Είστε εδώ

News

Ευρωπαϊκή Ένωση: Εντυπωσιακή μείωση των ρύπων μέχρι το 2030

του Σωτήριου Χάλλα

Τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τη μείωση των εκπεμπόμενων από τα αυτοκίνητα ρύπων μέχρι το 2030 κατά 37.5% σε σχέση με το 2021.

Μέχρι πριν μια εβδομάδα οι διαπραγματεύσεις γύρω από το θέμα φαινόταν να οδηγούνται σε ναυάγιο καθώς υπήρχαν αρκετές διαφορετικές απόψεις για το πού θα έπρεπε να μπει ο πήχης. Η Γερμανία, για παράδειγμα, επιθυμούσε η μείωση να κυμανθεί στο 30% με τη λογική ότι ένας πολύ φιλόδοξος στόχος θα μπορούσε να πλήξει τις αυτοκινητοβιομηχανίες που αποτελούν μεγάλο πυλώνα της οικονομίας της.

Από την άλλη μεριά, χώρες με αυξημένες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος όπως η Ολλανδία και η Γαλλία ήθελαν η μείωση να οριστεί στο 35% ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ζητήσει το ποσοστό να φτάσει ακόμα και το 40%.

Εν τέλει οι διάφορες πλευρές κατέληξαν σε ένα συμβιβασμό ο οποίος είναι οι ρύποι των αυτοκινήτων το 2030 να είναι 37.5% λιγότεροι από εκείνους το 2021 με τον στόχο για τα βαν να είναι η μείωση κατά 31% στο ίδιο διάστημα.

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Golf GTi TCR

Από τις πίστες και τα δύο πρωταθλήματα στο θεσμό TCR στο δρόμο, καθώς η Volkswagen για να γιορτάσει την επιτυχία αυτή, παρουσιάζει μια ειδική έκδοση του Golf GTI με τα χαρακτηριστικά TCR. 

Με το νέο Kia ProCeed στη Βαρκελώνη

Το είχαμε διαπιστώσει από τις φωτογραφίες και τώρα που είδαμε από κοντά στη Βαρκελώνη το νέο Kia ProCeed, επιβεβαιώνεται η αρχική μας σκέψη.

Indy 500 miles

Αυτό είναι το βαρύτιμο κύπελλο που απονέμεται στον νικητή του πιο δημοφιλούς αγώνα αυτοκινήτου των ΗΠΑ, στο “Indy 500”.

Aλλιώς, στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης.

Hyundai

Η Hyundai ανάμεσα στα πολλά μοντέλα που είχε το περίπτερό της στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ παρουσιάζει και το αγωνιστικό Veloster N TCR.

Ράλι Σουηδίας

Μπορεί η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος για το 2019 να ανοίγει στις 24 Ιανουαρίου από το Μόντε Κάρλο, η οργάνωση του Σουηδικού ράλι ανακοίνωσε τις συμμετοχές για τον 2ο αγώνα του θεσμού.

North American International Auto Show

Η Αμερική έχει και τα δικά της βραβεία με κάπως διαφορετικά κριτήρια από τα δικά «μας» τα ευρωπαϊκά.

Άλλος λαός, άλλες συνήθειες, άλλα αυτοκίνητα.

Στο πλαίσιο λοιπόν της έκθεσης του Ντιτρόιτ απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία.

Skoda

Το τρίτο μέλος της οικογένειας των SUV αναμένεται να παρουσιάσει σε παγκόσμια πρώτη στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο (5-17 Μαρτίου) η Skoda.

Volkswagen

Η Volkswagen παρουσίασε στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το νέο Passat στο οποίο προτίμησε να προβεί σε έντονες αλλαγές στον αισθητικό τομέα παρά στην πλήρη αντικατάσταση με κάποιο που θα έχει νέα πλατφόρμα.

Ντακάρ 2019, 8η Ειδική Διαδρομή

Την 4η από τις 8 Ειδικές Διαδρομές της φετινής περιπέτειας του Ντακάρ στο Περού κέρδισαν οι Λεμπ-Ελενά με το Peugeot 3008 DKR maxi μήκους 361 χλμ.

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου του 2018 προκύπτει σημαντική άνοδος στην αεροπορική κίνηση της χώρας.