Είστε εδώ

News

Κάρλος Γκον: Κάνει λόγο για πραξικόπημα

του Σωτήριου Χάλλα

Ο Κάρλος Γκον μίλησε για πρώτη φορά τόσο ανοιχτά σχετικά με τη σύλληψή του και τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της συμμαχίας Renault - Nissan - Mitsubishi είπε ότι είναι αθώος και ότι όλο αυτό είναι ένα πραξικόπημα εκ μέρους κάποιων στελεχών της Nissan προκειμένου να τον απομακρύνουν από την ηγεσία της εταιρείας. Όσον αφορά την απόκρυψη εσόδων για την οποία κατηγορείται ο Γκον δηλώνει ότι δε συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο.

Πέραν της απόκρυψης εσόδων ο Γκον κατηγορείται και για τη μεταβίβαση προσωπικών απωλειών που προέκυψαν από λανθασμένες επενδύσεις, στα οικονομικά της Nissan ώστε να μη ζημιωθεί ο ίδιος απαντώντας πως όλες οι κινήσεις της εταιρείας έχουν εγκριθεί από το διοικητικό της συμβούλιο.

Τέλος, ο γεννημένος στη Βραζιλία επιχειρηματίας θέλησε να απαντήσει και στους χαρακτηρισμούς ότι κυβερνούσε τη Nissan με σχεδόν δικτατορικό τρόπο απαντώντας ότι είναι απλά ένα σκληρό αφεντικό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είχε κουβεντιάσει με τον Χιρότο Σαϊκάβα το ενδεχόμενο ένωσης των τριών εταιρειών της συμμαχίας σε μία, διατηρώντας παράλληλα η κάθε μάρκα την ανεξαρτησία της, πρόταση με την οποία διαφωνούσαν αρκετά μέλη της Nissan θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο η Renault θα είχε υπό τον πλήρη έλεγχό της την ιαπωνική μάρκα.

Σχετικά άρθρα

Έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων εντελως ξαφνικά στα 66 χρόνια του ο Λάκης. Εκεί που αναρτούσε διαφορά θέματα από τις εκδρομές που διοργάνωνε.

Ράλι Ρώμης-1ο σκέλος

Με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να διασχίζουν το Κολοσσαίο στην «καρδιά» της Ρώμης, ξεκίνησε ο 2ος κύκλος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι με τον ομώνυμο αγώνα. 

Το ράλι Ρώμης είναι ο 5ος γύρος του ERC με ασφάλτινες Ειδικές Διαδρομές. 

Βάλτερι Μπότας

Η silly season έχει ξεκινήσει για τα καλά στη Formula 1 αφού πλέον εκτός από τα διάφορα δημοσιεύματα για πιθανές μετακινήσεις, έχουν αρχίσει και οι οδηγοί να απαντάνε σε κάποια από αυτά και να ρίχνουν ή να κόβουν γέφυρες, ανάλογα με το τι θέλουν να πετύχουν.

Νέο κιβώτιο από τη Hyundai

Η Hyundai δημιούργησε ένα νέο αυτόματο κιβώτιο για υβριδικά μοντέλα με το οποίο υπόσχεται ταχύτερες, ομαλότερες και πιο ακριβείς αλλαγές ταχυτήτων το οποίο ονομάζεται Active Shift Control (ASC).

Skoda

To επόμενο στάδιο μετά την επικαιροποίηση ενός μοντέλου είναι να μπει στη γραμμή παραγωγής, κάτι που μόλις έπραξε η Skoda με τη Superb.

McLaren

Κάθε McLaren F1 αποτελεί κάτι το ξεχωριστό αφού η βρετανική μάρκα παρήγαγε μόλις 106 μονάδες με τις 64 από αυτές να έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορήσουν νόμιμα στο δρόμο, οπότε οι τιμές τους εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη, κάθε φορά που μία από αυτές βγαίνει σε δημοπρασία.

Haas

Οι κακές εμφανίσεις του Γκροζάν στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος του 2018 αλλά και στο φετινό θέτουν σε κίνδυνο τη θέση του στην ομάδα της Haas με το Γκραν Πρι της Βρετανίας να επιδεινώνει τη θέση του.

Renault Fuego Turbo

Με μια δόση ρομαντισμού οδηγήσαμε το ιστορικό Fuego Turbo σε εκδήλωση που διοργάνωσε πρόσφατα η Renault στη Γαλλία με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την πρώτη της νίκη στη Formula 1 με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα.

Καλιφόρνια

Στην Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στο Σακραμέντο η αστυνομία συνέλαβε εφτά άτομα και τους απήγγειλε 27 κατηγορίες επειδή έκαναν τα λεγόμενα “ντόνατς” ενώ βρίσκονταν σε αυτοκινητόδρομο.

Peugeot Besikos A.E.

Πιο έντονα χτυπά πλέον η «καρδιά» της Peugeot στα βόρεια προάστια της Αττικής.