Είστε εδώ

News

Harley - Davidson: Μπήκε στην ηλεκτρική εποχή (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Το όνομα της Harley-Davidson το έχουμε συνδυάσει με μεγάλες ταξιδιάρικες μοτοσυκλέτες οι οποίες παράγουν ένα χαρακτηριστικό, μπάσο ήχο όμως οι εξελίξεις γύρω από την ηλεκτροκίνηση δεν μπορούν να αφήσουν να ανέγγιχτη ούτε την αμερικάνικη εταιρεία.

Έτσι, η H-D παρουσίασε το μοντέλο LiveWire. Πρόκειται για μία αμιγώς ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα η οποία μπορεί να κάνει το 0-96 χλμ./ώρα σε μόλις 3.5 δευτερόλεπτα ενώ η αυτονομία της αγγίζει τα 177 χλμ. όταν κινείται σε αστικό ιστό.

Όσον αφορά τη φόρτισή της, όταν συνδέεται σε μια κοινή οικιακή πρίζα κερδίζει περίπου 20.9 χιλιόμετρα για κάθε ώρα φόρτισης όμως αν συνδεθεί σε DC ταχυφορτιστή κατηγορίας 3 κερδίζει 309 χιλιόμετρα για κάθε ώρα φόρτισης. Αυτό σημαίνει ότι στον ταχυφορτιστή η μπαταρία μπορεί να πάει από 0% μέχρι 100% σε 30-35 λεπτά.

Η LiveWire εφοδιάζεται με οθόνη αφής 4.3 ιντσών ενώ η μοτοσυκλέτα χρησιμοποιεί το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ώστε να επικοινωνεί με την εφαρμογή της Harley-Davidson για κινητά η οποία θα είναι εγκατεστημένη στο smartphone του κατόχου.

Μέσω τη εφαρμογής θα είναι δυνατή η παρακολούθηση του επιπέδου φόρτισης και της διαθέσιμης αυτονομίας καθώς και η εύρεση κοντινών σταθμών φόρτισης. Ακόμα, η εφαρμογή υπενθυμίζει στο χρήστη πότε πρέπει να γίνει η συντήρηση της μοτοσυκλέτας και τη θέση στάθμευσής της ενώ μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό της μέσω GPS αν κλαπεί.

Η τιμή της στην αγορά των Η.Π.Α. θα ξεκινάει από τις 25.967 ευρώ με τις πωλήσεις να αρχίζουν το φθινόπωρο.

Σχετικά άρθρα

ERC-Αζόρες

Οι αγώνες τελειώνουν στη ράμπα και το 2ο σκέλος του πρώτου γύρου για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι, στις Αζόρες, έφερε ανατροπές.

Ραλφ Σουμάχερ

Μετά το Γκραν Πρι της Αυστραλίας ο Ραλφ Σουμάχερ σχολίασε την αρνητική εικόνα της Williams οι οδηγοί της οποίας, Τζορτζ Ράσελ και Ρόμπερτ Κουμπίτσα, τερμάτισαν δύο και τρεις γύρους, αντίστοιχα, πίσω από τον Μπότας που ήταν ο νικητής.

ΕRC-Αζόρες

Ο πρώτος γύρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει 8 αγώνες χωρίς άρωμα Ελλάδας (μεγάλη στεναχώρια αυτό) διεξάγεται στις Αζόρες. 

Aνάβαση Διονύσου

Ο πρώτος γύρος του ομώνυμου θεσμού διεξάγεται 30-31 Μαρτίου στην Ανατολική πλαγιά της Πεντέλης, στην ανάβαση Διονύσου.

Αυτόνομα αυτοκίνητα

Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στην κυκλοφορία των αυτόνομων αυτοκινήτων στους δρόμους όμως κάτι τόσο ριζικά καινούριο φέρνει μαζί του και νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Αγωνιστικής Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας

Αρχαιρεσίες του σωματείου ΑΛΑΛ για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. που συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής

Πρόεδρος: Μανώλης Νικόλαος

Αντιπρόεδρος: Κυροδήμος Φώτης

Γενικός Γραμματέας: Στεφανή Γεωργία

Ειδικός Γραμματέας: Κουτρίδης Δημήτριος

Ταμίας: Ανδρικοπούλου Ιωάννα

JLR

Στην πορεία προς την εξάπλωση και την καθιέρωση μιας τεχνολογίας είναι κάποια γεγονότα τα οποία αποτελούν σημαντικούς σταθμούς αφού σηματοδοτούν ότι τείνει να γίνει κυρίαρχη.

Hyundai Tucson N Line

Το Tucson έγινε το πρώτο SUV της Hyundai που απέκτησε τη σπορ έκδοση N Line, την οποία πρωτοείδαμε στο i30.

Skoda

H ναυαρχίδα της Skoda έχει ακόμα ένα λόγο να καμαρώνει για την πορεία της, καθώς έσπασε ένα νέο ρεκόρ.

Διεθνής Αμνηστία

Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στο Όσλο η διάσκεψη Nordic Electric Vehicle (EV) Summit της οποίας βασικό θέμα είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πόσο πράσινα είναι στην πραγματικότητα και τι μπορεί να γίνει ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.