Είστε εδώ

News

Ford: Εξαγόρασε εταιρεία με ηλεκτροκίνητα πατίνια

του Γιώργου Ψαρρά

Στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις οι μετακινήσεις καθίστανται όλο και πιο δύσκολες, ενώ για το λόγο αυτό η Ford προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας Spic, η οποία κατασκευάζει ηλεκτροκίνητα πατίνια.

Στόχος της μπλε οβάλ εταιρείας είναι να δώσει στο κοινό νέες απλές, ευέλικτες και εύκολες λύσεις κινητικότητας. Αναφορικά τώρα με την Spin πρόκειται για μια εταιρεία με έδρα το  Σαν Φρανσίσκο. Τα ηλεκτροκίνητα πατίνια της παρέχουν εναλλακτικές μετακινήσεις με υπευθυνότητα, ασφάλεια και βιωσιμότητα.

Η δραστηριότητα της εντοπίζεται σε δεκατρείς πόλεις και πανεπιστήμια των H.Π.Α, ενώ συνεργάζεται στενά με τους τοπικούς φορείς ανταλλάσσοντας δεδομένα και πληροφορίες γύρω από τη στάθμευση και τους κανόνες κυκλοφορίας.

Η ενοικίαση ενός ηλεκτροκίνητου πατινιού κοστίζει 1 δολάριο και 15 σεντ ανά λεπτό, επομένως μιλάμε για ένα προσιτό μεταφορικό μέσο στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Είναι προφανές ότι τα ηλεκτροκίνητα πατίνια συμβάλουν στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στις πόλεις, στον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και στην αποφυγή του πονοκεφάλου που προκαλεί η εξεύρεση θέσης στάθμευσης.

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν

Η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών για το Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν ακυρώθηκε λίγο μετά την έναρξή της όταν η Williams του Τζορτζ Ράσελ πέρασε πάνω από ένα φρεάτιο που δεν ήταν καλά στερεωμένο με αποτέλεσμα εκείνο να φύγει και να προκαλέσει ζημιά στο βρετανικό μονοθέσιο.

Tesla

Η Tesla είναι γνωστή κυρίως για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζει όμως η αμερικανική μάρκα δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς όπως εκείνον της ενέργειας.

Toyota GT 86

Κόντρα σε κάθε λανθασμένη νοοτροπία που θέλει τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες αποκλεισμένους από τη απόλαυση και την ελευθερία της οδήγησης λειτουργεί η σχολή  “Spinal Track Rally Experience”.

Porsche

Η Κίνα είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον πλανήτη και κάθε αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να έχει ικανοποιημένους τους εκεί πελάτες ώστε να απολαμβάνει υψηλά μερίδια πωλήσεων.

Renault - Nissan

Οι Renault και Nissan έχουν καταφέρει με τη συμμαχία που έχουν σχηματίσει (μαζί με τη Mitsubishi) να αναρριχηθούν σε μία από τις κορυφαίες θέσεις στον κόσμο σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Ford

Υπάρχουν μινιατούρες αυτοκινήτων που έχουν «τσιμπημένη» τιμή, ωστόσο αυτό το κλασσικό Ford Escort σε κλίμακα 1:25 είναι εξωπραγματικά ακριβό.