Είστε εδώ

News

Harley - Davidson: Μπήκε στην ηλεκτρική εποχή (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Το όνομα της Harley-Davidson το έχουμε συνδυάσει με μεγάλες ταξιδιάρικες μοτοσυκλέτες οι οποίες παράγουν ένα χαρακτηριστικό, μπάσο ήχο όμως οι εξελίξεις γύρω από την ηλεκτροκίνηση δεν μπορούν να αφήσουν να ανέγγιχτη ούτε την αμερικάνικη εταιρεία.

Έτσι, η H-D παρουσίασε το μοντέλο LiveWire. Πρόκειται για μία αμιγώς ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα η οποία μπορεί να κάνει το 0-96 χλμ./ώρα σε μόλις 3.5 δευτερόλεπτα ενώ η αυτονομία της αγγίζει τα 177 χλμ. όταν κινείται σε αστικό ιστό.

Όσον αφορά τη φόρτισή της, όταν συνδέεται σε μια κοινή οικιακή πρίζα κερδίζει περίπου 20.9 χιλιόμετρα για κάθε ώρα φόρτισης όμως αν συνδεθεί σε DC ταχυφορτιστή κατηγορίας 3 κερδίζει 309 χιλιόμετρα για κάθε ώρα φόρτισης. Αυτό σημαίνει ότι στον ταχυφορτιστή η μπαταρία μπορεί να πάει από 0% μέχρι 100% σε 30-35 λεπτά.

Η LiveWire εφοδιάζεται με οθόνη αφής 4.3 ιντσών ενώ η μοτοσυκλέτα χρησιμοποιεί το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ώστε να επικοινωνεί με την εφαρμογή της Harley-Davidson για κινητά η οποία θα είναι εγκατεστημένη στο smartphone του κατόχου.

Μέσω τη εφαρμογής θα είναι δυνατή η παρακολούθηση του επιπέδου φόρτισης και της διαθέσιμης αυτονομίας καθώς και η εύρεση κοντινών σταθμών φόρτισης. Ακόμα, η εφαρμογή υπενθυμίζει στο χρήστη πότε πρέπει να γίνει η συντήρηση της μοτοσυκλέτας και τη θέση στάθμευσής της ενώ μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό της μέσω GPS αν κλαπεί.

Η τιμή της στην αγορά των Η.Π.Α. θα ξεκινάει από τις 25.967 ευρώ με τις πωλήσεις να αρχίζουν το φθινόπωρο.

Σχετικά άρθρα

Νέο Ford Puma

Με όνομα από το παρελθόν και με στόχο τη σύγχρονη δημοφιλή κατηγορία των συμπαγών crossover το νέο Ford Puma αποτελεί πλέον γεγονός.

Ράλι Εσθονίας

Τι γίνεται με το ράλι Εσθονίας; Μέχρι και οι Τάνακ-Γιερβόεγια δήλωσαν συμμετοχή με το Toyota Yaris WRC.

Xωρίς να προσμετρά στο WRC, και οι τέσσερις εργοστασιακές ομάδες θα δώσουν το «παρών» στον αγώνα που είναι προγραμματισμένος μεταξύ 12-14 Ιουλίου.

Skoda Scala

Η αισθητική παίζει τον πρώτο λόγο στο να ενδιαφερθεί το αγοραστικό κοινό περισσότερο για κάποιο μοντέλο.

Η Skoda με το Scala το πηγαίνει ακόμα πιο πέρα, όπου εκτός από την αισθητική συνδυάζει gadget (πόλος έλξης πλέον σε πολλούς αγοραστές) και τεχνολογία.

FCA Greece

Τον τιμοκατάλογο για την πλήρη γκάμα των μοντέλων Jeep στην εγχώρια αγορά ανακοίνωσε η FCA Greece.

Νέο Opel Corsa

Πριν από μερικές μέρες η Opel μας αποκάλυψε τεχνικά χαρακτηριστικά για την επερχόμενη αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του νέου Corsa.

Τώρα ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε και τους κινητήρες εσωτερικής καύσης που θα υπάρχουν στη γκάμα του δημοφιλούς μικρού γερμανικού μοντέλου.

Γκραν Πρι Αυστρίας

Από τη Γαλλία και την πίστα του Πολ Ρικάρ στην Αυστρία και στην πίστα Red Bull Ring για τον 10ο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 που διεξάγεται 30 Ιουνίου.

SEAT

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών τα χιλιόμετρα που διανύουμε αυξάνονται, καθώς κάνουμε αρκετά δρομολόγια προς τις παραλίες, ενώ οι περισσότεροι ταξιδεύουν οδικώς στην άδεια τους.

Νέο Ford Ranger Raptor

Το νέο Ford Ranger Raptor μπορεί να ξυπνήσει μνήμες σε όσους έκαναν τη στρατιωτική τους θητεία στα τεθωρακισμένα, καθώς χωρίς υπερβολή, οι εκτός δρόμου ικανότητες του θυμίζουν τα τανκ Leopard.

Club Passione Rossa

Άρωμα Ferrari είχε η Πάτρα, καθώς στην Αχαϊκή πρωτεύουσα γιορτάστηκαν τα 20 χρόνια του Ιταλικού club Ferrari Passione Rossa.

Skoda Scala G-TEC

Η γκάμα του νέου Scala επεκτείνεται, καθώς σύντομα η Skoda θα λανσάρει τη νέα του έκδοση G-TEC, η οποία καταναλώνει και φυσικό αέριο.