Είστε εδώ

News

Ιαπωνία: Αποφυλακίστηκε ο Κάρλος Γκον

του Σωτήριου Χάλλα

Μετά από 109 μέρες υπό κράτηση από τις ιαπωνικές αρχές με την κατηγορία της απόκρυψης εσόδων από τη Nissan ο Κάρλος Γκον κατάφερε να αποφυλακιστεί αφού κατέθεσε υψηλότατη εγγύηση και συμφώνησε σε αρκετά σκληρούς περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, ο πρώην ισχυρός άνδρας της συμμαχίας Renault – Nissan – Mitsubishi  κατέβαλε εγγύηση η οποία έφτασε το 1 δις ιαπωνικά γιεν (7.95 εκατομμύρια ευρώ) ενώ του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Ακόμα, υπόκειται περιορισμούς ως προς τις πληροφορίες που μπορεί να ανταλλάξει με οποιονδήποτε, προκειμένου να αποτραπεί μια ενδεχόμενη καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων και το σημαντικότερο είναι ότι βρίσκεται σε συγκεκριμένο χώρο όπου παρακολουθείται συνεχώς από κλειστό κύκλωμα καμερών.

Προκειμένου να αποφυλακιστεί ο Γκον αναγκάστηκε να αποδεχτεί αυτούς τους σκληρούς όρους, τους οποίους κατέθεσε μια νέα ομάδα δικηγόρων που προσέλαβε καθώς η προηγούμενη ομάδα είχε καταθέσει δύο φορές αίτηση αποφυλάκισης χωρίς επιτυχία.

Βγαίνοντας από τη φυλακή ο γεννημένος στη Βραζιλία με καταγωγή από τη Γαλλία και το Λίβανο επιχειρηματίας, ευχαρίστησε την οικογένειά του και τους φίλους του για τη στήριξη που του προσέφεραν όσο καιρό τελούσε υπό κράτηση. Δήλωσε ότι είναι αθώος και ότι σκοπεύει να προετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται ώστε να υπερασπιστεί τον εαυτό του στο πλαίσιο μιας δίκαιης δίκης, με απώτερο στόχο να διαψεύσει τις αβάσιμες, όπως τις χαρακτήρισε, κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Τον Ιανουάριο ο Γκον είχε πει ότι αποτελεί θύμα πραξικοπήματος που οργάνωσαν υψηλόβαθμα στελέχη της Nissan προκειμένου να μην προχωρήσει την περαιτέρω σύγκλιση των τριών εταιρειών που αποτελούν τη συμμαχία.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Cesky Krumlov

Πρώτη εμφάνιση του νέου Skoda Fabia R5 evo στο ράλι Cesky Krumlov, για το πρωτάθλημα Τσεχίας .

Ο αγώνας ήταν ασφάλτινος με 15 Ειδικές Διαδρομές και οι Κοπέτσκι-Ντρέσλερ έδωσαν την νίκη στο πρωτοεμφανιζόμενο Skoda Fabia R5 evo.

Liberty Media

Το πρωτάθλημα της Formula 1 συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι παγκόσμιο όμως αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια αφού δεν πραγματοποιείται ούτε ένας αγώνας σε μία από τις μεγαλύτερες ηπείρους του πλανήτη, την Αφρική.

Volvo

Παλαιότερα οι premium κατασκευαστές είχαν μόνο μεγάλα μοντέλα όμως εδώ και κάποια χρόνια κατεβαίνουν ολοένα και σε μικρότερες κατηγορίες, αρχικά σε εκείνη των μικρομεσαίων και στη συνέχεια σε εκείνη των μικρών.

Nissan Ultimate Parks Titan

Το Εθνικό Πάρκο Γκραν Κάνυον των Η.Π.Α έχει γενέθλια, καθώς γίνεται 100 χρόνων και η Nissan του προσφέρει για δώρο το νέο Ultimate Parks Titan.

Skoda

Το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της Skoda, το Citigo, καλείται να παίξει ένα μεγάλο ρόλο στο μέλλον της τσέχικης εταιρείας.

BMW

Η BMW έχει κανονίσει για τις 27 Μαΐου την παρουσίαση της νέας γενιάς της Σειράς 1 η οποία θα φέρει πολλές αλλαγές στο γερμανικό μικρομεσαίο, η σημαντικότερη από τις οποίες είναι ότι πλέον η κίνηση δε θα μεταδίδεται στον πίσω άξονα αλλά στον μπροστινό.

Opel Crossland X 1.2 Turbo

Αφού το φορτώσαμε για το σύντομο ταξιδάκι μας και

Ανάβαση Ριτσώνας

Το σωματείο ΑΣΜΑ διοργανώνει 8-9 Ιουνίου την ανάβαση Ριτσώνας που αποτελεί τον 4ο γύρο του ομώνυμου πρωταθλήματος. 

1η ανάβαση Φλώρινας

Το Σαββατοκύριακο 8 - 9 Ιουνίου ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου Δράμας (Ο.Φ.Α.Δ.) διοργανώνει την 1η ανάβαση Φλώρινας.

Την ίδια ημερομηνία διοργανώνεται και η ανάβαση Ριτσώνας που προσμετρά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Rolls-Royce

Για τους περισσότερους στη σημερινή Ελλάδα το να απολαύσουν ένα παγωμένο ποτήρι ακριβής γαλλικής σαμπάνιας σε κάποιο εστιατόριο ή ακόμα και στο σπίτι τους είναι σχεδόν απαγορευτικό.