Είστε εδώ

News

FCA-PSA: Ενισχύονται πριν τη συγχώνευση

του Σωτήριου Χάλλα

Οι FCA και PSA προχωρούν με τις διαδικασίες της συγχώνευσης που έχουν αποφασίσει, όμως η οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία που έχει απλωθεί πάνω από όλο τον πλανήτη, δημιουργεί προκλήσεις.

Προκειμένου να τις αντιμετωπίσουν οι δύο όμιλοι έχουν πάρει απόφαση να κάνουν ό,τι μπορούν ώστε πριν ολοκληρωθεί η ένωσή τους, να έχουν αυξήσει τα ταμειακά τους διαθέσιμα.

Όσον αφορά τον όμιλο FCA, εξετάζει τις δυνατότητες που του δίνουν τα μέτρα που ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση, στο πλαίσιο των οποίων το γειτονικό μας κράτος θα προσφέρει εγγυήσεις δανείων που θα φτάσουν τα 400 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να αντλήσουν ρευστότητα από τις τράπεζες.

Η FCA εξασφάλισε πίστωση ύψους 3.5 δισεκατομμυρίων ευρώ στα τέλη Μαρτίου, επιπλέον των υφιστάμενων πιστωτικών διευκολύνσεων ύψους 7.7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Εάν ο όμιλος επιδιώξει να λάβει κρατική ενίσχυση από την Ιταλία, θα πρέπει να καταργήσει ή να μειώσει σημαντικά το μέρισμα που δίνει κάθε χρόνο, ύψους 1.1 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αναβάλει τη συνεδρίαση των μετόχων της μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Από τη μεριά της η PSA έχει κάνει τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να εξασφαλίσει την παροχή ρευστότητας ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, με κρατική εγγύηση, όμως προς το παρόν δεν έχει χρησιμοποιήσει αυτό το ποσό, προτιμώντας να το έχει ως λύση ανάγκης.

Από τα τέλη Φεβρουαρίου η μετοχή της FCA έχει πέσει κατά 45% και της PSA κατά 32%. Η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Σχετικά άρθρα

Μετά τη γνωστοποίηση ότι η Williams ξεκίνησε διαδικασίες για να πωληθεί μέσα στους επόμενους μήνες, ο Ραλφ Σουμάχερ δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του τόσο ο Φρανκ Γουίλιαμς, ιδρυτής της ομάδας, όσο και η κόρη του, Κλερ Γουίλιαμς, πρέπει να φύγουν από τη διοίκηση της.

Με νέα αεροπορική οδηγία που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης της πανδημίας, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ελλάδα προς το Κατάρ και αντίστροφα.

Με μία teaser εικόνα η Opel μας δίνει την πρώτη γεύση από το εσωτερικό της δεύτερης γενιάς του Mokka, το οποίο βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της εξέλιξής του, καθώς στο τέλος του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του.

Και εκεί που αναμέναμε το πράσινο φως για την επανεκκίνηση του WRC στο ράλι Φινλανδίας, 6-9 Αυγούστου, η επίσημη ανακοίνωσε ήρθε και δεν αναφέρει τίποτα άλλο πέρα από τη μη διεξαγωγή του.

Και η συνέχεια;

Κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη σήμερα αποτελεί η ανανέωση που υπέστη ένας σημαντικός της κάτοικος, το Kia Picanto.

Ο Ιούνιος του 2020 έχει ξεχωριστή σημασία για την Porsche, καθώς σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ακριβώς 50 χρόνων από την πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία κατέκτησε τη νίκη στον σημαντικότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Το πιο φιλικό μέσον μεταφοράς, που συνδυάζει και άθληση, γιορτάζει.

Ο λόγος για το ποδήλατο.

Μάλιστα το ποδήλατο το γιορτάζουν και οι Δήμοι της χώρας έχοντας δημιουργήσει και ποδηλατικές λωρίδες που ισχύουν έως τις 21:00.

To πρώτο SUV στην ιστορία της Rolls-Royce, η Cullinan είχε την τύχη να «ποζάρει» για το διάσημο φωτογράφο και εξερευνητή Κόρυ Ρίτσαρντς.

Γνωρίζατε ότι στο Skoda Scala τα πλαστικά του τμήματα ζυγίζουν συνολικά 220 κιλά, εκ των οποίων τα 14 κιλά προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά;

Η Συμμαχία Renault - Nissan και η Daimler, ξεκίνησαν το 2010 μία συνεργασία, με αρχικό σκοπό την ανάπτυξη νέας πλατφόρμας, την οποία για λογαριασμό των δύο πλευρών θα χρησιμοποιούσαν τα Renault Twingo και Smart ForFour.