Είστε εδώ

News

Ισραήλ: Μεγάλες αλλαγές στα καύσιμα από το 2030

του Σωτήριου Χάλλα

Το Ισραήλ αντιμετωπίζει με πολύ θετική διάθεση και σχεδιάζει να απαγορεύσει από το 2030 την εισαγωγή οχημάτων που θα έχουν κινητήρες πετρελαίου ή βενζίνης.

Το νομοσχέδιο συνέταξε ο υπουργός ενέργειας της χώρας, Ντρ. Γιουβάλ Στάινιτζ ο οποίος δήλωσε ότι η πρότασή του προβλέπει τη χρηματοδότηση από το κράτος για την κατασκευή περίπου 2.000 νέων σταθμών φόρτισης σε όλη τη χώρα, και τη μείωση της φορολογίας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Εκτός από τα ηλεκτρικά οχήματα το Ισραήλ ενθαρρύνει και τη χρήση του φυσικού αερίου ως καύσιμο προκειμένου σταδιακά η χώρα να γίνει όσο το δυνατόν ανεξάρτητη ενεργειακά καθώς τα τελευταία χρόνια στη θαλάσσια περιοχή της εντοπίστηκαν κοιτάσματα. Έτσι, εκτός από τα αυτοκίνητα αλλαγές θα υπάρξουν και στα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Το Ισραήλ λόγω των ιδιαίτερων γεωπολιτικών συνθηκών στην περιοχή αγοράζει το πετρέλαιο αρκετά ακριβά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 1 λίτρο βενζίνης κοστίζει 1.63 ευρώ με μόνο τις Δανία (1.65 ευρώ), Ιταλία (1.66 ευρώ), Ελλάδα (1.66 ευρώ), Ολλανδία  (1.68 ευρώ) και Νορβηγία (1.76 ευρώ) να έχουν πιο υψηλή τιμή. Από την άλλη στην Αίγυπτο με την οποία συνορεύει, η τιμή ανά λίτρο είναι 0.38 ευρώ.

Πλέον το μόνο που απομένει είναι η πρόταση να υπερψηφιστεί από την Κνέσετ, το κοινοβούλιο, δηλαδή, της χώρας.

Στην εικόνα βλέπουμε το Hyundai Kona Electric.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Σαρδηνίας

Το έχουμε επισημάνει εκατοντάδες φορές, θα το επισημάνουμε άλλη μία. Στους αγώνες τίποτα δεν είναι δεδομένο καθώς όλα τελειώνουν με φόντο την καρό σημαία. 

Ράλι Σπριντ Μπράλου

Σε μια από τις ωραίες οδηγικά Ειδικές Διαδρομές πραγματοποιήθηκε το ράλι Σπριντ Μπράλου με διοργανωτή το σωματείο AΛΑΛ, που είχε νικητές τους Καμπύλη-Σταμέλο με Skoda Fabia S1600,. Ο αγώνας ήταν ο 2ος γύρος του Κυπέλλου Ασφάλτινων ράλι Νοτίου Ελλάδος.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Με ρεσιτάλ οδήγησης οι Τάνακ-Γιερβόεγια, κερδίζοντας και τις 6 Ειδικές Διαδρομές του 2ου σκέλους στο ράλι ράλι Σαρδηνιας, πέρασαν με το Toyota Yaris  WRC στην πρώτη θέση αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Σόρδο-Ντελ Μπάριο με το Hyundai i20 WRC με διαφορά 25,9 δευτ.με τρίτους την έκπληξη του ιταλικο

Ferrari Passione Rossa

Μπορεί να βρισκόμαστε στην Πάτρα και να παρακολουθούμε ενα ξεχωριστό 2ημερο που έχει οργανώσει  η ΦΙΛΜΠΑ, που όμοιο σκηνικό μπορείς να το συναντήσεις μόνο στο Μαρανέλο ή στο Μόντε Κάρλο .
Ο λόγος, ότι τόσες Ferrari μαζεμένες που δεν είναι εύκολο να συναντήσεις

Mercedes

Με αφορμή την αυριανή Ημέρα των Σκύλων, που θεσπίστηκε από τη γερμανική ένωση κυνοτροφείων, η Mercedes παρουσιάζει μια νέα συλλογή από αξεσουάρ για τους αγαπημένους σας τετράποδους φίλους.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Το 2ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας είναι και το μεγαλύτερο.
Μπορεί να περιλαμβάνει 6 μόνο Ειδικές Διαδρομές αλλά με 142,42 χλμ.
Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ειδική Διαδρομή με τον Τάνακ ταχύτερο που πέρασε δεύτερος στην κατάταξη 4,7 πίσω από τον Σόρδο που εξακολουθεί να προηγείται

Renault

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκαν οι πιλότοι της Renault Sport, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη πρόκληση.

Ράλι Σαρδηνίας -1ο σκέλος

Σενάριο από δραματική ταινία ήταν το 1ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας όπου η μια ανατροπή ακολούθησε την άλλη και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό οι Σόρδο -Ντελ Μπάριο οδηγούν την κατάταξη στο ράλι Σαρδηνίας.

Αττική Οδός

Aυξήσεις τιμών στα διόδια της Αττικής Οδού, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα.  Αντίστοιχα, αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορί

Νέα Alpine A110S

Στο ερώτημα αν η A110 μπορεί να γίνει πιο σπορ η Alpine απάντησε καταφατικά παρουσιάζοντας τη νέα A110S.