οι όροι υπό τους οποίους θα αποφυλακιστεί είναι αρκετά σκληροί.

Αρχικά, η εγγύηση ορίστηκε σε 1 δις γιεν (7.88 εκατομμύρια ευρώ), έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα καθώς και περιορισμοί στην ανταλλαγή πληροφοριών ώστε να αποτραπεί μια ενδεχόμενη καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων. Επιπλέον, στο χώρο που θα βρίσκεται θα τοποθετηθεί σύστημα παρακολούθησης με κάμερες ώστε να υπάρχει πάντα έλεγχος σχετικά με το πού βρίσκεται.

Αν το δικαστήριο αποφανθεί ότι ο Γκον είναι ένοχος, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 έτη.

Σχετικά άρθρα

Ματία Μπινότο

Μετά την κακή εμφάνιση στην Αυστραλία η Ferrari διατείνεται μέσω του επικεφαλής της, Ματία Μπινότο, ότι εντόπισε τα λάθη που την κράτησαν πίσω στον πρώτο αγώνα της χρονιάς και ότι τα διόρθωσε.

Cupra e-Racer

Με ασταμάτητους ρυθμούς η Cupra συνεχίζει την εξαντλητική εξέλιξη του νέου e-Racer, το οποίο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό στον κόσμο και στόχο έχει να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα ETCR.

Ώστιν, Τέξας

Σε ό,τι έχει να κάνει με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι όροι όπως το να έχεις δίπλωμα, να είναι ασφαλισμένο το όχημα, να σέβεσαι τον Κ.Ο.Κ. και αν έχεις ατύχημα να μην προσπαθήσεις να ξεφύγεις αλλά να δώσεις τα ανάλογα χαρτιά ώστε να αναλάβουν οι ασφαλιστικές.

Lamborghini

Το 1986 η Lamborghini ξεκίνησε την παραγωγή ενός μοντέλου πολύ διαφορετικού από οτιδήποτε άλλο είχε φτιάξει μέχρι τότε ή έφτιαξε μετά από αυτό, ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρο εκτός δρόμου χαρακτήρα, την LM002.

Ford Ranger

Η μόδα της εξατομίκευσης δεν περιορίζεται στα επιβατικά μοντέλα, αλλά επεκτείνεται και στα pickup, όπως το Ford Ranger, το οποίο διευρύνει τις σχετικές του επιλογές.

Όσλο

Η υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις σκανδιναβικές χώρες βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου και ένα ακόμα σημάδι αυτού είναι μία νέα πρωτοβουλία του Όσλο.

Rimac C_Two

Η Rimac είναι μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών hypercars από την Κροατία η οποία εντυπωσίασε τους πάντες με το πρώτο μοντέλο που είχε παρουσιάσει το 2011 με την ονομασία Concept One.

Bentley Continental GT

Toν τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής σκοπεύει να διεκδικήσει με την Continental GT η Bentley στην περίφημη διεθνής ορεινή ανάβαση «Πάικς Πίκ» του Κολοράντο, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 30 Ιουνίου. 

Skoda

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το Kodiaq είναι το μεγαλύτερο SUV της Skoda, ωστόσο αναμένεται να το δούμε να μετατρέπεται σε pickup.

Νέα Ferrari P80/C

Κάθε μοντέλο που δημιουργείται στο Μαρανέλο, όπου βρίσκεται η έδρα της Ferrari, είναι ξεχωριστό, όμως η νέα P80/C είναι κυριολεκτικά μοναδική.