Είστε εδώ

News

Ισραήλ: Μεγάλες αλλαγές στα καύσιμα από το 2030

του Σωτήριου Χάλλα

Το Ισραήλ αντιμετωπίζει με πολύ θετική διάθεση και σχεδιάζει να απαγορεύσει από το 2030 την εισαγωγή οχημάτων που θα έχουν κινητήρες πετρελαίου ή βενζίνης.

Το νομοσχέδιο συνέταξε ο υπουργός ενέργειας της χώρας, Ντρ. Γιουβάλ Στάινιτζ ο οποίος δήλωσε ότι η πρότασή του προβλέπει τη χρηματοδότηση από το κράτος για την κατασκευή περίπου 2.000 νέων σταθμών φόρτισης σε όλη τη χώρα, και τη μείωση της φορολογίας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Εκτός από τα ηλεκτρικά οχήματα το Ισραήλ ενθαρρύνει και τη χρήση του φυσικού αερίου ως καύσιμο προκειμένου σταδιακά η χώρα να γίνει όσο το δυνατόν ανεξάρτητη ενεργειακά καθώς τα τελευταία χρόνια στη θαλάσσια περιοχή της εντοπίστηκαν κοιτάσματα. Έτσι, εκτός από τα αυτοκίνητα αλλαγές θα υπάρξουν και στα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Το Ισραήλ λόγω των ιδιαίτερων γεωπολιτικών συνθηκών στην περιοχή αγοράζει το πετρέλαιο αρκετά ακριβά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 1 λίτρο βενζίνης κοστίζει 1.63 ευρώ με μόνο τις Δανία (1.65 ευρώ), Ιταλία (1.66 ευρώ), Ελλάδα (1.66 ευρώ), Ολλανδία  (1.68 ευρώ) και Νορβηγία (1.76 ευρώ) να έχουν πιο υψηλή τιμή. Από την άλλη στην Αίγυπτο με την οποία συνορεύει, η τιμή ανά λίτρο είναι 0.38 ευρώ.

Πλέον το μόνο που απομένει είναι η πρόταση να υπερψηφιστεί από την Κνέσετ, το κοινοβούλιο, δηλαδή, της χώρας.

Στην εικόνα βλέπουμε το Hyundai Kona Electric.

Σχετικά άρθρα

508 Sport Engineered Concept

Η Peugeot αποκάλυψε το 508 Sport Engineered, ένα πρωτότυπο μέσω του οποίου η μάρκα μας δίνει μια γεύση από το ηλεκτρικό μέλλον των υψηλών επιδόσεων μοντέλων της, το οποίο θα δούμε στην έκθεση της Γενεύη.

Πίστα Βαρκελώνης-3η μέρα δοκιμών

Ολοκληρώθηκε στην πίστα της Βαρκελώνης  η τρίτη , από τον πρώτο κύκλο των επίσημων δοκιμών τεσσάρων ημερών, με τη Williams επιτέλους να εμφανίζεται με τον Ράσελ στο τιμόνι, συμπληρώνοντας μόνο 23 γύρους, και πολύ πίσω από τους χρόνους, ακόμα και του Χάμιλτον που «γύρισε» με πειραματικά ελαστικά τ

Kia

Όταν τον προηγούμενο μήνα ταξιδέψαμε στη Βαρκελώνη για την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου Kia ProCeed, μάθαμε ότι η κορεάτικη εταιρεία σκοπεύει να προσδώσει το 2020 στο μικρομεσαίο μοντέλο της και crossover χαρακτήρα.

Citroen

Η Citroen μας είχε προετοιμάσει για τις εκπλήξεις που θα δούμε από αυτή εντός του 2019, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 100 ετών της, ωστόσο αυτό δεν το περιμέναμε.

Πινακίδες Ιστορικών Αυτοκινήτων

Από την ΕΛΠΑ λάβαμε την εξής επιστολή που έχει να κάνει με τη χρήση των αυτοκινήτων που φέρουν ιστορικές πινακίδες.

Αυτή αναφέρει τα εξής:

«Προς: τον Κο Υπουργό Μεταφορών Και Υποδομών

Κοιν: Κο Γενικό Γραμματέα Μεταφορών

Πίστα Μεγάρων

Το Σαββατοκύριακο 2-3 Μαρτίου ανοίγει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος ταχύτητας από την πίστα Μεγάρων.

Sky Express

Παρελθόν από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου στην αεροπορική εταιρία Sky Εxpress αποτελεί ο Γιάννης Πετούλης.

Τα καθήκοντα του διευθύνοντα συμβούλου αναλαμβάνει προσωρινά ο πρόεδρος της εταιρίας Θόδωρος Κροκίδας.

 

YΠΑ

Από τα στατιστικά της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων τον Ιανουάριο του 2019 προκύπτουν τα παρακάτω ενθαρρυντικά στοιχεία που προμηνύουν ότι και αυτή η χρονιά θα είναι θετική όσον αφορά την αεροπορική και επιβατική κίνηση της χώρας μας:

Opel Combo Life 1.5

Το Opel Combo ψηφίστηκε από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό δημοσιογραφικό οργανισμό Autobest ως το “Best Buy Car in Europe” μαζί με τα αδελφά μοντέλα Citroen Berlingo και Peugeot Rifter, γεγονός που μόνο τυχαίο δεν είναι αφού συνδυάζει τους πλούσιους χώρους με την υψηλού επιπέδου πρακτικότητα και την α

Skoda Vision iV

Ένα ακόμα σκίτσο του επερχόμενου Vision iV δημοσίευσε η Skoda, αυτή τη φορά όμως από το εσωτερικό.