Είστε εδώ

News

Η.Π.Α.: Επιστροφές χρημάτων από τις ασφαλιστικές

του Σωτήριου Χάλλα

Όπως και στη χώρα μας, έτσι και στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβληθεί μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του Covid-19, το οποίο μεταξύ άλλων σημαίνει ότι αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες κινούνται πολύ λιγότερο.

Εκτός από το περιβάλλον, αυτό το γεγονός ωφελεί και τις ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς τα λιγότερα οχήματα στους δρόμους συνεπάγονται μείωση των ατυχημάτων, άρα και των χρημάτων που πρέπει να δώσουν για αποζημιώσεις.

Μάλιστα, δύο εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι θα περάσουν στους πελάτες τους ένα ποσοστό από τα χρήματα που εξοικονομούν, με τη μορφή επιστροφής χρημάτων. Αμερικανικά μέσα αναφέρουν ότι η εταιρεία Allstate προτίθεται να επιστρέψει 600 εκατομμύρια δολάρια, πιστώνοντας στο λογαριασμό κάθε πελάτη της, ποσό ίσο με το 15% του ασφαλίστρου του.

Από την άλλη, η American Family Insurance θα στείλει στους ασφαλισμένους της επιταγές των 50 δολαρίων ανά αυτοκίνητο, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 200 εκατομμύρια δολάρια.

Πέραν των δύο παραπάνω εταιρειών, υπάρχουν και άλλες που εξετάζουν παρόμοια μέτρα.

Σχετικά άρθρα

Μετά τη γνωστοποίηση ότι η Williams ξεκίνησε διαδικασίες για να πωληθεί μέσα στους επόμενους μήνες, ο Ραλφ Σουμάχερ δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του τόσο ο Φρανκ Γουίλιαμς, ιδρυτής της ομάδας, όσο και η κόρη του, Κλερ Γουίλιαμς, πρέπει να φύγουν από τη διοίκηση της.

Με νέα αεροπορική οδηγία που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης της πανδημίας, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ελλάδα προς το Κατάρ και αντίστροφα.

Με μία teaser εικόνα η Opel μας δίνει την πρώτη γεύση από το εσωτερικό της δεύτερης γενιάς του Mokka, το οποίο βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της εξέλιξής του, καθώς στο τέλος του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του.

Και εκεί που αναμέναμε το πράσινο φως για την επανεκκίνηση του WRC στο ράλι Φινλανδίας, 6-9 Αυγούστου, η επίσημη ανακοίνωσε ήρθε και δεν αναφέρει τίποτα άλλο πέρα από τη μη διεξαγωγή του.

Και η συνέχεια;

Κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη σήμερα αποτελεί η ανανέωση που υπέστη ένας σημαντικός της κάτοικος, το Kia Picanto.

Ο Ιούνιος του 2020 έχει ξεχωριστή σημασία για την Porsche, καθώς σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ακριβώς 50 χρόνων από την πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία κατέκτησε τη νίκη στον σημαντικότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Το πιο φιλικό μέσον μεταφοράς, που συνδυάζει και άθληση, γιορτάζει.

Ο λόγος για το ποδήλατο.

Μάλιστα το ποδήλατο το γιορτάζουν και οι Δήμοι της χώρας έχοντας δημιουργήσει και ποδηλατικές λωρίδες που ισχύουν έως τις 21:00.

To πρώτο SUV στην ιστορία της Rolls-Royce, η Cullinan είχε την τύχη να «ποζάρει» για το διάσημο φωτογράφο και εξερευνητή Κόρυ Ρίτσαρντς.

Γνωρίζατε ότι στο Skoda Scala τα πλαστικά του τμήματα ζυγίζουν συνολικά 220 κιλά, εκ των οποίων τα 14 κιλά προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά;

Η Συμμαχία Renault - Nissan και η Daimler, ξεκίνησαν το 2010 μία συνεργασία, με αρχικό σκοπό την ανάπτυξη νέας πλατφόρμας, την οποία για λογαριασμό των δύο πλευρών θα χρησιμοποιούσαν τα Renault Twingo και Smart ForFour.