Είστε εδώ

News

Ισραήλ: Μεγάλες αλλαγές στα καύσιμα από το 2030

του Σωτήριου Χάλλα

Το Ισραήλ αντιμετωπίζει με πολύ θετική διάθεση και σχεδιάζει να απαγορεύσει από το 2030 την εισαγωγή οχημάτων που θα έχουν κινητήρες πετρελαίου ή βενζίνης.

Το νομοσχέδιο συνέταξε ο υπουργός ενέργειας της χώρας, Ντρ. Γιουβάλ Στάινιτζ ο οποίος δήλωσε ότι η πρότασή του προβλέπει τη χρηματοδότηση από το κράτος για την κατασκευή περίπου 2.000 νέων σταθμών φόρτισης σε όλη τη χώρα, και τη μείωση της φορολογίας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Εκτός από τα ηλεκτρικά οχήματα το Ισραήλ ενθαρρύνει και τη χρήση του φυσικού αερίου ως καύσιμο προκειμένου σταδιακά η χώρα να γίνει όσο το δυνατόν ανεξάρτητη ενεργειακά καθώς τα τελευταία χρόνια στη θαλάσσια περιοχή της εντοπίστηκαν κοιτάσματα. Έτσι, εκτός από τα αυτοκίνητα αλλαγές θα υπάρξουν και στα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Το Ισραήλ λόγω των ιδιαίτερων γεωπολιτικών συνθηκών στην περιοχή αγοράζει το πετρέλαιο αρκετά ακριβά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 1 λίτρο βενζίνης κοστίζει 1.63 ευρώ με μόνο τις Δανία (1.65 ευρώ), Ιταλία (1.66 ευρώ), Ελλάδα (1.66 ευρώ), Ολλανδία  (1.68 ευρώ) και Νορβηγία (1.76 ευρώ) να έχουν πιο υψηλή τιμή. Από την άλλη στην Αίγυπτο με την οποία συνορεύει, η τιμή ανά λίτρο είναι 0.38 ευρώ.

Πλέον το μόνο που απομένει είναι η πρόταση να υπερψηφιστεί από την Κνέσετ, το κοινοβούλιο, δηλαδή, της χώρας.

Στην εικόνα βλέπουμε το Hyundai Kona Electric.

Σχετικά άρθρα

Υπόθεση Γκον

Η Nissan σκληραίνει τη στάση της απέναντι στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλό της, Καρλος Γκον, βάζοντας στο στόχαστρο και την αδερφή του, Κλοντίν Μπισάρα ντε Ολιβέιρα, καταθέτοντας μήνυση εναντίον της.

Toyota Supra

Μάχη αναμένεται να γίνει για την πρώτη Toyota Supra που θα πουληθεί στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, καθώς θα βγει στο «σφυρί».

Κινητήρες εσωτερικής καύσης

Είναι πολλοί αυτοί που κάνουν λόγο για αφανισμό των κινητήρων εσωτερικής καύσης μακροπρόθεσμα όμως φαίνεται ότι τα κλασικά μοτέρ βενζίνης και diesel δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη όσον αφορά την εξέλιξή τους.

Volkswagen Sharan

Πιο «απλόχερο» είναι πλέον το Volkswagen Sharan σε ότι αφορά τα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας με τα οποία εξοπλίζεται.

Ford

Η Ford έχει παράδοση στα pick-up (ειδικά στα μεγάλα) αφού, κυρίως στην Αμερική, διαθέτει μια αρκετά πλούσια γκάμα την οποία όπως φαίνεται θέλει να εμπλουτίσει προς το κάτω άκρο της.

Renault

Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου γύρω από τις απολαβές του Κάρλος Γκον και τη σύλληψή του από τις ιαπωνικές αρχές οι Nissan και Mitsubishi έσπευσαν να τον απομακρύνουν από τη θέση του CEO.

Nissan Patrol

Σήμερα η Nissan διαθέτει μια αναγνωρισμένη γκάμα από SUV, ωστόσο οι ρίζες της στην εν λόγω κατηγορία εντοπίζονται στο Patrol.

Ήπια υβριδικά

Σύμφωνα με τη Valeo μέχρι το 2026 το 25% των αυτοκινήτων που θα κυκλοφορούν στους δρόμους σε όλον τον κόσμο θα χρησιμοποιούν κάποιο ήπιο υβριδικό σύστημα για την κίνησή τους.

SEAT

Το Arona FR που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία δεν είναι τυχαίο, καθώς ήταν αυτό που οδήγησε τη SEAT σε ένα νέο ρεκόρ παραγωγής.

Volkswagen

Μετά τα ID, ID CROZZ, ID BUZZ και ID VIZZION η Volkswagen ετοιμάζεται να ανακοινώσει το πέμπτο μέλος της οικογένειας ηλεκτρικών αυτοκινήτων της στην έκθεση της Σανγκάης που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.