Είστε εδώ

News

Ιπτάμενα αυτοκίνητα: Η Geely αγόρασε την Terrafugia

του Σωτήριου Χάλλα

Μετά από φήμες που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα η Geely ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την εταιρεία κατασκευής ιπτάμενων αυτοκινήτων, Terrafugia.

Η Geely επιβεβαίωσε την εξαγορά και είπε ότι έχει λάβει την έγκριση των ελεγκτικών αρχών τόσο την Κίνα όσο και στις Η.Π.Α. Εν τούτοις αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με το ποια είναι τα σχέδιά της αναφορικά με το μέλλον της θυγατρικής της.

Παρά το γεγονός ότι είναι αρκετές οι εταιρείες που εργάζονται προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ιπτάμενων αυτοκινήτων η Terrafugia είναι με διαφορά αυτή η οποία έχει σημειώσει τη σημαντικότερη πρόοδο. Μάλιστα, σχεδιάζει να λανσάρει το πρώτο της μοντέλο το 2019. Η εταιρεία έχει ήδη δαπανήσει εκατοντάδες ώρες δουλεύοντας πάνω σε διάφορα πρωτότυπα ενώ εργάζεται σταθερά πάνω στο ιπτάμενο μοντέλο “Transition” για πάνω από οχτώ χρόνια.

Το “Transition” πρόκειται να είναι το πρώτο προϊόν της εταιρείας που θα γίνει διαθέσιμο προς πώληση και η ίδια η εταιρεία το χαρακτηρίζει ως ένα “διθέσιο, κατάλληλο για δρόμο, με αναδιπλούμενα φτερά αεροπλάνο”. Το μοντέλο είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να χωράει σε ένα κλασσικό γκαράζ και μπορεί να μετατραπεί από αεροπλάνο σε αυτοκίνητο σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί αμόλυβδη βενζίνη υψηλής ποιότητας και θα έχει εμβέλεια 643 χλμ. Με ταχύτητες μέχρι 160 χλμ./ώρα. Στο δρόμο, η Terrafugia λέει ότι το μοντέλο θα μπορεί να κινηθεί με συνήθεις “ταχύτητες αυτοκινητόδρομου”.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το “Transition”.

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Γαλλίας

Η Γαλλία επέστρεψε μετά από 10 χρόνια στο αγωνιστικό καλεντάρι της Formula 1 και το έκανε με έναν αγώνα ο οποίος χάρη στην επεισοδιακή εκκίνηση μας κράτησε το ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια και μας προσέφερε πάρα πολλές προσπεράσεις.

Ράλι Ιπρ

Τον αγώνα της πατρίδας τους τίμησαν οι Νεβίλ-Γκιλσούλ και οδηγώντας το Hyundai i20 R5 στα χρώματα της Βελγικής αντιπροσωπείας κέρδισαν το ράλι Ιπρ. Το εργοστασιακό πλήρωμα της Hyundai Motorsport «έγραψαν» τους ταχύτερους χρόνους στις 15 από τις 23 Ειδικές Διαδρομές .

Pirelli P Zero Velo

Στο πλαίσιο του Γαλλικού Γκραν Πρι, η Pirelli παρουσίασε το καινούργιο ελαστικό για το αγωνιστικό ποδήλατο, το P Zero Velo. Ένα ελαστικό που για την εξέλιξή του συμπληρώθηκε ένας κύκλος δύο χρόνων. 

Γκραν Πρι Γαλλίας

Η πίστα του Λε Καστελέ, εκεί όπου διεξάγεται το Γαλλικό Γκραν Πρι στις 24 Ιουνίου,  είναι από τις πιο τεχνικές, καθώς συνδυάζει υψηλές ταχύτητες με διαρκή εναλλαγή στροφών. 

Η τελική ταχύτητα στην πίστα των 5.861 χλμ. με τις 15 στροφές θα ξεπεράσει τα 330 χλμ. 

Γκραν Πρι Γαλλίας

Αν και διαξάγεται πρώτη φορά το Γαλλικό Γκραν Πρι με αυτών των κανονισμών μονοθέσια της Formula 1, εντούτοις από τις δοκιμές προέκυψαν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία. 

Rotax MAX Challenge

Στη Θεσσαλονίκη και στη πίστα «Drive Park» συνεχίστηκε ο 2ος γύρος του θεσμού Rotax MAX Challenge  Το εγχείρημα της Rotax Hellas να «ανεβάσει» αγώνα του επάθλου της στη Θεσσαλονίκη ύστερα από 10 χρόνια, έστησε στο grid 34 συμμετοχές. 

Γκραν Πρι Γαλλίας - Κατατακτήριες

Μετά από 10 χρόνια απουσίας του γαλλικού Γκραν Πρι από το καλεντάρι της Formula 1 και 28 χρόνια από τον τελευταίο αγώνα που έγινε στην πίστα Paul Ricard ολοκληρώθηκαν οι πρώτες κατατακτήριες για τον αγώνα του 2018.

Skoda

Ο καταμερισμός σημαντικών αρμοδιοτήτων στον Όμιλο Volkswagen επεκτείνεται και στη Skoda.

Γκραν Πρι Γαλλίας - FP3

Η τρίτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών στην πίστα Paul Ricard όπου γίνεται το Γκραν Πρι Γαλλίας μας επιφύλασσε μια αρνητική έκπληξη καθώς η βροχή περιόρισε κατά πολύ τους γύρους των οδηγών.

Γκραν Πρι Γαλλίας

Παραδοσιακά οι οδηγοί μετά τις δύο πρώτες περιόδους ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής έχουν μια συνάντηση με τους τεχνικούς της FIA στην οποία εκφράζουν τα θέματα που κατά καιρούς τους απασχολούν.