Είστε εδώ

News

Κάρλος Γκον: Κάνει λόγο για πραξικόπημα

του Σωτήριου Χάλλα

Ο Κάρλος Γκον μίλησε για πρώτη φορά τόσο ανοιχτά σχετικά με τη σύλληψή του και τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της συμμαχίας Renault - Nissan - Mitsubishi είπε ότι είναι αθώος και ότι όλο αυτό είναι ένα πραξικόπημα εκ μέρους κάποιων στελεχών της Nissan προκειμένου να τον απομακρύνουν από την ηγεσία της εταιρείας. Όσον αφορά την απόκρυψη εσόδων για την οποία κατηγορείται ο Γκον δηλώνει ότι δε συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο.

Πέραν της απόκρυψης εσόδων ο Γκον κατηγορείται και για τη μεταβίβαση προσωπικών απωλειών που προέκυψαν από λανθασμένες επενδύσεις, στα οικονομικά της Nissan ώστε να μη ζημιωθεί ο ίδιος απαντώντας πως όλες οι κινήσεις της εταιρείας έχουν εγκριθεί από το διοικητικό της συμβούλιο.

Τέλος, ο γεννημένος στη Βραζιλία επιχειρηματίας θέλησε να απαντήσει και στους χαρακτηρισμούς ότι κυβερνούσε τη Nissan με σχεδόν δικτατορικό τρόπο απαντώντας ότι είναι απλά ένα σκληρό αφεντικό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είχε κουβεντιάσει με τον Χιρότο Σαϊκάβα το ενδεχόμενο ένωσης των τριών εταιρειών της συμμαχίας σε μία, διατηρώντας παράλληλα η κάθε μάρκα την ανεξαρτησία της, πρόταση με την οποία διαφωνούσαν αρκετά μέλη της Nissan θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο η Renault θα είχε υπό τον πλήρη έλεγχό της την ιαπωνική μάρκα.

Σχετικά άρθρα

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.

Volkswagen ID.R

Άλλη μια δοκιμή, στο πλαίσιο της εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού ID.R της Volkswagen, ολοκληρώθηκε στη γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.

4o Thessaloniki Auto Festival

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το 4ο Auto Festival, τη μεγάλη  γιορτή του αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6-9  Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Mercedes NECAR 1

Για τη νέα Mercedes GLC F-Cell σας έχουμε μιλήσει και εξηγήσει ότι κινείται χρησιμοποιώντας ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 210 ίππων, οι οποίοι πέρα από μπαταρίες τροφοδοτούνται επίσης και από ενεργειακές κυψέλες που χρησιμοποιούν υδρογόνο ως καύσιμο για να παράξουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Ράλι Αργεντινής

Ενόψει του ράλι Αργεντινής, 4ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, η ομάδα M-Sport με τα Ford Fiesta WRC συμπλήρωσε δύο μέρες δοκιμών εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο τα αυτοκίνητα για τον δύσκολο-χωμάτινο-αγώνα στη Λατινική Αμερική.

Chevrolet Camaro

Τον αριθμό 55 είχε φέτος πάνω της η τούρτα γενεθλίων του διάσημου Ford Μustang, ενώ  πέρα από τους χιλιάδες οπαδούς του, έλαβε ευχές και από έναν ανταγωνιστή, το Chevrolet Camaro.

Williams

Η κατάσταση στη Williams είναι η χειρότερη από το 1977 που συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα της Formula 1 και πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν τους ανθρώπους της βρετανικής ομάδας να εξετάζουν το ενδεχόμενο πώλησης.