Είστε εδώ

News

Ford: Εξαγόρασε εταιρεία με ηλεκτροκίνητα πατίνια

του Γιώργου Ψαρρά

Στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις οι μετακινήσεις καθίστανται όλο και πιο δύσκολες, ενώ για το λόγο αυτό η Ford προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας Spic, η οποία κατασκευάζει ηλεκτροκίνητα πατίνια.

Στόχος της μπλε οβάλ εταιρείας είναι να δώσει στο κοινό νέες απλές, ευέλικτες και εύκολες λύσεις κινητικότητας. Αναφορικά τώρα με την Spin πρόκειται για μια εταιρεία με έδρα το  Σαν Φρανσίσκο. Τα ηλεκτροκίνητα πατίνια της παρέχουν εναλλακτικές μετακινήσεις με υπευθυνότητα, ασφάλεια και βιωσιμότητα.

Η δραστηριότητα της εντοπίζεται σε δεκατρείς πόλεις και πανεπιστήμια των H.Π.Α, ενώ συνεργάζεται στενά με τους τοπικούς φορείς ανταλλάσσοντας δεδομένα και πληροφορίες γύρω από τη στάθμευση και τους κανόνες κυκλοφορίας.

Η ενοικίαση ενός ηλεκτροκίνητου πατινιού κοστίζει 1 δολάριο και 15 σεντ ανά λεπτό, επομένως μιλάμε για ένα προσιτό μεταφορικό μέσο στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Είναι προφανές ότι τα ηλεκτροκίνητα πατίνια συμβάλουν στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στις πόλεις, στον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και στην αποφυγή του πονοκεφάλου που προκαλεί η εξεύρεση θέσης στάθμευσης.

Σχετικά άρθρα

Ανάβαση Πιτίτσας

Tελευταία παράσταση του φετινού Πρωταθλήματος Αναβάσεων στην Πιτίτσα, τη γνωστή διαδρομή της Πάτρας,

Η Βάσω Κουρτίδου πίσω από το τιμόνι του ασημί Toyota Yaris της δεν συμμετείχε απλώς, αλλά “έγραψε” μια καλή επίδοση και αποχαιρέτησε τη φετινή χρονιά με ένα κύπελλο.

Αυτοκίνηση 2018-Nissan GT R

Ο “Godzilla”, όπως είναι το προσωνύμιο του Nissan GT R, δίνει το παρών στο περίπτερο της ιαπωνικής μάρκας στην έκθεση αυτοκίνηση 2018 που γίνεται στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας.

Αυτοκίνηση 2018-BMW i3s

Το i3 είναι το ηλεκτρικό μοντέλο με το οποίο η BMW μπήκε στη νέα εποχή της αυτοκίνησης το 2013 που άρχισε να παράγεται και τώρα το ελληνικό κοινό έχει τη δυνατότητα να δει την πιο ισχυρή του έκδοση με την ονομασία i3s στην Αυτοκίνηση 2018.

Αυτοκίνηση 2018-Renault Megane R.S.

Στην Αυτοκίνηση 2018 το ελληνικό κοινό έχει τη δυνατότητα να δει για πρώτη φορά από κοντά την πιο πρόσφατη δημιουργία της Renault Sport, του τμήματος επιδόσεων της γαλλικής εταιρείας, το Megane R.S.

Aυτοκίνηση 2018

Η έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση 2018», που άνοιξε τις πύλες της για το κοινό το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, «γράφει» σημαντική αύξηση σε ό,τι έχει να κάνει με την προσέλευση επισκεπτών.

Αυτοκίνηση 2018-Nissan e-NV200

Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της επερχόμενης ηλεκτροκίνησης στη φετινή Έκθεση «Αυτοκίνηση 2018» αποτελεί σίγουρα το Νissan e-NV200.

Αυτοκίνηση 2018-Citroen C3 Aircross

Στο περίπτερο της Citroen μπορούμε ανάμεσα στα άλλα μοντέλα να δούμε και το C3 Aircross το οποίο έχει κερδίσει πληθώρα βραβείων μεταξύ των οποίων εκείνο του αυτοκινήτου της χρονιάς για το 2018 από τον δημοσιογραφικό οργανισμό Autobest.

Αυτοκίνηση 2018-Hyundai i30 N

Η Hyundai για πρώτη φορά αποφάσισε να μπει στα “χωράφια” των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων με το i30 N το οποίο είδαμε και πέρυσι στην Αυτοκίνηση και το εγχείρημά της μόνο ως επιτυχημένο μπορεί να χαρακτηριστεί ειδικά αν συνυπολογίσει κάποιος και την απειρία

Porsche

Αν κάποιος είναι κάτοχος μιας συλλεκτικής και αρκετά ακριβής Porsche θα εμπιστευτεί τον οποιοδήποτε για να φροντίσει το σέρβις της;

BMW

Η BMW έχει δηλώσει πολλές φορές ότι τα επόμενα χρόνια τα μοντέλα της θα στρέφονται ολοένα και περισσότερο στην ηλεκτροκίνηση περνώντας πρώτα από το στάδιο των plug-in υβριδικών (PHEV).