Είστε εδώ

News

Ηλεκτρικά πατίνια: Η γερμανική βουλή ψήφισε

του Σωτήριου Χάλλα

Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών (e-scooters) τόσο σε δρόμους όσο και σε ποδηλατόδρομους επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο τη δραστηριοποίηση εταιρειών που σχετίζονται μόνο με αυτό το αντικείμενο αλλά και αυτοκινητοβιομηχανιών που έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο χώρο.

Ο νέος νόμος επιτρέπει τη χρήση e-scooters των οποίων η μέγιστη ταχύτητα δε θα ξεπερνάει τα 20 χλμ./ώρα με την ελάχιστη ηλικία να ορίζεται στα 14 έτη.

Αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη εξελίσσεται ένας “πόλεμος” μεταξύ εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των e-scooters. Στη Γερμανία οι δύο βασικότεροι παίκτες είναι οι Bird και Lime ενώ σκέφτεται να μπει και μια σουηδική εταιρεία με την ονομασία Voi.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τελευταίας, Φρέντρικ Χελμ, είπε ότι η γερμανική αγορά είναι η πιο δύσκολη όσον αφορά την έγκριση τύπου αφού οι τοπικές αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά κάθε παράμετρο του e-scooter, ακόμα και δευτερεύοντα στοιχεία όπως τη γωνία που σχηματίζουν τα πίσω φωτιστικά σώματα με το έδαφος.

Στο χώρο θέλουν να μπουν και αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η VW η οποία έχει ήδη παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2019 το Cityskater. Πρόκειται για ένα e-scooter που θα ξεκινήσει να πωλείται στο τέλος του 2019 και θα έχει αυτονομία 15 χλμ.

Άλλες εταιρείες που έχουν παρουσιάσει αντίστοιχες προτάσεις και θα μπορούσαν να ακολουθήσουν τη VW είναι η SEAT με eXS KickScooter που κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Segway και η Ford που πρόσφατα αγόρασε την εταιρεία Spin η οποία ειδικεύεται σε ηλεκτρικά πατίνια που χρησιμοποιούνται μέσω εφαρμογής σε smartphone.

Στην εικόνα βλέπουμε το e-scooter της VW.

Σχετικά άρθρα

Κίνα

Από όσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν πουληθεί διαχρονικά σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου τα μισά βρίσκονται στην Κίνα, κάτι που οφείλεται στις πολιτικές του κράτους οι οποίες ωθούν ξεκάθαρα τους πολίτες προς την κατεύθυνση ενός μοντέλου με μπαταρία.

Nέο Ford Puma

Πλέον μας χωρίζουν μόλις 48 ώρες από την αποκάλυψη του νέου Ford Puma, καθώς αυτή έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιουνίου.

Pebble Beach

Το 1975 ο Νίκι Λάουντα κατέκτησε το πρώτο από τα τρία πρωταθλήματα της καριέρας του, όντας στην πέμπτη του χρονιά στη Formula 1 και δεύτερη στη Ferrari και τώρα ένα από τα μονοθέσια που χρησιμοποίησε, βγαίνει σε δημοπρασία.

Mercedes Sprinter

Οι εποχές που τα επαγγελματικά βαν ήταν φτωχά σε επίπεδο συστημάτων ασφαλείας ανήκουν στο παρελθόν, ενώ φωτεινό παράδειγμα αποτελεί το Sprinter, το οποίο είναι αρκετά πλούσιο και σε αυτόν τον τομέα.

VW T-Roc

Τον Φεβρουάριο του 2018 η Volkswagen ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δημιουργήσει το πρώτο crossover με ανοιχτή οροφή στην ιστορία της κατηγορίας, για το οποίο θα χρησιμοποιούσε ως βάση το T-Roc και τώρα έχουμε πλάνα από τις πρώτες δοκιμές αυτού του μοντέλου, το οποίο βρίσκεται ακόμα σε μορφή πρωτό

Bugatti

Σε ένα πανέμορφο μέρος εμφανίστηκαν οι Bugatti Divo και Chiron Sport “110 ans Bugatti” με το σκηνικό που στήθηκε να είναι ιδανικό για καρτ-ποστάλ.

Γκραν Πρι Γαλλίας

Ο όγδοος αγώνας της χρονιάς που έγινε στη Γαλλία, τη χώρα που διοργανώθηκε Γκραν Πρι για πρώτη φορά, έγινε στην πίστα Paul Ricard, κοντά στη Μασσαλία, δεν έκρυβε εκπλήξεις σε κανένα σημείο του.

Γκραν Πρι Γαλλίας

Σε μια από τις πιο τεχνικές πίστες του πρωταθλήματος, στο Πολ Ρικάρ της Γαλλίας, διαξάγεται ο 8ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, με τα δύο Mercedes με Χάμιλτον (τριτη φετινή pole position για τον Βρετανό)  και Μπότας να εκκινούν από την πρώτη γραμμή της εκκίνησης, με τον Λεκλερ με τη Ferrari

Γκραν Πρι Γαλλίας

Το Γαλλικό Γκραν Πρι είναι κάτι το ξεχωριστό για τη Renault. Όχι τόσο γιατί η Renault είναι γαλλική εταιρία και ο αγώνας διεξάγεται επι γαλλικού εδάφους.

Γκραν Πρι Γαλλίας - Κατατακτήριες

Μετά τον Καναδά η Formula 1 επιστρέφει στην Ευρώπη για τον όγδοο αγώνα της χρονιάς με το Γκραν Πρι της Γαλλίας στην πίστα Paul Ricard.