Είστε εδώ

News

Ford - Volkswagen: Ανακοινώθηκε η συμμαχία. Ποιους τομείς θα αφορά;

του Σωτήριου Χάλλα

Ford και Volkswagen ανακοίνωσαν στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ τη σύναψη συμμαχίας η οποία έχει σκοπό να βοηθήσει την ανταγωνιστικότητα των δύο εταιρειών αλλά και την εξεύρεση καινοτόμων λύσεων στην αυτοκίνηση.

Η συνεργασία για την οποία σας είχαμε πληροφορήσει με σειρά άρθρων μας ήδη από τον Οκτώβριο (1,2,3,4,5) σε αυτή τη φάση θα αποτελέσει απλά μια συμμαχία και δε θα περιλαμβάνει κάποια ανταλλαγή μετοχών.

Ο πρώτος τομέας που θα απασχολήσει Αμερικανούς και Γερμανούς είναι η από κοινού κατασκευή μεσαίων pick-up καθώς και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. Τα pick-up θα διατεθούν σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ τα ελαφρά επαγγελματικά αυτοκίνητα θα αφορούν μόνο τις αγορές της Ευρώπης με χρονιά έναρξης παραγωγής το 2022. Επιπλέον, θα προκύψουν οφέλη λόγω οικονομιών κλίμακας τα οποία θα αρχίσουν να φαίνονται από το 2023.

Παράλληλα, Ford και  VW υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας έχοντας ως στόχο την πιθανή από κοινού εξέλιξη σε πεδία όπως η ηλεκτροκίνηση, η αυτόνομη οδήγηση, αλλά και υπηρεσίες μετακίνησης στα χρόνια που έρχονται.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ford, Τζιμ Χάκετ, δήλωσε ότι “σταδιακά αυτή η συμμαχία θα βοηθήσει και τις δύο μάρκες να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των πελατών τους αλλά και της κοινωνίας γενικότερα”.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι “όχι μόνο θα οδηγήσει σε βελτίωση των οικονομικών στοιχείων των δύο εταιρειών αλλά θα δώσει τη δυνατότητα συνεργασίας για τη διαμόρφωση της επόμενης μέρας στην αυτοκίνηση”.

Από τη μεριά του ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Χέρμπερτ Ντίες, είπε “ VW και Ford θα συνδυάζουν τους πόρους, τις δυνατότητες καινοτομίας και την ηγετική θέση στην αγορά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών σε όλον τον κόσμο. Ταυτόχρονα, αυτή η συμμαχία θα αποτελέσει ακρογωνιαίο λίθο της προσπάθειάς μας για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.”

Η συμμαχία Ford – VW θα είναι η δεύτερη που βλέπουμε στην αυτοκίνηση σε παγκόσμιο επίπεδο (μετά από εκείνη των Renault – Nissan – Mitsubishi) κάτι που δείχνει ότι οι απαιτήσεις πλέον οδηγούν σε κινήσεις που έχουν να κάνουν με την οικονομία κλίμακας.

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.