Είστε εδώ

News

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Κίνητρα για "πράσινα" οχήματα

του Σωτήριου Χάλλα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός πακέτου μέτρων ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, σκοπός του οποίου είναι να βοηθήσει τους καταναλωτές να αγοράσουν κάποιο μοντέλο με οικολογικά χαρακτηριστικά, ενώ η χρηματοδότηση του προγράμματος μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 110 δισεκατομμύρια ευρώ.

Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς δε βρίσκεται στην τελική της μορφή η ιδέα, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να είναι πώς θα οριστούν τα πράσινα αυτοκίνητα.

Από τη μία μεριά το υπουργείο μεταφορών της Γερμανίας πιέζει ώστε η επιδότηση να αφορά και μοντέλα που εκπέμπουν κάτω από 140 γρ. CO2/χλμ. ωστόσο αυτό το νούμερο απέχει πάρα πολύ από τα 95 γρ. CO2/χλμ, δηλαδή το μέσο όρο εκπομπών που θα πρέπει να έχουν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων. Μια τέτοια κίνηση θα ήταν ριζικά αντίθετη με τον τρόπο σκέψης των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς η υλοποίησή της θα σήμαινε ότι θα δικαιούνταν επιδότηση το μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μάρκελ, ξεκαθάρισε ότι οποιοδήποτε πακέτο κινήτρων εγκριθεί, θα πρέπει να στοχεύει στην προστασία του κλίματος, με την πρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να συμφωνεί και να προσθέτει ότι θα πρέπει να αυξηθεί το χρέος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε αυτά τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν για την ανατροπή της κλιματικής αλλαγής.

Σχετικά άρθρα

Παρασκευή 5 Ιουνίου, Τεχνόπολη-Γκάζι. Ειναι η ημέρα που ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο της Hyundai, ονόματι Prophecy, σας το έχουμε συστήσει, ωστόσο τώρα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Επόμενο ήταν να ακυρωθεί και αυτός ο αγώνας τη στιγμή που ακυρώθηκαν όλες οι αγωνιστικές εκδηλώσεις για το 2020 στη Νέα Ζηλανδία .

Ο αγώνας στη Νέα Ζηλανδία φιγουράρισε στο φετινό καλεντάρι μετά από πολλά χρόνια απουσίας.

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει γαλανός ουρανός και λαμπερός ήλιος, ένα συνδυασμό τον οποίο απολαμβάνεις απόλυτα οδηγώντας το Mazda MX-5 με ανοιχτή την οροφή.

Θέλοντας να κάνει το ευρύ κοινό να στραφεί ακόμα περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες οι οποίες αποτελούν κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

Στο απαιτητικό βρετανικό πρωτάθλημα τουρισμού (BTCC) με τον πολύ υψηλό ανταγωνισμό, η M-Sport θα είναι ο προμηθευτής κινητήρων από το 2022 με το 2021 να είναι μια φουλ χρονιά δοκιμών και εξέλιξης.

Από το κάθετο συγκρότημα της Peugeot Τζημόπουλος στην Κοζάνη παραδόθηκαν τα πρώτα ηλεκτροκίνητα Peugeot 208 στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Γιέλτς-Λασκόβιτσε της Πολωνίας ξεκίνησε η Toyota την παραγωγή ενός νέου της κινητήρα.

Κάτι περισσότερο από τρεις μήνες είναι το χρονικό διάστημα από τις 29 Φεβρουαρίου, τελευταία μέρα των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης που έγιναν στη Βαρκελώνη, μέχρι τις 3 Ιουλίου όταν οι οδηγοί θα μπουν ξανά στα μονοθέσιά τους για το πρώτο μέρος των ελεύθερων δοκιμών για το Γκραν Πρι της Αυστρίας, μ

Το 1995 το περίπτερο της Opel στο Σαλόνι της Γενεύης συζητήθηκε αρκετά, καθώς εκεί έκανε πρεμιέρα το εκκεντρικό MAXX.

Πάμε λοιπόν να θυμηθούμε γιατί ξεχώρισε πριν από 25 χρόνια το εν λόγω πρωτότυπο αστικών προδιαγραφών μοντέλο.