Είστε εδώ

News

Κάρλος Γκον: Κάνει λόγο για πραξικόπημα

του Σωτήριου Χάλλα

Ο Κάρλος Γκον μίλησε για πρώτη φορά τόσο ανοιχτά σχετικά με τη σύλληψή του και τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της συμμαχίας Renault - Nissan - Mitsubishi είπε ότι είναι αθώος και ότι όλο αυτό είναι ένα πραξικόπημα εκ μέρους κάποιων στελεχών της Nissan προκειμένου να τον απομακρύνουν από την ηγεσία της εταιρείας. Όσον αφορά την απόκρυψη εσόδων για την οποία κατηγορείται ο Γκον δηλώνει ότι δε συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο.

Πέραν της απόκρυψης εσόδων ο Γκον κατηγορείται και για τη μεταβίβαση προσωπικών απωλειών που προέκυψαν από λανθασμένες επενδύσεις, στα οικονομικά της Nissan ώστε να μη ζημιωθεί ο ίδιος απαντώντας πως όλες οι κινήσεις της εταιρείας έχουν εγκριθεί από το διοικητικό της συμβούλιο.

Τέλος, ο γεννημένος στη Βραζιλία επιχειρηματίας θέλησε να απαντήσει και στους χαρακτηρισμούς ότι κυβερνούσε τη Nissan με σχεδόν δικτατορικό τρόπο απαντώντας ότι είναι απλά ένα σκληρό αφεντικό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είχε κουβεντιάσει με τον Χιρότο Σαϊκάβα το ενδεχόμενο ένωσης των τριών εταιρειών της συμμαχίας σε μία, διατηρώντας παράλληλα η κάθε μάρκα την ανεξαρτησία της, πρόταση με την οποία διαφωνούσαν αρκετά μέλη της Nissan θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο η Renault θα είχε υπό τον πλήρη έλεγχό της την ιαπωνική μάρκα.

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.