Είστε εδώ

News

IONITY: Οι καινοτομίες που φέρνει η νέα γενιά φορτιστών

του Σωτήριου Χάλλα

Στις εκθέσεις αυτοκινήτων όπως αυτή της Φρανκφούρτης που γίνεται αυτές τις ημέρες στη γερμανική πόλη, δεν εκτίθενται μόνο αυτοκίνητα αλλά οτιδήποτε έχει σχέση με το χώρο του αυτοκινήτου.

Οπότε, δεν προκαλεί εντύπωση ότι στο χώρο της ΙΑΑ δίνει το παρών και η IONITY. Πρόκειται για ένα συνασπισμό πολλών αυτοκινητοβιομηχανιών που έχει ως στόχο την τοποθέτηση όσο το δυνατόν περισσότερων σταθμών φόρτισης, αρχικά στην Ευρώπη, ώστε να βοηθηθεί η εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης.

Στην έκθεση η IONITY παρουσιάζει με ένα νέο τύπο φορτιστή ο οποίος μπορεί να προσφέρει ισχύ μέχρι και 350 kW, όμως εκτός από την αυξημένη ισχύ έχει και άλλα χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει.

Είναι ο πρώτος που θα έχει έναν φωτεινό κύκλο ο οποίος θα ονομάζεται “The Halo (το φωτοστέφανο)”. Θα φωτίζεται με λευκό φως ώστε να λειτουργεί ως ένα είδος φάρου στους αυτοκινητόδρομους προκειμένου οι οδηγοί να εντοπίζουν με ευκολία τη θέση του σταθμού φόρτισης, αλλά και να ξέρουν με μια ματιά αν υπάρχει διαθέσιμη θέση φόρτισης. Μία ακόμα λειτουργία του είναι πως όταν συνδεθεί το αυτοκίνητο στον φορτιστή, θα αλλάζει χρώμα ώστε να δείξει πόσο ρεύμα υπάρχει αποθηκευμένο στις μπαταρίες.

Επιπλέον, διαθέτει νέο μενού το οποίο προσφέρει περισσότερη πληροφόρηση με πιο εύκολο τρόπο. Το λογισμικό που είναι υπεύθυνο για αυτό το νέο μενού σταδιακά θα γίνει διαθέσιμο και στους ήδη εγκατεστημένους σταθμούς φόρτισης της IONITY.

Σε αισθητικό επίπεδο έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας φορτιστής δεν έχει καθόλου ορατά εξογκώματα, βίδες ή πριτσίνια.

Ο πρώτος φορτιστής του είδους θα εγκατασταθεί στη Δανία το φθινόπωρο, ενώ το αρχικό δίκτυο 400 σταθμών φόρτισης υψηλής ισχύος της IONITY, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους. Αυτή τη στιγμή, περίπου 140 σταθμοί της IONITY βρίσκονται σε λειτουργία, με άλλους 50 να βρίσκονται υπό κατασκευή.

Σχετικά άρθρα

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.

Ferrari

Η Ferrari είναι από τις τελευταίες εταιρείες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μόδα των SUV και αυτή τη στιγμή εξελίσσει το πρώτο μοντέλο του είδους που θα φέρει στο καπό το Cavallino Rampante. Η ονομασία του θα είναι Purosangue.

Land Cruiser Namib

Η σειρά 70 του Toyota Land Cruiser παράγεται αδιάλειπτα από το 1984 και παρά το γεγονός ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές ώστε να παραμένει σύγχρονο, σε μηχανολογικό τομέα παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο.

Skoda

Μπορεί η Skoda πλέον να μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης τα νέα  Citigoᵉ iV και Superb iV, ωστόσο δε ξεχνά να τιμά το παρελθόν της.

Volkswagen ID. R

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, μέσω του οποίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε μέρος της προσπάθειας που έκανε ο Ρομέν Ντιμά πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού ID.

Jeep Wrangler

Όλα τα μοντέλα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιπέτεια, ενώ το πιο ανήμερο off-road «θηρίο» της είναι το Wrangler.

Opel

Μια καινοτόμα υπηρεσία προσφέρει πλέον η Opel στους πελάτες της, καθώς τους ενημερώνει διαρκώς για την πορεία του αυτοκινήτου τους όσο αυτό βρίσκεται μέσα στο συνεργείο.

Mazda ΜΧ-5

Το διθέσιο roadster της Mazda γίνεται 30 ετών και η ιαπωνική μάρκα το γιορτάζει με τη δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης η οποία ονομάζεται 30th Anniversary και θα παραχθεί σε περιορισμένη ποσότητα.

SEAT Leon

Σύμφωνα με τη SEAT υπάρχει ένα κοινός παρονομαστής ανάμεσα στο Leon και στον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο των 9.288 χλμ., ο οποίος κατασκευάστηκε μεταξύ του 1891 και του 1916, ενώ φτάνει από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ.