Είστε εδώ

News

Χιρότο Σαϊκάβα: Θα έχει την τύχη του Γκον;

του Σωτήριου Χάλλα

Το Νοέμβριο του 2018 συνελήφθη ο Κάρλος Γκον, ο άνθρωπος που μέχρι τότε ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της συμμαχίας Renault – Nissan αλλά και της ιαπωνικής μάρκας, ξεχωριστά.

Η κατηγορία ήταν ότι καταχράστηκε χρήματα της εταιρείας και ότι με διάφορα “κόλπα” πληρωνόταν περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Από τους πιο έντονους επικριτές του ήταν ο νυν διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Χιρότο Σαïκάβα, ο οποίος τώρα είναι ύποπτος για παρόμοια αδικήματα.

Μετά τη σύλληψη Γκον η Nissan ξεκίνησε εσωτερική έρευνα. Τα πρώτα αποτελέσματα αυτής αρχίζουν σταδιακά να γίνονται γνωστά και το πιο ενδιαφέρον από αυτά είναι ότι ο Σαϊκάβα φαίνεται να είχε πληρωθεί περισσότερο από όσο έπρεπε επί εποχής Γκον. Ο Ιάπωνας δήλωσε ότι προτίθεται να επιστρέψει στην εταιρεία αυτά τα χρήματα, ενώ η Nissan με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι σε επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου θα εξεταστεί το ενδεχόμενο πειθαρχικών ενεργειών.

Τα χρήματα που φέρεται να πήρε ο Σαϊκάβα φτάνουν τα 47 εκατομμύρια γιεν (398.000 ευρώ).

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει αντίδραση από τη Renault, την εταιρεία με την οποία οι Ιάπωνες έχουν συστήσει συμμαχία από το 1999, όμως δεν αποκλείεται οι Γάλλοι να εκφραστούν έντονα, δεδομένου ότι ο Σαϊκάβα ήταν ο κύριος υπεύθυνος για το γεγονός ότι η Nissan ήταν αρνητική στην πρόταση που κατέθεσε πριν λίγο καιρό η FCA και ήθελε τους δύο ομίλους να συγχωνεύονται.

Σχετικά άρθρα

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.

Ferrari

Η Ferrari είναι από τις τελευταίες εταιρείες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μόδα των SUV και αυτή τη στιγμή εξελίσσει το πρώτο μοντέλο του είδους που θα φέρει στο καπό το Cavallino Rampante. Η ονομασία του θα είναι Purosangue.

Land Cruiser Namib

Η σειρά 70 του Toyota Land Cruiser παράγεται αδιάλειπτα από το 1984 και παρά το γεγονός ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές ώστε να παραμένει σύγχρονο, σε μηχανολογικό τομέα παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο.

Skoda

Μπορεί η Skoda πλέον να μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης τα νέα  Citigoᵉ iV και Superb iV, ωστόσο δε ξεχνά να τιμά το παρελθόν της.

Volkswagen ID. R

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, μέσω του οποίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε μέρος της προσπάθειας που έκανε ο Ρομέν Ντιμά πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού ID.

Jeep Wrangler

Όλα τα μοντέλα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιπέτεια, ενώ το πιο ανήμερο off-road «θηρίο» της είναι το Wrangler.

Opel

Μια καινοτόμα υπηρεσία προσφέρει πλέον η Opel στους πελάτες της, καθώς τους ενημερώνει διαρκώς για την πορεία του αυτοκινήτου τους όσο αυτό βρίσκεται μέσα στο συνεργείο.

Mazda ΜΧ-5

Το διθέσιο roadster της Mazda γίνεται 30 ετών και η ιαπωνική μάρκα το γιορτάζει με τη δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης η οποία ονομάζεται 30th Anniversary και θα παραχθεί σε περιορισμένη ποσότητα.

SEAT Leon

Σύμφωνα με τη SEAT υπάρχει ένα κοινός παρονομαστής ανάμεσα στο Leon και στον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο των 9.288 χλμ., ο οποίος κατασκευάστηκε μεταξύ του 1891 και του 1916, ενώ φτάνει από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ.