Είστε εδώ

News

Ford: Ο καθένας στην πλευρά του χάρη στο έξυπνο κρεβάτι

του Γιώργου Ψαρρά

Aν η φράση «κάνε λίγο πιο πέρα, έχεις πέσει πάνω μου», ακούγεται αρκετά συχνά στο κρεβάτι σας όταν κοιμάστε με το ταίρι σας, η Ford σας ενημερώνει ότι μπορεί να μην ξαναειπωθεί.

Με ποιο τρόπο; Χάρη στο καινοτόμο κρεβάτι που κατασκεύασε η μπλε οβάλ εταιρεία, το οποίο μπορεί αυτόματα να οριοθετεί το χώρο που αναλογεί στον καθένα πάνω στο στρώμα.

Αυτό επιτυγχάνεται με τη βοήθεια αισθητήρων βάρους και ενός μεταφερόμενου ιμάντα, ο οποίος κάθε φορά που εντοπίζει κατά τη διάρκεια της νύχτας παραβίαση των «συνόρων» φροντίζει για την ειρηνική χωρίς καβγάδες επίλυση του θέματος.

Παρακολουθώντας το παρακάτω video θα καταλάβετε πως λειτουργεί το επονομαζόμενο “Lane-Keeping Bed” κρεβάτι της Ford. H σχετική τεχνογνωσία που χρησιμοποιήθηκε προέρχεται από το σύστημα υποβοήθησης παραμονής στη λωρίδα κυκλοφορίας που εξοπλίζει σχεδόν κάθε νέο Ford.

Kάμερες παρακολουθούν τη διαγράμμιση της ασφάλτου και όταν εντοπίζουν ότι το όχημα παρεκκλίνει από αυτές χωρίς την ενεργοποίηση προηγουμένως του φλας επεμβαίνει διακριτικά στο σύστημα διεύθυνσης.

Ενδιαφέρον πάντως έχουν και τα αποτελέσματα έρευνας, τα οποία δείχνουν ότι ένας στους τέσσερις που έχει σχέση κοιμάται καλύτερα μόνος του στο κρεβάτι, ενώ πολλά ζευγάρια επιλέγουν να κοιμούνται χωριστά λόγω «εισβολών» του ενός στη μεριά του άλλου.

Το ερώτημα είναι αν το σύστημα “Lane-Keeping Bed” της Ford μπορεί να απενεργοποιηθεί όταν το ζευγάρι θέλει να έρθει επίτηδες πιο κοντά…

 

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ματία Μπινότο

Μετά την κακή εμφάνιση στην Αυστραλία η Ferrari διατείνεται μέσω του επικεφαλής της, Ματία Μπινότο, ότι εντόπισε τα λάθη που την κράτησαν πίσω στον πρώτο αγώνα της χρονιάς και ότι τα διόρθωσε.

Cupra e-Racer

Με ασταμάτητους ρυθμούς η Cupra συνεχίζει την εξαντλητική εξέλιξη του νέου e-Racer, το οποίο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό στον κόσμο και στόχο έχει να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα ETCR.

Ώστιν, Τέξας

Σε ό,τι έχει να κάνει με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι όροι όπως το να έχεις δίπλωμα, να είναι ασφαλισμένο το όχημα, να σέβεσαι τον Κ.Ο.Κ. και αν έχεις ατύχημα να μην προσπαθήσεις να ξεφύγεις αλλά να δώσεις τα ανάλογα χαρτιά ώστε να αναλάβουν οι ασφαλιστικές.

Lamborghini

Το 1986 η Lamborghini ξεκίνησε την παραγωγή ενός μοντέλου πολύ διαφορετικού από οτιδήποτε άλλο είχε φτιάξει μέχρι τότε ή έφτιαξε μετά από αυτό, ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρο εκτός δρόμου χαρακτήρα, την LM002.

Ford Ranger

Η μόδα της εξατομίκευσης δεν περιορίζεται στα επιβατικά μοντέλα, αλλά επεκτείνεται και στα pickup, όπως το Ford Ranger, το οποίο διευρύνει τις σχετικές του επιλογές.

Όσλο

Η υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις σκανδιναβικές χώρες βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου και ένα ακόμα σημάδι αυτού είναι μία νέα πρωτοβουλία του Όσλο.

Rimac C_Two

Η Rimac είναι μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών hypercars από την Κροατία η οποία εντυπωσίασε τους πάντες με το πρώτο μοντέλο που είχε παρουσιάσει το 2011 με την ονομασία Concept One.

Bentley Continental GT

Toν τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής σκοπεύει να διεκδικήσει με την Continental GT η Bentley στην περίφημη διεθνής ορεινή ανάβαση «Πάικς Πίκ» του Κολοράντο, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 30 Ιουνίου. 

Skoda

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το Kodiaq είναι το μεγαλύτερο SUV της Skoda, ωστόσο αναμένεται να το δούμε να μετατρέπεται σε pickup.

Νέα Ferrari P80/C

Κάθε μοντέλο που δημιουργείται στο Μαρανέλο, όπου βρίσκεται η έδρα της Ferrari, είναι ξεχωριστό, όμως η νέα P80/C είναι κυριολεκτικά μοναδική.