Είστε εδώ

News

Ford: Ο καθένας στην πλευρά του χάρη στο έξυπνο κρεβάτι

του Γιώργου Ψαρρά

Aν η φράση «κάνε λίγο πιο πέρα, έχεις πέσει πάνω μου», ακούγεται αρκετά συχνά στο κρεβάτι σας όταν κοιμάστε με το ταίρι σας, η Ford σας ενημερώνει ότι μπορεί να μην ξαναειπωθεί.

Με ποιο τρόπο; Χάρη στο καινοτόμο κρεβάτι που κατασκεύασε η μπλε οβάλ εταιρεία, το οποίο μπορεί αυτόματα να οριοθετεί το χώρο που αναλογεί στον καθένα πάνω στο στρώμα.

Αυτό επιτυγχάνεται με τη βοήθεια αισθητήρων βάρους και ενός μεταφερόμενου ιμάντα, ο οποίος κάθε φορά που εντοπίζει κατά τη διάρκεια της νύχτας παραβίαση των «συνόρων» φροντίζει για την ειρηνική χωρίς καβγάδες επίλυση του θέματος.

Παρακολουθώντας το παρακάτω video θα καταλάβετε πως λειτουργεί το επονομαζόμενο “Lane-Keeping Bed” κρεβάτι της Ford. H σχετική τεχνογνωσία που χρησιμοποιήθηκε προέρχεται από το σύστημα υποβοήθησης παραμονής στη λωρίδα κυκλοφορίας που εξοπλίζει σχεδόν κάθε νέο Ford.

Kάμερες παρακολουθούν τη διαγράμμιση της ασφάλτου και όταν εντοπίζουν ότι το όχημα παρεκκλίνει από αυτές χωρίς την ενεργοποίηση προηγουμένως του φλας επεμβαίνει διακριτικά στο σύστημα διεύθυνσης.

Ενδιαφέρον πάντως έχουν και τα αποτελέσματα έρευνας, τα οποία δείχνουν ότι ένας στους τέσσερις που έχει σχέση κοιμάται καλύτερα μόνος του στο κρεβάτι, ενώ πολλά ζευγάρια επιλέγουν να κοιμούνται χωριστά λόγω «εισβολών» του ενός στη μεριά του άλλου.

Το ερώτημα είναι αν το σύστημα “Lane-Keeping Bed” της Ford μπορεί να απενεργοποιηθεί όταν το ζευγάρι θέλει να έρθει επίτηδες πιο κοντά…

 

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Με ρεσιτάλ οδήγησης οι Τάνακ-Γιερβόεγια, κερδίζοντας και τις 6 Ειδικές Διαδρομές του 2ου σκέλους στο ράλι ράλι Σαρδηνιας, πέρασαν με το Toyota Yaris  WRC στην πρώτη θέση αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Σόρδο-Ντελ Μπάριο με το Hyundai i20 WRC με διαφορά 25,9 δευτ.με τρίτους την έκπληξη του ιταλικο

Ferrari Passione Rossa

Μπορεί να βρισκόμαστε στην Πάτρα και να παρακολουθούμε ενα ξεχωριστό 2ημερο που έχει οργανώσει  η ΦΙΛΜΠΑ, που όμοιο σκηνικό μπορείς να το συναντήσεις μόνο στο Μαρανέλο ή στο Μόντε Κάρλο .
Ο λόγος, ότι τόσες Ferrari μαζεμένες που δεν είναι εύκολο να συναντήσεις

Mercedes

Με αφορμή την αυριανή Ημέρα των Σκύλων, που θεσπίστηκε από τη γερμανική ένωση κυνοτροφείων, η Mercedes παρουσιάζει μια νέα συλλογή από αξεσουάρ για τους αγαπημένους σας τετράποδους φίλους.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Το 2ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας είναι και το μεγαλύτερο.
Μπορεί να περιλαμβάνει 6 μόνο Ειδικές Διαδρομές αλλά με 142,42 χλμ.
Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ειδική Διαδρομή με τον Τάνακ ταχύτερο που πέρασε δεύτερος στην κατάταξη 4,7 πίσω από τον Σόρδο που εξακολουθεί να προηγείται

Renault

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκαν οι πιλότοι της Renault Sport, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη πρόκληση.

Ράλι Σαρδηνίας -1ο σκέλος

Σενάριο από δραματική ταινία ήταν το 1ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας όπου η μια ανατροπή ακολούθησε την άλλη και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό οι Σόρδο -Ντελ Μπάριο οδηγούν την κατάταξη στο ράλι Σαρδηνίας.

Αττική Οδός

Aυξήσεις τιμών στα διόδια της Αττικής Οδού, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα.  Αντίστοιχα, αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορί

Νέα Alpine A110S

Στο ερώτημα αν η A110 μπορεί να γίνει πιο σπορ η Alpine απάντησε καταφατικά παρουσιάζοντας τη νέα A110S. 

Ford

Κάθε καλοκαίρι η χρήση αντηλιακών αυξάνεται κατακόρυφα, καθώς όλοι θέλουμε  να προστατευτούμε από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία όταν βρισκόμαστε στις παραλίες ή ακόμα και όταν περπατάμε στις πόλεις.

24 Ώρες του Λε Μαν

Η Toyota Hybrid TS 050 με τον αριθμό 7 θα ξεκινήσει από την pole position του φημισμένου 24ωρου γαλλικού αγώνα.
Κομπαγιάσι, Κονγούει και Χοσέ  Μαρία Λόπεθ είναι οι τρεις οδηγοί που θα μοιραστούν το bucket του ιαπωνικού αυτοκινήτου .