Είστε εδώ

News

Ford: Η αυτόνομη οδήγηση μειώνει την γκρίνια

του Σωτήριου Χάλλα

Ένα σύνηθες φαινόμενο που οδηγεί πολλούς οδηγούς σε εκνευρισμό, τόσο σε ταξίδια, όσο και μέσα στην πόλη, είναι το να δίνουν οι πίσω επιβάτες ή ακόμα και συνοδηγός, συνεχώς οδηγίες.

“Μην τρέχεις”, “έχε το νου σου στο αυτοκίνητο δίπλα σου”, “πρόσεχε έχει STOP”, είναι μερικές από τις φράσεις που σχεδόν όλοι έχουμε ακούσει όταν οδηγούμε (ή και έχουμε πει όταν δεν οδηγούμε), όμως όλη αυτή η παρεμβατικότητα προς τον οδηγό το μόνο που κάνει είναι να χαλάει το κλίμα μεταξύ των επιβαινόντων σε ένα αυτοκίνητο και να ενοχλεί ή ακόμα και να εκνευρίζει τον οδηγό, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα.

Η Ford ισχυρίζεται ότι τα επόμενα χρόνια περιστατικά τέτοιου είδους θα αρχίσουν να μειώνονται, όσο κάποιες παράμετροι της οδήγησης θα περνάνε στον έλεγχο του αυτοκινήτου, με προγράμματα όπως το Co-Pilot360.΄

Πρόκειται για ένα πακέτο ασφαλείας το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, έλεγχο τυφλού σημείου, ειδοποίηση για κάθετα διερχόμενο όχημα όταν κινούμαστε προς τα πίσω και αυτόματο φρενάρισμα.

Σίγουρα η Ford αναφέρει ότι ο σκοπός που ξεκίνησαν να αναπτύσσονται αυτά τα συστήματα δεν ήταν να μειωθεί η “γκρίνια” και η παρεμβατικότητα των επιβατών προς τον οδηγό, αλλά πρόκειται για ένα παράπλευρο όφελος.

Σχετικά άρθρα

Αston Martin DBX

Και τώρα τι γίνεται; Μπορεί η Lamborghini Urus, το Range Rover Autobiography και η Porsche Cayenne να έχουν σηκώσει ψηλά τη σημαία στα πολυτελή SUV, αλλά με την εμφάνιση της Aston Martin DBX η τράπουλα ανακατεύεται πάρα πολύ.

Jaguar ΧJ Collection

Λίγο πριν τη δύση της υφιστάμενης XJ η Jaguar ανατέλλει στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού μια συλλεκτική της έκδοση ονόματι Collection.

Ντακάρ 2020

Μετά από τρεις 10ετίες στην Αφρική, και 11 διοργανώσεις στη Λατινική Αμερική, η Σαουδική Αραβία θα είναι το 30ό κράτος που θα φιλοξενήσει τον πιο σκληρό αγώνα αντοχής ανθρώπων και μηχανών., το Ντακάρ του 2020. 

Ρος Μπρον

Στο Γκραν Πρι Βραζιλίας είδαμε πολλά συναρπαστικά γεγονότα, μεταξύ των οποίων και ο τρόπος που επέλεξε να επανεκκινήσει τον αγώνα ο Μαξ Φερστάπεν, όταν έληξε η τελευταία περίοδος του αυτοκινήτου ασφαλείας με τον Ολλανδό να είναι στην κορυφή της κατάταξης.

Ντουμπάι

Εκτός από το θεσμό Car of the Year, υπάρχει και ο Women’s World Car Of The Year στο οποίο ψηφίζεται το αυτοκίνητο της χρονιάς, όμως σε αυτή την περίπτωση, στην ψηφοφορία συμμετέχουν αποκλειστικά γυναίκες.

Ράλι Παλάδιο

Με το 40ο ράλι Παλάδιο ολοκληρώνεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλι ασφάλτου που διοργανώνεται από το σωματείο start line στις 23 Νοεμβρίου.

SEAT e-Scooter Concept

Στα 70 χρόνια ιστορίας της η SEAT για πρώτη φορά μεταβαίνει στον κόσμο των δυο τροχών, καθώς παρουσίασε μια νέα μοτοσυκλέτα που φέρει το σήμα της.

Fiat Panda 4X4 του 1993

Ναι καλά διαβάσατε ένα Panda 4X4 πρώτης γενιάς, του 1993, «χτυπήθηκε» σε δημοπρασία 37.000 ευρώ.

Πολλά χρήματα θα σχολιάσετε, αλλά οι συλλέκτες που ψάχνουν τη διαφορετικότητα δεν διστάζουν να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για κάτι το σπάνιο, ή το μοναδικό.

Volvo

Η Volvo εφαρμόζει στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της ΒΕΛΜΑΡ στη Νέα Ερυθραία (8o Χλμ Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας Γέφυρα Βαρυμπόμπης 14671), ένα νέο τρόπο εργασίας ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των πελατών και η πιθανότητα λαθών.

Jaguar

Οι πολλές ώρες εργασίας και οι ταχύτατοι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής μας κουράζουν σωματικά, κάτι το οποίο βγαίνει στο τιμόνι.