Είστε εδώ

News

Ιαπωνία: Η Toyota πάει στο διάστημα

του Σωτήριου Χάλλα

Η Ιαπωνία ετοιμάζεται το 2030 να στείλει μια επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη και για να ετοιμαστεί αυτό το ταξίδι η υπηρεσία διαστήματος της χώρας, 0J0apan Aerospace Exploration Agency (η αντίστοιχη NASA) επιστρατεύει εταιρείες από διάφορους τομείς.

Μεταξύ των συνεργατών είναι και η Toyota η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή ενός οχήματος που θα χρησιμοποιούν οι αστροναύτες για τη μετακίνησή τους (rover) καθώς και ενός αυτόνομου οχήματος εξερεύνησης (probe). Προς το παρόν δεν έχουν γίνει πολλές λεπτομέρειες γνωστές σχετικά με τις προδιαγραφές των δύο κατασκευών αφού ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας ανακοίνωσε μόνο την έναρξη της συνεργασίας, ωστόσο, αυτό αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Αν προχωρήσει το συγκεκριμένο project, η Toyota θα γίνει η δεύτερη αυτοκινητοβιομηχανία που στέλνει κάποια δημιουργία της στο φεγγάρι. Η πρώτη ήταν η General Motors το 1971. Η αμερικανική εταιρεία είχε κατασκευάσει ένα rover με αλουμινένιο πλαίσιο και τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που απέδιδαν 0.25 ίππους ο κάθε ένας.

Στην πορεία η GM κατασκεύασε και άλλα rovers για τη NASA φτάνοντας συνολικά τα τέσσερα με το συνολικό τους κόστος να ανέρχεται, σε σημερινή αξία.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Cesky Krumlov

Πρώτη εμφάνιση του νέου Skoda Fabia R5 evo στο ράλι Cesky Krumlov, για το πρωτάθλημα Τσεχίας .

Ο αγώνας ήταν ασφάλτινος με 15 Ειδικές Διαδρομές και οι Κοπέτσκι-Ντρέσλερ έδωσαν την νίκη στο πρωτοεμφανιζόμενο Skoda Fabia R5 evo.

Liberty Media

Το πρωτάθλημα της Formula 1 συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι παγκόσμιο όμως αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια αφού δεν πραγματοποιείται ούτε ένας αγώνας σε μία από τις μεγαλύτερες ηπείρους του πλανήτη, την Αφρική.

Volvo

Παλαιότερα οι premium κατασκευαστές είχαν μόνο μεγάλα μοντέλα όμως εδώ και κάποια χρόνια κατεβαίνουν ολοένα και σε μικρότερες κατηγορίες, αρχικά σε εκείνη των μικρομεσαίων και στη συνέχεια σε εκείνη των μικρών.

Nissan Ultimate Parks Titan

Το Εθνικό Πάρκο Γκραν Κάνυον των Η.Π.Α έχει γενέθλια, καθώς γίνεται 100 χρόνων και η Nissan του προσφέρει για δώρο το νέο Ultimate Parks Titan.

Skoda

Το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της Skoda, το Citigo, καλείται να παίξει ένα μεγάλο ρόλο στο μέλλον της τσέχικης εταιρείας.

BMW

Η BMW έχει κανονίσει για τις 27 Μαΐου την παρουσίαση της νέας γενιάς της Σειράς 1 η οποία θα φέρει πολλές αλλαγές στο γερμανικό μικρομεσαίο, η σημαντικότερη από τις οποίες είναι ότι πλέον η κίνηση δε θα μεταδίδεται στον πίσω άξονα αλλά στον μπροστινό.

Opel Crossland X 1.2 Turbo

Αφού το φορτώσαμε για το σύντομο ταξιδάκι μας και

Ανάβαση Ριτσώνας

Το σωματείο ΑΣΜΑ διοργανώνει 8-9 Ιουνίου την ανάβαση Ριτσώνας που αποτελεί τον 4ο γύρο του ομώνυμου πρωταθλήματος. 

1η ανάβαση Φλώρινας

Το Σαββατοκύριακο 8 - 9 Ιουνίου ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου Δράμας (Ο.Φ.Α.Δ.) διοργανώνει την 1η ανάβαση Φλώρινας.

Την ίδια ημερομηνία διοργανώνεται και η ανάβαση Ριτσώνας που προσμετρά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Rolls-Royce

Για τους περισσότερους στη σημερινή Ελλάδα το να απολαύσουν ένα παγωμένο ποτήρι ακριβής γαλλικής σαμπάνιας σε κάποιο εστιατόριο ή ακόμα και στο σπίτι τους είναι σχεδόν απαγορευτικό.