Είστε εδώ

News

General Motors: Πώς διευκολύνει την εξάπλωση των ηλεκτρικών;

του Σωτήριου Χάλλα

Η General Motors αναγνωρίζει ότι ένα από τα βασικότερα προβλήματα στο δρόμο προς την εξάπλωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι το ελλιπές δίκτυο φόρτισης και προσπαθεί να προσφέρει μια λύση.

Σίγουρα το μέλλον της αυτοκίνησης είναι ηλεκτρικό όμως όσο τα δίκτυα φόρτισης δεν είναι επαρκή τόσο θα καθυστερεί η υιοθέτηση αυτού του τύπου οχημάτων από το ευρύ κοινό.

Έτσι, η μεγάλη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ήρθε σε συμφωνία με τις ChargePoint, EVgo και Greenlots προκειμένου οι κάτοχοι του Bolt που είναι το μοναδικό ηλεκτρικό της μέχρι στιγμής αλλά και όλα τα μελλοντικά μοντέλα της να μπορούν να εκμεταλλεύονται αυτά τα δίκτυά.

Μάλιστα, η εταιρεία προσπαθεί όλη η διαδικασία να μη χρειάζεται τίποτα οπαραπάνω από μια εφαρμογή για smartphone . Προς το παρόν όποιος κάτοχος μοντέλου της General Motors θέλει να χρησιμοποιήσει το δίκτυο φόρτισης μιας από τις παραπάνω εταιρείες θα πρέπει να έχει υπογράψει σύμβαση και με τις τρεις κάτι το οποίο οι Αμερικανοί θέλουν να αλλάξουν προκειμένου να διευκολύνουν τους χρήστες.

Επιπλέον, η εταιρεία προσπαθεί η εφαρμογή να χρησιμοποιείται και για το ξεκίνημα της φόρτισης. Αυτή τη στιγμή αν κάποιος κάτοχος ενός Bolt συνδέσει το αυτοκίνητό του σε κάποιο από τα τρία παραπάνω δίκτυα πρέπει να έχει και μία κάρτα μέλους προκειμένου να ξεκινήσει η φόρτιση.

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Golf GTi TCR

Από τις πίστες και τα δύο πρωταθλήματα στο θεσμό TCR στο δρόμο, καθώς η Volkswagen για να γιορτάσει την επιτυχία αυτή, παρουσιάζει μια ειδική έκδοση του Golf GTI με τα χαρακτηριστικά TCR. 

Με το νέο Kia ProCeed στη Βαρκελώνη

Το είχαμε διαπιστώσει από τις φωτογραφίες και τώρα που είδαμε από κοντά στη Βαρκελώνη το νέο Kia ProCeed, επιβεβαιώνεται η αρχική μας σκέψη.

Indy 500 miles

Αυτό είναι το βαρύτιμο κύπελλο που απονέμεται στον νικητή του πιο δημοφιλούς αγώνα αυτοκινήτου των ΗΠΑ, στο “Indy 500”.

Aλλιώς, στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης.

Hyundai

Η Hyundai ανάμεσα στα πολλά μοντέλα που είχε το περίπτερό της στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ παρουσιάζει και το αγωνιστικό Veloster N TCR.

Ράλι Σουηδίας

Μπορεί η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος για το 2019 να ανοίγει στις 24 Ιανουαρίου από το Μόντε Κάρλο, η οργάνωση του Σουηδικού ράλι ανακοίνωσε τις συμμετοχές για τον 2ο αγώνα του θεσμού.

North American International Auto Show

Η Αμερική έχει και τα δικά της βραβεία με κάπως διαφορετικά κριτήρια από τα δικά «μας» τα ευρωπαϊκά.

Άλλος λαός, άλλες συνήθειες, άλλα αυτοκίνητα.

Στο πλαίσιο λοιπόν της έκθεσης του Ντιτρόιτ απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία.

Skoda

Το τρίτο μέλος της οικογένειας των SUV αναμένεται να παρουσιάσει σε παγκόσμια πρώτη στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο (5-17 Μαρτίου) η Skoda.

Volkswagen

Η Volkswagen παρουσίασε στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το νέο Passat στο οποίο προτίμησε να προβεί σε έντονες αλλαγές στον αισθητικό τομέα παρά στην πλήρη αντικατάσταση με κάποιο που θα έχει νέα πλατφόρμα.

Ντακάρ 2019, 8η Ειδική Διαδρομή

Την 4η από τις 8 Ειδικές Διαδρομές της φετινής περιπέτειας του Ντακάρ στο Περού κέρδισαν οι Λεμπ-Ελενά με το Peugeot 3008 DKR maxi μήκους 361 χλμ.

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου του 2018 προκύπτει σημαντική άνοδος στην αεροπορική κίνηση της χώρας.