Είστε εδώ

News

FCA - Renault: Η συμμαχία αλλάζει. Η πρόταση θα επανέλθει;

του Σωτήριου Χάλλα

Όταν η FCA έκανε πρόταση συγχώνευσης στη Renault, ήρθαν τα πάνω – κάτω στο εσωτερικό της συμμαχίας με τη Nissan, όμως λίγο καιρό αργότερα η πρόταση αποσύρθηκε και φάνηκε τα πάντα να παγώνουν.

Βέβαια, η πρόταση στάθηκε αφορμή να υπάρξουν διεργασίες στο εσωτερικό της συμμαχίας ώστε Nissan και Renault να γίνουν ισότιμες, κάτι που μάλλον έχει πάρει το δρόμο του, αφού διέρρευσε έγγραφο που κάνει λόγο για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στις δύο εταιρείες τον Σεπτέμβριο.

Αυτή τη στιγμή στη Renault ανήκει το 43.4% της Nissan ενώ αντιστρέφοντας τους ρόλους, το ποσοστό είναι μόλις 15%. Μάλιστα, η Nissan δεν έχει δικαίωμα ψήφου στο συμβούλιο της γαλλικής εταιρείας. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι αν όντως υπογραφεί κάποιο μνημόνιο συνεργασίας, είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν τα παραπάνω ποσοστά, όμως δεν μπορούμε να ξέρουμε σε ποιο βαθμό.

Με βάση το γεγονός ότι οι σχέσεις στο εσωτερικό της συμμαχίας δείχνουν να εξομαλύνονται, δε φαντάζει καθόλου απίθανό η πρόταση της FCA να επανέλθει στο προσκήνιο. Ο Σεπτέμβριος είναι κοντά. Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει.

Σχετικά άρθρα

Joachim –Jockel-Winkelhock

Στο Σπλιτ της Κροατίας, κατά τη διάρκεια τη διάρκεια της πανευρωπαϊκής παρουσίασης του νέου Opel Corsa, το παρών έδωσε και μια μεγάλη μορφή του γερμανικού αλλά και διεθνούς motorsport, o Joachim Winkelhock.

Renault

Η αναζήτηση της Renault, για τον άνθρωπο που θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου συνεχίζεται και τώρα έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες φήμες, σχετικά με πιθανά ονόματα.

JCB

Κατά καιρούς βλέπουμε διάφορα παράξενα ρεκόρ και ένα από αυτά είναι εκείνο για το ταχύτερο τρακτέρ του κόσμου, το οποίο έσπασε η JCB με το μοντέλο Fastrac Two που δέχτηκε τροποποιήσεις ειδικά για την περίσταση.

Skoda

Πάμε μια βόλτα μέχρι το Βριχαμπί της Τσεχίας, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της Skoda για να γιορτάσουμε μαζί της το νέο ρεκόρ που πέτυχε στην παραγωγή αυτόματων κιβωτίων.

Formula 1: Γκραν Πρι Βραζιλίας

Μία φράση που χρησιμοποιείται σε όλα τα αθλήματα, αρκετά συχνά είναι ότι “τα ρεκόρ είναι για να σπάνε”, κάτι που επιβεβαιώνεται συνεχώς στη Formula 1, ακόμα και σε τομείς που θεωρείται σχεδόν ακατόρθωτη η περαιτέρω βελτίωση.

Porsche 99X Electric

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό όχημα της Porsche θα δώσει το «παρών» στο επερχόμενο Σαλόνι του Λος Άντζελες.

Volkswagen

Η Volkswagen σκοπεύει την επόμενη πενταετία να αυξήσει τις επενδύσεις της στο χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και σε εκείνον των ψηφιακών λύσεων μετακίνησης, φτάνοντας το ποσό των 60 δις ευρώ.

Hλεκτροκίνηση

Στις εγκαταστάσεις της Helexpo στο Μαρούσι πραγματοποιήθηκε συνέδριο με θέμα την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.

Νέο Ford Mustang Mach-E

Οι παραδόσεις πρέπει να τηρούνται σύμφωνα με το θυμόσοφο λαό μας, ωστόσο η Ford έχει μάλλον αντίθετη άποψη και για το λόγο αυτό αποφάσισε μετά από 55 ολόκληρα χρόνια να «πειράξει» την πιο διαχρονική της σιλουέτα.

Δύναμη vs χαμηλό βάρος

Την Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio μπορεί κάποιος να την εντάξει στα supercar των SUV, αφού ο V6 κινητήρας των 2.9 λίτρων, αφ’ ενός διαθέτει την απαραίτητη ισχύ που φτάνει τους 510 ίππους, αφ’ ετέρου έχει αναπτυχθεί από τη Ferrari.