Είστε εδώ

News

Κάρλος Γκον: Αυξάνονται οι κατηγορίες εναντίον του

του Σωτήριου Χάλλα

Η Nissan μετά τη σύλληψη του Κάρλος Γκον στις 19 Νοεμβρίου ουσιαστικά έχει κηρύξει τον πόλεμο στο πρώην αφεντικό της και τώρα επανέρχεται με νέες κατηγορίες.

Συγκεκριμένα οι Ιάπωνες δηλώνουν ότι ο γεννημένος στη Βραζιλία με γαλλική και λιβανέζικη καταγωγή επιχειρηματίας κατάφερε να πληρωθεί με 7.8 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από αυτά που προέβλεπε το συμβόλαιό του με τις εταιρείες της συμμαχίας (Renault – Nissan – Mitsubishi) μέσω μίας εταιρείας που οι τρεις παραπάνω είχαν ιδρύσει στην Ολλανδία.

Οι άνθρωποι της Nissan ισχυρίζονται ότι ο Γκον προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας με αυτή την εταιρεία χωρίς να τους έχει ενημερώσει πρώτα και θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά είναι σα να έκλεψε αυτά τα χρήματα.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει: “Η Nissan θεωρεί ότι τα χρήματα που έλαβε ο Γκον μέσω της εταιρείας στην Ολλανδία αποτελούν αντικείμενο απάτης και θα κινήσει τις κατάλληλες διαδικασίες ώστε να πάρει πίσω όλο το ποσό”.

Να υπενθυμίσουμε ότι η βασική κατηγορία για την οποία ο Γκον τελεί υπό κράτηση στις ιαπωνικές φυλακές είναι η απόκρυψη εσόδων ύψους 80 εκατομμυρίων δολαρίων (70.4 εκατ. ευρώ). Μετά τη δημοσιοποίηση των κατηγοριών οι Nissan και Mitsubishi τον απομάκρυναν από τη θέση του CEO ενώ η Renault που μέχρι τώρα δεν είχε κάνει κάτι τέτοιο ίσως αλλάξει στάση αφού αποτελεί επιθυμία της γαλλικής κυβέρνησης που κατέχει το 15% της εταιρείας.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.

Volkswagen ID.R

Άλλη μια δοκιμή, στο πλαίσιο της εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού ID.R της Volkswagen, ολοκληρώθηκε στη γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.

4o Thessaloniki Auto Festival

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το 4ο Auto Festival, τη μεγάλη  γιορτή του αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6-9  Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Mercedes NECAR 1

Για τη νέα Mercedes GLC F-Cell σας έχουμε μιλήσει και εξηγήσει ότι κινείται χρησιμοποιώντας ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 210 ίππων, οι οποίοι πέρα από μπαταρίες τροφοδοτούνται επίσης και από ενεργειακές κυψέλες που χρησιμοποιούν υδρογόνο ως καύσιμο για να παράξουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Ράλι Αργεντινής

Ενόψει του ράλι Αργεντινής, 4ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, η ομάδα M-Sport με τα Ford Fiesta WRC συμπλήρωσε δύο μέρες δοκιμών εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο τα αυτοκίνητα για τον δύσκολο-χωμάτινο-αγώνα στη Λατινική Αμερική.

Chevrolet Camaro

Τον αριθμό 55 είχε φέτος πάνω της η τούρτα γενεθλίων του διάσημου Ford Μustang, ενώ  πέρα από τους χιλιάδες οπαδούς του, έλαβε ευχές και από έναν ανταγωνιστή, το Chevrolet Camaro.

Williams

Η κατάσταση στη Williams είναι η χειρότερη από το 1977 που συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα της Formula 1 και πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν τους ανθρώπους της βρετανικής ομάδας να εξετάζουν το ενδεχόμενο πώλησης.