Είστε εδώ

News

JLR: Η έλλειψη εξαρτημάτων και ο κορωναϊός

του Σωτήριου Χάλλα

Η Jaguar Land Rover (JLR) ίσως αντιμετωπίσει πρόβλημα με την προμήθεια εξαρτημάτων για τη συναρμολόγηση των μοντέλων της, αφού κάποια εργοστάσια προμηθευτών της στην Κίνα έχουν κλείσει λόγω του κορωναϊού.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Ραλφ Σπεθ, τα διαθέσιμα εξαρτήματα επαρκούν μέχρι το τέλος της τελευταίας εβδομάδας του Φεβρουαρίου.

Τις δηλώσεις του Σπεθ ήρθε να συμπληρώσει ο επικεφαλής της Tata Motors, του ομίλου στον οποίο ανήκει η JLR, ο οποίος είπε ότι υπάρχει επάρκεια για τον Φεβρουάριο και μέρος του Μαρτίου, όμως αν δεν αλλάξει κάτι, μέσα στον επόμενο μήνα θα υπάρξει έντονο πρόβλημα.

Η εταιρεία έβγαλε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι ο κορωνοϊός θα την επηρεάσει μεσοπρόθεσμα και ότι έχει σταματήσει εντελώς τις πωλήσεις νέων μοντέλων στην Κίνα. Ακόμα, σε αυτή τη φάση φαίνεται ότι η έλλειψη εξαρτημάτων θα αφορά μόνο τα εργοστάσιο που είναι στη Βρετανία.

Η JLR δεν είναι ο πρώτος κατασκευαστής που επηρεάζεται. Μία εβδομάδα νωρίτερα η FCA ανακοίνωσε ότι σταματάει τη λειτουργία ενός εργοστασίου στη Σερβία λόγω έλλειψης εξαρτημάτων, ενώ η ένωση εργαζομένων στις Η.Π.Α. έχει ανακοινώσει ότι εταιρείες όπως η General Motors είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

Σχετικά άρθρα

Οι Λεκλέρκ, Άλμπον, Ράσελ, Νόρις και Λατίφι ήταν γνωστό ότι θα συμμετάσχουν στον δεύτερο εικονικό αγώνα που διοργανώνει η Formula 1, όμως τώρα στους παραπάνω προστίθενται ο Τζιοβινάτσι και ο Τζένσον Μπάτον.

Μετά από το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, την έκθεση της Νέας Υόρκης, το φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood και άλλες αυτοκινητιστικές εκδηλώσεις που έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί, στο δρόμο της αναβολής κινήθηκε και η έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου, η οποία επρόκειτο να ανοίξει τις πύλες της το διάσ

Τη δική της μάχη στον πόλεμο κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού δίνει η Volkswagen, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία και τις παραγωγικές της υποδομές.

Η Mazda να επέστρεψε με επιτυχία πριν από ένα χρόνο περίπου στην ελληνική αγορά, έπειτα από πολυετή απουσία.

Ωστόσο η παρουσίαση στο αυτοκινητιστικό στερέωμα αριθμεί πλέον έναν αιώνα, καθώς ιδρύθηκε το 1920. Για το λόγο αυτό το 2020 είναι εορταστικό έτος για την ιαπωνική εταιρεία.

Η βόλτα στα άδυτα στο αγωνιστικό τμήμα της Hyundai συνεχίζεται, καθώς η ομάδα αυτή κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στους κατασκευαστές τη χρονιά που μας πέρασε. 

Το WRC ξεκινάει έναν διαγωνισμό όπου οι αναγνώστες θα ψηφίσουν για να αναδείξουν τον καλύτερο οδηγό του παγκοσμίου πρωταθλήματος από τότε που πρωτοξεκίνησε ο θεσμός, το 1979. 

Οι Χάμιλτον και Φέτελ δέχθηκαν τα χρήματα που θα πάρουν για το 2020 να μειωθούν, κ δεδομένου ότι το πρωτάθλημα δε θα αρχίσει πριν τις 14 Ιουνίου (σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο) και ότι το οικονομικό αντίκτυπο για τις ομάδες θα είναι πολύ μεγάλο.

Το να οδηγήσουν οι συνοδηγοί σε μια μόνο Ειδική Διαδρομή, σε όλους τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, ήταν μια ωραία Πρωταπριλιάτικη φάρσα. 

Στο πλαίσιο της συνεχούς έρευνας για πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης, η Mercedes εξετάζει τις δυνατότητες των οργανικών μπαταριών, οι οποίες υπόσχονται να είναι ιδιαίτερα βιώσιμες.

Ένας νέος αόρατος εχθρός για την ανθρωπότητα, ο κορωνοϊός, έχει αφαιρέσει χιλιάδες ζωές και έχει αλλάξει ακόμα περισσότερες, επομένως πρέπει να αμυνθούμε και η Volvo προτείνει την καλύτερη μέθοδο.