Είστε εδώ

News

Ford - Volkswagen: Μεγάλες ανακοινώσεις στο Ντιτρόιτ

του Σωτήριου Χάλλα

Οι Volkswagen και Ford έχουν ανακοινώσει επίσημα ότι θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων όμως κυκλοφορούν εδώ και αρκετό καιρό φήμες ότι η συνεργασία αυτή θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς.

Νέο δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ που θα γίνει 14 – 27 Ιανουαρίου οι δύο εταιρείες θα ανακοινώσουν μία ευρύτερη συμμαχία. Συγκεκριμένα το ειδησεογραφικό πρακτορείο κάνει λόγο για δύο πηγές επί του θέματος.

Σύμφωνα με την πρώτη η δημοσιοποίηση της συνεργασίας θα γίνει στις 15 Ιανουαρίου και θα έχει ως αντικείμενο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης τονίζοντας ότι θα γίνει αναφορά και σε λεπτομέρειες. Η δεύτερη πηγή συμπληρώνει ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Συγκεκριμένα, λέει ότι η γερμανική εταιρεία θέλει να επωφεληθεί από τα αυτόνομα συστήματα της Ford ενώ οι Αμερικάνοι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρική πλατφόρμα της VW με την ονομασία ΜΕΒ ώστε να “χτίσουν” πάνω της τα δικά τους ηλεκτρικά μοντέλα.

Εκτός από τα παραπάνω οι δύο εταιρείες θα έχουν οφέλη και σε επίπεδο εργοστασίων αφού η VW δε θα χρειαστεί να δημιουργήσει νέες μονάδες στις Η.Π.Α. ενώ η Ford θα μπορέσει να λειτουργήσει και πάλι στο 100% των δυνατοτήτων τους εγκαταστάσεις που αυτή τη στιγμή υπολειτουργούν.

Αν τα δημοσιεύματα επιβεβαιωθούν θα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συνεργασίες που έχουν συναφθεί ποτέ στην ιστορία της αυτοκίνησης με όποια θετικά ή αρνητικά μπορεί να έχει μια τέτοια εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Golf GTi TCR

Από τις πίστες και τα δύο πρωταθλήματα στο θεσμό TCR στο δρόμο, καθώς η Volkswagen για να γιορτάσει την επιτυχία αυτή, παρουσιάζει μια ειδική έκδοση του Golf GTI με τα χαρακτηριστικά TCR. 

Με το νέο Kia ProCeed στη Βαρκελώνη

Το είχαμε διαπιστώσει από τις φωτογραφίες και τώρα που είδαμε από κοντά στη Βαρκελώνη το νέο Kia ProCeed, επιβεβαιώνεται η αρχική μας σκέψη.

Indy 500 miles

Αυτό είναι το βαρύτιμο κύπελλο που απονέμεται στον νικητή του πιο δημοφιλούς αγώνα αυτοκινήτου των ΗΠΑ, στο “Indy 500”.

Aλλιώς, στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης.

Hyundai

Η Hyundai ανάμεσα στα πολλά μοντέλα που είχε το περίπτερό της στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ παρουσιάζει και το αγωνιστικό Veloster N TCR.

Ράλι Σουηδίας

Μπορεί η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος για το 2019 να ανοίγει στις 24 Ιανουαρίου από το Μόντε Κάρλο, η οργάνωση του Σουηδικού ράλι ανακοίνωσε τις συμμετοχές για τον 2ο αγώνα του θεσμού.

North American International Auto Show

Η Αμερική έχει και τα δικά της βραβεία με κάπως διαφορετικά κριτήρια από τα δικά «μας» τα ευρωπαϊκά.

Άλλος λαός, άλλες συνήθειες, άλλα αυτοκίνητα.

Στο πλαίσιο λοιπόν της έκθεσης του Ντιτρόιτ απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία.

Skoda

Το τρίτο μέλος της οικογένειας των SUV αναμένεται να παρουσιάσει σε παγκόσμια πρώτη στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο (5-17 Μαρτίου) η Skoda.

Volkswagen

Η Volkswagen παρουσίασε στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το νέο Passat στο οποίο προτίμησε να προβεί σε έντονες αλλαγές στον αισθητικό τομέα παρά στην πλήρη αντικατάσταση με κάποιο που θα έχει νέα πλατφόρμα.

Ντακάρ 2019, 8η Ειδική Διαδρομή

Την 4η από τις 8 Ειδικές Διαδρομές της φετινής περιπέτειας του Ντακάρ στο Περού κέρδισαν οι Λεμπ-Ελενά με το Peugeot 3008 DKR maxi μήκους 361 χλμ.

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου του 2018 προκύπτει σημαντική άνοδος στην αεροπορική κίνηση της χώρας.