Είστε εδώ

News

Ισραήλ: Μεγάλες αλλαγές στα καύσιμα από το 2030

του Σωτήριου Χάλλα

Το Ισραήλ αντιμετωπίζει με πολύ θετική διάθεση και σχεδιάζει να απαγορεύσει από το 2030 την εισαγωγή οχημάτων που θα έχουν κινητήρες πετρελαίου ή βενζίνης.

Το νομοσχέδιο συνέταξε ο υπουργός ενέργειας της χώρας, Ντρ. Γιουβάλ Στάινιτζ ο οποίος δήλωσε ότι η πρότασή του προβλέπει τη χρηματοδότηση από το κράτος για την κατασκευή περίπου 2.000 νέων σταθμών φόρτισης σε όλη τη χώρα, και τη μείωση της φορολογίας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Εκτός από τα ηλεκτρικά οχήματα το Ισραήλ ενθαρρύνει και τη χρήση του φυσικού αερίου ως καύσιμο προκειμένου σταδιακά η χώρα να γίνει όσο το δυνατόν ανεξάρτητη ενεργειακά καθώς τα τελευταία χρόνια στη θαλάσσια περιοχή της εντοπίστηκαν κοιτάσματα. Έτσι, εκτός από τα αυτοκίνητα αλλαγές θα υπάρξουν και στα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Το Ισραήλ λόγω των ιδιαίτερων γεωπολιτικών συνθηκών στην περιοχή αγοράζει το πετρέλαιο αρκετά ακριβά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 1 λίτρο βενζίνης κοστίζει 1.63 ευρώ με μόνο τις Δανία (1.65 ευρώ), Ιταλία (1.66 ευρώ), Ελλάδα (1.66 ευρώ), Ολλανδία  (1.68 ευρώ) και Νορβηγία (1.76 ευρώ) να έχουν πιο υψηλή τιμή. Από την άλλη στην Αίγυπτο με την οποία συνορεύει, η τιμή ανά λίτρο είναι 0.38 ευρώ.

Πλέον το μόνο που απομένει είναι η πρόταση να υπερψηφιστεί από την Κνέσετ, το κοινοβούλιο, δηλαδή, της χώρας.

Στην εικόνα βλέπουμε το Hyundai Kona Electric.

Σχετικά άρθρα

Αριβαμπένε

Όταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ πήγε στη Ferrari το 2015 είχε δηλώσει ότι θέλει πάση θυσία να κατακτήσει τουλάχιστον έναν τίτλο με τη Scuderia όμως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα.

JLR

Μπορεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να κερδίζουν κάθε μέρα και πιο πολύ έδαφος όμως μέχρι στιγμής η μόνη εταιρεία που παράγει συμβατικά αυτοκίνητα αλλά έχει ανακοινώσει ότι θα στραφεί αποκλειστικά στην παραγωγή ηλεκτρικών είναι η Smart ωστόσο κάτι ανάλογο εξετάζουν και οι άνθρωποι της Jaguar.

CMR

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα μονοθέσια να πηγαίνουν με ταχύτητες άνω των 300 χλμ./ώρα και θεωρούμε ότι η μέγιστη ταχύτητα που μπορούν να προσφέρουν αυτοί οι κινητήρες είναι περίπου στα 350 χλμ./ώρα.

Ιταλικό Πρωτάθλημα Ράλι

Τι σερί έχει αυτό το δίδυμο Πάολο Αντρεούτσι –Άννα Αντρεούσι με το εργοστασιακό Peugeot 208 T16 R5.

Κατέκτησαν το Ιταλικό πρωτάθλημα ράλι για 11η συνεχή χρονιά.

Renault Captur 1.5 dCi

Κόντρα στις διαρκείς εξελίξεις γύρω από τους πετρελαιοκινητήρες, εμείς για ακόμα μια φορά επιλέγουμε να μετακινηθούμε με το Renault Captur, αλλά όχι στη βενζινοκίνητη έκδοση του.

Mercedes

Η Mercedes παρουσίασε στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού την πρώτη από τις δύο εκδόσεις της A-Class που θα φέρουν τα σήματα της AMG όμως εκτός από τη hatchback εκδοχή του μοντέλου αντίστοιχη έκδοση θα υπάρξει και για την coupe εκδοχή του μοντέλου, τη CLA.

Rali 2 Valli

Η τελευταία παράσταση του έργου ιταλικό πρωτάθλημα ράλι, διεξήχθη στην Ιταλία, στην περιοχή της Βερόνας. Τρεις ήταν οι μνηστήρες του τίτλου.  Ο Σκάντολα  με 57,5 βαθμούς, έναντι 57,3 του Αντρεούτσι και 52,4 του Καμπεντέλι.

Βάτσλαφ Κλέμεντ

Η φετινή 16η μέρα του Οκτωβρίου έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Skoda, καθώς συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννηση ενός εκ των δυο ιδρυτών της.

Γκραν Πρι των ΗΠΑ, στο Τέξας

Στην υπερσύγχρονη πίστα του Ώστιν στο Τέξας διεξάγεται ο 2ος από τους 5 τελικούς του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου.

Polestar

Τον πρώτο της εκθεσιακό χώρο θα αποκτήσει η Polestar, η αυτόνομη εταιρεία της Volvo που θα κατασκευάζει ηλεκτροκίνητα μοντέλα επιδόσεων.