Είστε εδώ

News

Ford - Volkswagen: Ανακοινώθηκε η συμμαχία. Ποιους τομείς θα αφορά;

του Σωτήριου Χάλλα

Ford και Volkswagen ανακοίνωσαν στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ τη σύναψη συμμαχίας η οποία έχει σκοπό να βοηθήσει την ανταγωνιστικότητα των δύο εταιρειών αλλά και την εξεύρεση καινοτόμων λύσεων στην αυτοκίνηση.

Η συνεργασία για την οποία σας είχαμε πληροφορήσει με σειρά άρθρων μας ήδη από τον Οκτώβριο (1,2,3,4,5) σε αυτή τη φάση θα αποτελέσει απλά μια συμμαχία και δε θα περιλαμβάνει κάποια ανταλλαγή μετοχών.

Ο πρώτος τομέας που θα απασχολήσει Αμερικανούς και Γερμανούς είναι η από κοινού κατασκευή μεσαίων pick-up καθώς και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. Τα pick-up θα διατεθούν σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ τα ελαφρά επαγγελματικά αυτοκίνητα θα αφορούν μόνο τις αγορές της Ευρώπης με χρονιά έναρξης παραγωγής το 2022. Επιπλέον, θα προκύψουν οφέλη λόγω οικονομιών κλίμακας τα οποία θα αρχίσουν να φαίνονται από το 2023.

Παράλληλα, Ford και  VW υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας έχοντας ως στόχο την πιθανή από κοινού εξέλιξη σε πεδία όπως η ηλεκτροκίνηση, η αυτόνομη οδήγηση, αλλά και υπηρεσίες μετακίνησης στα χρόνια που έρχονται.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ford, Τζιμ Χάκετ, δήλωσε ότι “σταδιακά αυτή η συμμαχία θα βοηθήσει και τις δύο μάρκες να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των πελατών τους αλλά και της κοινωνίας γενικότερα”.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι “όχι μόνο θα οδηγήσει σε βελτίωση των οικονομικών στοιχείων των δύο εταιρειών αλλά θα δώσει τη δυνατότητα συνεργασίας για τη διαμόρφωση της επόμενης μέρας στην αυτοκίνηση”.

Από τη μεριά του ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Χέρμπερτ Ντίες, είπε “ VW και Ford θα συνδυάζουν τους πόρους, τις δυνατότητες καινοτομίας και την ηγετική θέση στην αγορά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών σε όλον τον κόσμο. Ταυτόχρονα, αυτή η συμμαχία θα αποτελέσει ακρογωνιαίο λίθο της προσπάθειάς μας για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.”

Η συμμαχία Ford – VW θα είναι η δεύτερη που βλέπουμε στην αυτοκίνηση σε παγκόσμιο επίπεδο (μετά από εκείνη των Renault – Nissan – Mitsubishi) κάτι που δείχνει ότι οι απαιτήσεις πλέον οδηγούν σε κινήσεις που έχουν να κάνουν με την οικονομία κλίμακας.

Σχετικά άρθρα

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.

Volkswagen ID.R

Άλλη μια δοκιμή, στο πλαίσιο της εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού ID.R της Volkswagen, ολοκληρώθηκε στη γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.

4o Thessaloniki Auto Festival

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το 4ο Auto Festival, τη μεγάλη  γιορτή του αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6-9  Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Mercedes NECAR 1

Για τη νέα Mercedes GLC F-Cell σας έχουμε μιλήσει και εξηγήσει ότι κινείται χρησιμοποιώντας ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 210 ίππων, οι οποίοι πέρα από μπαταρίες τροφοδοτούνται επίσης και από ενεργειακές κυψέλες που χρησιμοποιούν υδρογόνο ως καύσιμο για να παράξουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Ράλι Αργεντινής

Ενόψει του ράλι Αργεντινής, 4ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, η ομάδα M-Sport με τα Ford Fiesta WRC συμπλήρωσε δύο μέρες δοκιμών εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο τα αυτοκίνητα για τον δύσκολο-χωμάτινο-αγώνα στη Λατινική Αμερική.

Chevrolet Camaro

Τον αριθμό 55 είχε φέτος πάνω της η τούρτα γενεθλίων του διάσημου Ford Μustang, ενώ  πέρα από τους χιλιάδες οπαδούς του, έλαβε ευχές και από έναν ανταγωνιστή, το Chevrolet Camaro.

Williams

Η κατάσταση στη Williams είναι η χειρότερη από το 1977 που συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα της Formula 1 και πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν τους ανθρώπους της βρετανικής ομάδας να εξετάζουν το ενδεχόμενο πώλησης.