Είστε εδώ

News

Ford: Εθελοντισμός και προσφορά για την πανδημία

του Γιώργου Ψαρρά

Οι προσπάθειες της Ford να χτίσει για τους ανθρώπους ένα ισχυρό «τοίχος» προστασίας απέναντι στην πανδημία του Covid-19, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Πριν λίγες μέρες η αμερικάνικη εταιρεία με το μπλε οβάλ έμβλημα ανακοίνωσε ότι έχει αλλάξει το αντικείμενο παραγωγής της, όπως οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς κατασκευάζει απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό, προστατευτικές μάσκες και αναπνευστήρες.

Η Ford όμως καλεί και τους εργαζόμενους της που βρίσκονται στα σπίτια τους να συνδράμουν εθελοντικά στη μάχη κατά του Covid-19. Ένας από τους τρόπους είναι μέσω του προγράμματος ονόματι “Read and Record”, σύμφωνα με το οποίο οι εργαζόμενοι της Ford προσκαλούνται να διαβάσουν στη γλώσσα τους ένα παιδικό βιβλίο, να βιντεοσκοπήσουν την κίνηση τους αυτή και να τη δημοσιοποιήσουν.

Η διαδικτυακή βιβλιοθήκη που θα δημιουργηθεί θα κατηγοριοποιηθεί ανά γλώσσα και θα διαμοιραστεί σε φιλανθρωπικές ομάδες που εξυπηρετούν παιδιά και οικογένειες. Σημειώνεται ότι περίπου 1 δισεκατομμύριο παιδία πλήττονται από το κλείσιμο των σχολείων σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα η Ford παροτρύνει τους εργαζόμενους, τις οικογένειες και τους φίλους τους να  κάνουν μία δωρεά για την υποστήριξη μη κερδοσκοπικών και λοιπών κοινοτικών οργανισμών στην προσπάθειά τους να καλύψουν τις ανάγκες σίτισης, καταλύματος, μετακίνησης και εκπαίδευση.

Μέσω του προγράμματος COVID-19 Donation Match, πίσω από το οποίο βρίσκεται το ταμείο Ford Fund και ο Μπιλ Φορντ, θα προσφερθούν κεφάλαια ύψους 500.000 δολάρια, ενώ το συνολικό ποσό είναι πιθανόν να ανέλθει στο 1 εκατομμύριο δολάρια, και θα διατεθεί σε ομάδες που μάχονται την πανδημία σε όλο τον κόσμο. Στην Ευρώπη, συγκεντρώνονται χρήματα για την υποστήριξη ποικίλων οργανισμών σε Γερμανία, Ιταλία, Ρουμανία, Ισπανία, Τουρκία και Βρετανία.

Σχετικά άρθρα

Μετά τη γνωστοποίηση ότι η Williams ξεκίνησε διαδικασίες για να πωληθεί μέσα στους επόμενους μήνες, ο Ραλφ Σουμάχερ δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του τόσο ο Φρανκ Γουίλιαμς, ιδρυτής της ομάδας, όσο και η κόρη του, Κλερ Γουίλιαμς, πρέπει να φύγουν από τη διοίκηση της.

Με νέα αεροπορική οδηγία που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης της πανδημίας, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ελλάδα προς το Κατάρ και αντίστροφα.

Με μία teaser εικόνα η Opel μας δίνει την πρώτη γεύση από το εσωτερικό της δεύτερης γενιάς του Mokka, το οποίο βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της εξέλιξής του, καθώς στο τέλος του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του.

Και εκεί που αναμέναμε το πράσινο φως για την επανεκκίνηση του WRC στο ράλι Φινλανδίας, 6-9 Αυγούστου, η επίσημη ανακοίνωσε ήρθε και δεν αναφέρει τίποτα άλλο πέρα από τη μη διεξαγωγή του.

Και η συνέχεια;

Κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη σήμερα αποτελεί η ανανέωση που υπέστη ένας σημαντικός της κάτοικος, το Kia Picanto.

Ο Ιούνιος του 2020 έχει ξεχωριστή σημασία για την Porsche, καθώς σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ακριβώς 50 χρόνων από την πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία κατέκτησε τη νίκη στον σημαντικότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Το πιο φιλικό μέσον μεταφοράς, που συνδυάζει και άθληση, γιορτάζει.

Ο λόγος για το ποδήλατο.

Μάλιστα το ποδήλατο το γιορτάζουν και οι Δήμοι της χώρας έχοντας δημιουργήσει και ποδηλατικές λωρίδες που ισχύουν έως τις 21:00.

To πρώτο SUV στην ιστορία της Rolls-Royce, η Cullinan είχε την τύχη να «ποζάρει» για το διάσημο φωτογράφο και εξερευνητή Κόρυ Ρίτσαρντς.

Γνωρίζατε ότι στο Skoda Scala τα πλαστικά του τμήματα ζυγίζουν συνολικά 220 κιλά, εκ των οποίων τα 14 κιλά προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά;

Η Συμμαχία Renault - Nissan και η Daimler, ξεκίνησαν το 2010 μία συνεργασία, με αρχικό σκοπό την ανάπτυξη νέας πλατφόρμας, την οποία για λογαριασμό των δύο πλευρών θα χρησιμοποιούσαν τα Renault Twingo και Smart ForFour.