Είστε εδώ

News

Ford: Εξαγόρασε εταιρεία με ηλεκτροκίνητα πατίνια

του Γιώργου Ψαρρά

Στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις οι μετακινήσεις καθίστανται όλο και πιο δύσκολες, ενώ για το λόγο αυτό η Ford προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας Spic, η οποία κατασκευάζει ηλεκτροκίνητα πατίνια.

Στόχος της μπλε οβάλ εταιρείας είναι να δώσει στο κοινό νέες απλές, ευέλικτες και εύκολες λύσεις κινητικότητας. Αναφορικά τώρα με την Spin πρόκειται για μια εταιρεία με έδρα το  Σαν Φρανσίσκο. Τα ηλεκτροκίνητα πατίνια της παρέχουν εναλλακτικές μετακινήσεις με υπευθυνότητα, ασφάλεια και βιωσιμότητα.

Η δραστηριότητα της εντοπίζεται σε δεκατρείς πόλεις και πανεπιστήμια των H.Π.Α, ενώ συνεργάζεται στενά με τους τοπικούς φορείς ανταλλάσσοντας δεδομένα και πληροφορίες γύρω από τη στάθμευση και τους κανόνες κυκλοφορίας.

Η ενοικίαση ενός ηλεκτροκίνητου πατινιού κοστίζει 1 δολάριο και 15 σεντ ανά λεπτό, επομένως μιλάμε για ένα προσιτό μεταφορικό μέσο στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Είναι προφανές ότι τα ηλεκτροκίνητα πατίνια συμβάλουν στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στις πόλεις, στον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και στην αποφυγή του πονοκεφάλου που προκαλεί η εξεύρεση θέσης στάθμευσης.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Μόντε Κάρλο

Από την έρημο του Ντακάρ και τη 3η θέση στο βάθρο, στα χιονιά και στο κρύο του Μόντε Κάρλο –σε διαδρομές γύρω από την Γκάπ-για τους Λεμπ-Ελενά την πρεμιέρα του WRC, το ράλι Μόντε Κάρλο 24-27 Ιανουαρίου.

Ράλι Μόντε Κάρλο-Citroen Racing

Όπως και να το κάνουμε όταν έχεις κερδίσει 5 φορές στη σειρά το ράλι Μόντε Κάρλο και μάλιστα τα τελευταία χρόνια, θεωρείσαι το Νο 1 φαβορί για τη νίκη.

Ο λόγος για τον Οζιέ (στο δεξί bucket πάντα ο Ινγκρασιά) που από το 2019 θα οδηγεί για τη Citroen Racing.

Ράλι Μόντε Κάρλο

Ο 39χρονος Ιρλανδός Κρις Μικ επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια του WRC, με την ομάδα της Toyota Gazoo Racing που ηγείται ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι Τόμι Μάκινεν.

Κάρλος Γκον

Η Nissan μετά τη σύλληψη του Κάρλος Γκον στις 19 Νοεμβρίου ουσιαστικά έχει κηρύξει τον πόλεμο στο πρώην αφεντικό της και τώρα επανέρχεται με νέες κατηγορίες.

Land Rover Discovery

Όταν ένα μοντέλο, όπως το Discovery, έχει συμπληρώσει τρεις επιτυχημένες δεκαετίες ζωής και έχει σημειώσει πάνω από 1,7 εκατομμύρια πωλήσεις, τότε η δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης αποτελεί μάλλον μονόδρομο για τη Land Rover.

Ταξινομήσεις premium κατηγορίας

Για μια ακόμα χρονιά η Mercedes τόσο στη χώρα μας, όσο και στις τέσσερις γωνιές της Γης, δεν άφησε το πρώτο σκαλί του βάθρου, στην premium κατηγορία.

Volkswagen ID.R

Μετά το ρεκόρ που σημείωσε το ηλεκτροκίνητο Volkswagen ID.R στην ανάβαση του Πάικς Πικ στην Αμερική (4.302 χλμ. είναι η απόσταση από το ύψος της θάλασσας στην τερματισμό) με τον Ντιμά στο τιμόνι, ετοιμάζεται για ένα άλλο ρεκόρ.

Google Maps

Το Google Maps είναι ίσως η πιο δημοφιλής εφαρμογή πλοήγησης τόσο στη χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο χάρη στην ποιοτική και εύκολη πλοήγηση που προσφέρει.

Skoda

Την ευθύνη για τη στρατηγική εξάπλωση του Ομίλου Volkswagen στην Ινδία έχει αναλάβει η Skoda.

Porsche

Τη σχέση της με τα ράλι αποφάσισε να αναθερμάνει η Porsche, καθώς προετοιμάζει δυναμική επιστροφή.