Είστε εδώ

News

Ford: Η αυτόνομη οδήγηση μειώνει την γκρίνια

του Σωτήριου Χάλλα

Ένα σύνηθες φαινόμενο που οδηγεί πολλούς οδηγούς σε εκνευρισμό, τόσο σε ταξίδια, όσο και μέσα στην πόλη, είναι το να δίνουν οι πίσω επιβάτες ή ακόμα και συνοδηγός, συνεχώς οδηγίες.

“Μην τρέχεις”, “έχε το νου σου στο αυτοκίνητο δίπλα σου”, “πρόσεχε έχει STOP”, είναι μερικές από τις φράσεις που σχεδόν όλοι έχουμε ακούσει όταν οδηγούμε (ή και έχουμε πει όταν δεν οδηγούμε), όμως όλη αυτή η παρεμβατικότητα προς τον οδηγό το μόνο που κάνει είναι να χαλάει το κλίμα μεταξύ των επιβαινόντων σε ένα αυτοκίνητο και να ενοχλεί ή ακόμα και να εκνευρίζει τον οδηγό, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα.

Η Ford ισχυρίζεται ότι τα επόμενα χρόνια περιστατικά τέτοιου είδους θα αρχίσουν να μειώνονται, όσο κάποιες παράμετροι της οδήγησης θα περνάνε στον έλεγχο του αυτοκινήτου, με προγράμματα όπως το Co-Pilot360.΄

Πρόκειται για ένα πακέτο ασφαλείας το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, έλεγχο τυφλού σημείου, ειδοποίηση για κάθετα διερχόμενο όχημα όταν κινούμαστε προς τα πίσω και αυτόματο φρενάρισμα.

Σίγουρα η Ford αναφέρει ότι ο σκοπός που ξεκίνησαν να αναπτύσσονται αυτά τα συστήματα δεν ήταν να μειωθεί η “γκρίνια” και η παρεμβατικότητα των επιβατών προς τον οδηγό, αλλά πρόκειται για ένα παράπλευρο όφελος.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Τουρκίας

Το αποτέλεσμα στο ράλι Τουρκίας, ανακάτεψε την τράπουλα σε ό,τι έχει να κάνει με την διεκδίκηση του τίτλου, με τους Οζιέ-Ινγκρασιά με το Citroen C3 WRC να κερδίζουν τον πιο δύσκολο και σκληρό αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, οι Τάνακ-Γιερβόεγια να εγκαταλείπουν από τα ηλεκτρονικά του Toyota Ya

Ferrari

Κατά κοινή παραδοχή φέτος ο κινητήρας της Ferrari είναι σαφώς ισχυρότερος από εκείνους των Mercedes, Renault και Honda, κάτι το οποίο κάνει τα στελέχη των κατασκευαστών να απορούν τι είναι αυτό που έχουν σκεφτεί στην ιταλική ομάδα.

Nissan Titan

Όταν ο Τζέιμ Σκου διαγνώστηκε με μια σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου αποφάσισε να ιδρύσει το μη κερδοσκοπικό οργανισμό “The Send It”.

ERC

Μεταξύ 27-29 Σεπτεμβρίου με βάση τη Λευκωσία, εκκίνηση και τερματισμό στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, διεξάγεται το ράλι Κύπρου.

7ος γύρος  του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (ERC), 4ος γύρος του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής αλλά και 5ος γύρος του Παγκυπρίου πρωταθλήματος Ράλι.

Citroen

Φανατικοί οπαδοί της Citroen δεν υπάρχουν μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Η συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής της γαλλικής εταιρείας τους έδωσε ακόμα μια σημαντική αφορμή να γιορτάσουν το πάθος τους για τα ιστορικά μοντέλα της Citroen.

11ο P.I.C.K.

Για ακόμα μία χρονιά το P.I.C.K. συγκέντρωσε πλήθος κόσμου που απόλαυσε τους αγώνες των καρτ, αλλά και οδηγών που μπόρεσαν να αγωνιστούν μεταξύ τους με ασφαλή τρόπο στο κέντρο μιας πόλης, ευκαιρία που δεν έχουν ξανά μέσα στη χρονιά.

Volkswagen Type 2

Ο χρόνος δε φέρθηκε ευγενικά στο συγκεκριμένο Volkswagen Type 2 του 1966, το οποίο βρέθηκε αρκετά ταλαιπωρημένο και γερασμένο.

Lichtenburg 400

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο είχε την πρώτη επίσημη γεύση από αγώνες τύπου Ντακάρ, οδηγώντας το Toyota Hilux στον αγώνα Lichtenburg 400,  5ος γύρος για το πρωτάθλημα της Νοτίου Αφρικής.

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.