Είστε εδώ

News

Ηλεκτροκίνηση: Οι φορτιστές ξεπέρασαν τα πρατήρια. Πού έγινε αυτό;

του Σωτήριου Χάλλα

Τη στιγμή που στην Ελλάδα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι τόσο λίγα που οι περισσότεροι δεν έχουν δει ούτε τυχαία κάποιο στο δρόμο, αλλού γίνεται τόσο μεγάλη προσπάθεια για την προώθησή τους, που οι σταθμοί φόρτισης ξεπέρασαν σε αριθμό τα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Η χώρα στην οποία αναφερόμαστε είναι η Βρετανία η οποία στηρίζει με πληθώρα διαφορετικών τρόπων την ηλεκτροκίνηση. Ένας από τους βασικότερους είναι η δημιουργία μεγάλου δικτύου σταθμών φόρτισης ώστε όσοι εξετάζουν την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, να ξέρουν ότι δε θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την επαναφόρτιση των μπαταριών του.

Χαρακτηριστικά, η επέκταση του δικτύου είναι τόσο μεγάλη που αυτή τη στιγμή στη χώρα υπάρχουν 9.300 σταθμοί φόρτισης, με τους 1.600 από αυτούς να υποστηρίζουν και ταχεία φόρτιση, τη στιγμή που ο αριθμός των πρατηρίων υγρών καυσίμων δεν ξεπερνάει τις 8.400. Ενδεικτικό του πόσο γρήγορα αυξάνεται ο αριθμός των σταθμών φόρτισης είναι ότι το 2011 υπήρχαν μόνο μερικές εκατοντάδες.

Κινήσεις όπως η ανάπτυξη του δικτύου φορτιστών συμβάλλουν καθοριστικά στην αύξηση των πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πλέον το ποσοστό τους στη Βρετανία αγγίζει το 1.4% με την αύξηση, μόνο το μήνα που μας πέρασε, να αγγίζει το 158.1%.

Σίγουρα στο μέλλον οι Βρετανοί θα δουν να πληθαίνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γύρω τους.

Σχετικά άρθρα

Renault

Η αναζήτηση της Renault, για τον άνθρωπο που θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου συνεχίζεται και τώρα έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες φήμες, σχετικά με πιθανά ονόματα.

JCB

Κατά καιρούς βλέπουμε διάφορα παράξενα ρεκόρ και ένα από αυτά είναι εκείνο για το ταχύτερο τρακτέρ του κόσμου, το οποίο έσπασε η JCB με το μοντέλο Fastrac Two που δέχτηκε τροποποιήσεις ειδικά για την περίσταση.

Skoda

Πάμε μια βόλτα μέχρι το Βριχαμπί της Τσεχίας, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της Skoda για να γιορτάσουμε μαζί της το νέο ρεκόρ που πέτυχε στην παραγωγή αυτόματων κιβωτίων.

Formula 1: Γκραν Πρι Βραζιλίας

Μία φράση που χρησιμοποιείται σε όλα τα αθλήματα, αρκετά συχνά είναι ότι “τα ρεκόρ είναι για να σπάνε”, κάτι που επιβεβαιώνεται συνεχώς στη Formula 1, ακόμα και σε τομείς που θεωρείται σχεδόν ακατόρθωτη η περαιτέρω βελτίωση.

Porsche 99X Electric

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό όχημα της Porsche θα δώσει το «παρών» στο επερχόμενο Σαλόνι του Λος Άντζελες.

Volkswagen

Η Volkswagen σκοπεύει την επόμενη πενταετία να αυξήσει τις επενδύσεις της στο χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και σε εκείνον των ψηφιακών λύσεων μετακίνησης, φτάνοντας το ποσό των 60 δις ευρώ.

Hλεκτροκίνηση

Στις εγκαταστάσεις της Helexpo στο Μαρούσι πραγματοποιήθηκε συνέδριο με θέμα την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.

Νέο Ford Mustang Mach-E

Οι παραδόσεις πρέπει να τηρούνται σύμφωνα με το θυμόσοφο λαό μας, ωστόσο η Ford έχει μάλλον αντίθετη άποψη και για το λόγο αυτό αποφάσισε μετά από 55 ολόκληρα χρόνια να «πειράξει» την πιο διαχρονική της σιλουέτα.

Δύναμη vs χαμηλό βάρος

Την Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio μπορεί κάποιος να την εντάξει στα supercar των SUV, αφού ο V6 κινητήρας των 2.9 λίτρων, αφ’ ενός διαθέτει την απαραίτητη ισχύ που φτάνει τους 510 ίππους, αφ’ ετέρου έχει αναπτυχθεί από τη Ferrari.

Formula 1-Γκραν Πρι Βραζιλίας

Άργησαν οι αγωνοδίκες στο Γκραν Πρι Βραζιλίας να ανακοινώσουν το αποτέλεσμα για το συμβάν μεταξύ Χάμιλτον και Άλμπον.