Είστε εδώ

News

General Motors: Πώς διευκολύνει την εξάπλωση των ηλεκτρικών;

του Σωτήριου Χάλλα

Η General Motors αναγνωρίζει ότι ένα από τα βασικότερα προβλήματα στο δρόμο προς την εξάπλωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι το ελλιπές δίκτυο φόρτισης και προσπαθεί να προσφέρει μια λύση.

Σίγουρα το μέλλον της αυτοκίνησης είναι ηλεκτρικό όμως όσο τα δίκτυα φόρτισης δεν είναι επαρκή τόσο θα καθυστερεί η υιοθέτηση αυτού του τύπου οχημάτων από το ευρύ κοινό.

Έτσι, η μεγάλη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ήρθε σε συμφωνία με τις ChargePoint, EVgo και Greenlots προκειμένου οι κάτοχοι του Bolt που είναι το μοναδικό ηλεκτρικό της μέχρι στιγμής αλλά και όλα τα μελλοντικά μοντέλα της να μπορούν να εκμεταλλεύονται αυτά τα δίκτυά.

Μάλιστα, η εταιρεία προσπαθεί όλη η διαδικασία να μη χρειάζεται τίποτα οπαραπάνω από μια εφαρμογή για smartphone . Προς το παρόν όποιος κάτοχος μοντέλου της General Motors θέλει να χρησιμοποιήσει το δίκτυο φόρτισης μιας από τις παραπάνω εταιρείες θα πρέπει να έχει υπογράψει σύμβαση και με τις τρεις κάτι το οποίο οι Αμερικανοί θέλουν να αλλάξουν προκειμένου να διευκολύνουν τους χρήστες.

Επιπλέον, η εταιρεία προσπαθεί η εφαρμογή να χρησιμοποιείται και για το ξεκίνημα της φόρτισης. Αυτή τη στιγμή αν κάποιος κάτοχος ενός Bolt συνδέσει το αυτοκίνητό του σε κάποιο από τα τρία παραπάνω δίκτυα πρέπει να έχει και μία κάρτα μέλους προκειμένου να ξεκινήσει η φόρτιση.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Cesky Krumlov

Πρώτη εμφάνιση του νέου Skoda Fabia R5 evo στο ράλι Cesky Krumlov, για το πρωτάθλημα Τσεχίας .

Ο αγώνας ήταν ασφάλτινος με 15 Ειδικές Διαδρομές και οι Κοπέτσκι-Ντρέσλερ έδωσαν την νίκη στο πρωτοεμφανιζόμενο Skoda Fabia R5 evo.

Liberty Media

Το πρωτάθλημα της Formula 1 συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι παγκόσμιο όμως αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια αφού δεν πραγματοποιείται ούτε ένας αγώνας σε μία από τις μεγαλύτερες ηπείρους του πλανήτη, την Αφρική.

Volvo

Παλαιότερα οι premium κατασκευαστές είχαν μόνο μεγάλα μοντέλα όμως εδώ και κάποια χρόνια κατεβαίνουν ολοένα και σε μικρότερες κατηγορίες, αρχικά σε εκείνη των μικρομεσαίων και στη συνέχεια σε εκείνη των μικρών.

Nissan Ultimate Parks Titan

Το Εθνικό Πάρκο Γκραν Κάνυον των Η.Π.Α έχει γενέθλια, καθώς γίνεται 100 χρόνων και η Nissan του προσφέρει για δώρο το νέο Ultimate Parks Titan.

Skoda

Το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της Skoda, το Citigo, καλείται να παίξει ένα μεγάλο ρόλο στο μέλλον της τσέχικης εταιρείας.

BMW

Η BMW έχει κανονίσει για τις 27 Μαΐου την παρουσίαση της νέας γενιάς της Σειράς 1 η οποία θα φέρει πολλές αλλαγές στο γερμανικό μικρομεσαίο, η σημαντικότερη από τις οποίες είναι ότι πλέον η κίνηση δε θα μεταδίδεται στον πίσω άξονα αλλά στον μπροστινό.

Opel Crossland X 1.2 Turbo

Αφού το φορτώσαμε για το σύντομο ταξιδάκι μας και

Ανάβαση Ριτσώνας

Το σωματείο ΑΣΜΑ διοργανώνει 8-9 Ιουνίου την ανάβαση Ριτσώνας που αποτελεί τον 4ο γύρο του ομώνυμου πρωταθλήματος. 

1η ανάβαση Φλώρινας

Το Σαββατοκύριακο 8 - 9 Ιουνίου ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου Δράμας (Ο.Φ.Α.Δ.) διοργανώνει την 1η ανάβαση Φλώρινας.

Την ίδια ημερομηνία διοργανώνεται και η ανάβαση Ριτσώνας που προσμετρά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Rolls-Royce

Για τους περισσότερους στη σημερινή Ελλάδα το να απολαύσουν ένα παγωμένο ποτήρι ακριβής γαλλικής σαμπάνιας σε κάποιο εστιατόριο ή ακόμα και στο σπίτι τους είναι σχεδόν απαγορευτικό.