Είστε εδώ

News

Ευρωπαϊκή Ένωση: Εντυπωσιακή μείωση των ρύπων μέχρι το 2030

του Σωτήριου Χάλλα

Τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τη μείωση των εκπεμπόμενων από τα αυτοκίνητα ρύπων μέχρι το 2030 κατά 37.5% σε σχέση με το 2021.

Μέχρι πριν μια εβδομάδα οι διαπραγματεύσεις γύρω από το θέμα φαινόταν να οδηγούνται σε ναυάγιο καθώς υπήρχαν αρκετές διαφορετικές απόψεις για το πού θα έπρεπε να μπει ο πήχης. Η Γερμανία, για παράδειγμα, επιθυμούσε η μείωση να κυμανθεί στο 30% με τη λογική ότι ένας πολύ φιλόδοξος στόχος θα μπορούσε να πλήξει τις αυτοκινητοβιομηχανίες που αποτελούν μεγάλο πυλώνα της οικονομίας της.

Από την άλλη μεριά, χώρες με αυξημένες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος όπως η Ολλανδία και η Γαλλία ήθελαν η μείωση να οριστεί στο 35% ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ζητήσει το ποσοστό να φτάσει ακόμα και το 40%.

Εν τέλει οι διάφορες πλευρές κατέληξαν σε ένα συμβιβασμό ο οποίος είναι οι ρύποι των αυτοκινήτων το 2030 να είναι 37.5% λιγότεροι από εκείνους το 2021 με τον στόχο για τα βαν να είναι η μείωση κατά 31% στο ίδιο διάστημα.

Σχετικά άρθρα

Νέο Ford Puma

Με όνομα από το παρελθόν και με στόχο τη σύγχρονη δημοφιλή κατηγορία των συμπαγών crossover το νέο Ford Puma αποτελεί πλέον γεγονός.

Ράλι Εσθονίας

Τι γίνεται με το ράλι Εσθονίας; Μέχρι και οι Τάνακ-Γιερβόεγια δήλωσαν συμμετοχή με το Toyota Yaris WRC.

Xωρίς να προσμετρά στο WRC, και οι τέσσερις εργοστασιακές ομάδες θα δώσουν το «παρών» στον αγώνα που είναι προγραμματισμένος μεταξύ 12-14 Ιουλίου.

Skoda Scala

Η αισθητική παίζει τον πρώτο λόγο στο να ενδιαφερθεί το αγοραστικό κοινό περισσότερο για κάποιο μοντέλο.

Η Skoda με το Scala το πηγαίνει ακόμα πιο πέρα, όπου εκτός από την αισθητική συνδυάζει gadget (πόλος έλξης πλέον σε πολλούς αγοραστές) και τεχνολογία.

FCA Greece

Τον τιμοκατάλογο για την πλήρη γκάμα των μοντέλων Jeep στην εγχώρια αγορά ανακοίνωσε η FCA Greece.

Νέο Opel Corsa

Πριν από μερικές μέρες η Opel μας αποκάλυψε τεχνικά χαρακτηριστικά για την επερχόμενη αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του νέου Corsa.

Τώρα ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε και τους κινητήρες εσωτερικής καύσης που θα υπάρχουν στη γκάμα του δημοφιλούς μικρού γερμανικού μοντέλου.

Γκραν Πρι Αυστρίας

Από τη Γαλλία και την πίστα του Πολ Ρικάρ στην Αυστρία και στην πίστα Red Bull Ring για τον 10ο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 που διεξάγεται 30 Ιουνίου.

SEAT

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών τα χιλιόμετρα που διανύουμε αυξάνονται, καθώς κάνουμε αρκετά δρομολόγια προς τις παραλίες, ενώ οι περισσότεροι ταξιδεύουν οδικώς στην άδεια τους.

Νέο Ford Ranger Raptor

Το νέο Ford Ranger Raptor μπορεί να ξυπνήσει μνήμες σε όσους έκαναν τη στρατιωτική τους θητεία στα τεθωρακισμένα, καθώς χωρίς υπερβολή, οι εκτός δρόμου ικανότητες του θυμίζουν τα τανκ Leopard.

Club Passione Rossa

Άρωμα Ferrari είχε η Πάτρα, καθώς στην Αχαϊκή πρωτεύουσα γιορτάστηκαν τα 20 χρόνια του Ιταλικού club Ferrari Passione Rossa.

Skoda Scala G-TEC

Η γκάμα του νέου Scala επεκτείνεται, καθώς σύντομα η Skoda θα λανσάρει τη νέα του έκδοση G-TEC, η οποία καταναλώνει και φυσικό αέριο.